Griekenland gaat de gegeven leningen niet terugbetalen

griekenlandMooie tijden waren het toen onze onvolprezen Minister van Financiën Jan Kees de Jager de burgers in slaap suste met de mededeling dat de Grieken de aan hun verstrekte leningen MET rente terug zouden betalen! Bewonderend hingen met name die Nederlanders aan zijn lippen die hun “nieuws” uit de krant voor wakker Nederland halen , want een minister dat stelt wat voor, dus die zal het wel weten . Inmiddels is Jan Kees vertrokken om plaats te maken voor de volgende leugens verteller Jeroen Dijsselbloem en wachten wij geduldig op het moment dat wij lezen dat de overheid een meevaller heeft en die bestaat uit een gedeeltelijke terugbetaling van de Griekse schulden. Wij zijn bang dat u een dergelijk moment niet zult meemaken want zelfs de  meest vooraanstaande EU hardliner, de Duitse Minister van Financiën , Wolfgang Schäuble, heeft nu zijn twijfels geuit of er ooit een cent terugkomt.

 

 

Schäuble deed dit naar aanleiding van de zoveelste betaling aan de Grieken. Uiteraard kon hij niet gewoon zeggen, volk wij hebben jullie tijden in de maling genomen, natuurlijk komt het geld niet terug, maar het diende een hoger doel dat jullie niet begrijpen en niet hoeven te begrijpen.  Het gaat er om dat de EU in Brussel en uiteindelijk wij, de financiers van dit alles  heer en meester worden over jullie centen, voorzover de slapers onder jullie dat nog niet in de gaten hadden. Daarbij moet onze Wolfgang natuurlijk een beetje in de gaten houden wat zijn bazin Angela Markel die weer bondskanselier wil worden behaagt te horen. En daar hoort het falen van de financiering van de Grieken niet bij.

Het sprookje dat met het geld de Griekse economie weer zou worden gered en de Griekse burgers hiervan mee zouden profiteren blijkt een flagrante leugen. Weliswaar werd er na iedere betaling van enkele miljarden gezegd dat Griekenland op de goede weg is, maar kwam het geleende geld uiteindelijk slechts terecht bij de nog steeds in nood  verkerende Griekse banken.

Maar nu voor het eerst heeft Schäuble op vragen van de Duitse media of hij de Duitse burgers een garantie geeft dat het geleende geld ooit terugkomt gezegd dat hij er alles aan zou doen om te zien dat het geld of een gedeelte daarvan terugbetaald wordt. En daarmee wordt er weliswaar nog wat verbloemd  en voor het eerst de waarheid gesproken. HET GELD KOMT NIET TERUG.  Want, ging Schäuble door, hij heeft géén controle meer over de situatie waarin Europa, d.w.z. de 17 landen die Griekenland geld geleend hebben, verkeren.

Wacht u even af tot de Duitse verkiezingen in de herfst zijn geweest en dan is het “fasten your seatbelts”, waarbij wij u weer adviseren uw saldo op de bank zo laag mogelijk te houden!

 


11 Reacties

 1. Pieter H zei:

  Er is een afdoende oplossing voor de idioten die geld aan het corrupte Griekenland hebben geleend en diegenen die üiberhaupt verantwoordelijjk zijn voor de toelating van dit gestoorde land.
  De oplossing is:die lieden gaan AL hun bezittingen storten in de staatskassen en krijgen alleen nog een bijstands uitkering.
  Waarschijnlijk worden dan hun opvolgers iets voorzichtiger met andermans geld;
  Dit alles had voorkomen kunnen worden met BINDENDE REFERENDA zoals in Zwitserland !!!!!!

 2. wim3 zei:

  Bij hoog en bij laag stond de vette Jager te raaskallen dat al het geld zou terugkomen MET RENTE!. Wat gebeurt er nu terwijl blijkt dat de Jager niet wist waar hij het over had en de situatie in het geheel niet kon inschatten, zoals geen enkele polypticus dat kon/kan. Waarom dit soort lieden er toch altijd mee weg en krijgen ze nog steeds goed betaalde baantjes aangeboden? Van Rey nu weer beticht van witwassen en toch maar volhouden dat hij niets onwettigs heeft gedaan! Hoe krijgen we deze minkukels weg?

 3. john zei:

  Als het aan mij lag kregen alle banksters en politici een baantje als vakkenvuller bij de Aldi of Lidl.
  Met bijpassend salaris uiteraard.
  Dan kon je vakkenvuller Rutte vragen: “He Mark, is er nog cola in halve-liter-flessen?”
  En hij moet die dan uit het magazijn halen. 🙂

 4. emmrob zei:

  Griekenland betaalt niet alleen haar leningen niet terug nadat er door de private sektor inmiddels 107 miljard euro is afgeschreven, maar zal daarnaast in gebreke blijven daar waar get gaat om haar target2-positie bij de ECB. Het land heeft een totale schadepositie opgebouwd van 525 milard euro. Naast een hulppakket van 240 mrd euro en de 107 miljard die inmiddels zijn afgeschreven, staat er voor meer dan 50 mrd aan Griekse staatsobligaties op de balans van de ECB. Vervolgens bedraagt de Griekse target2-postie bij de ECB 125 miljard euro. Deze bedragen zijn opgeteld gelijk aan 300% van het Griekse BBP. probleem is dat de overige perifere landen nu in versneld tempo het Griekse scenario volgen. Allereerst Portugal, dat nu eveneens openlijk over kwijtschelding van schulden filosofeert. Dit gaat van kwaad tot erger. temeer daar het failliete Spaanse bankwezen 80 miljard heeft uitstaan in Portugal. De dynamiek van het huidige geldsysteem heeft de gehele wereld in een dodelijke macro-economische spiraal gezogen. http://www.economie-macht-maatschappij.com/geldsysteem-faalt.html

 5. andre zei:

  mij is het opgevallen dat de polen ontzettend veel geld naar huis brengen dat elders in de eu wordt verdiend met arbeid en 2 miljard is geen raar bedrag per maand. alles buiten de eurozone kijkt natuurlijk mee en de baasjes boven brussel kunnen hiermee schuiven. stel dat dit naar griekenland gaat want tenslotte in polen is het gewisseld voor slotties in het eu gebied.

  Jan de nul had een mooie omschrijving voor het pensioengeld van ambtenaren “uitgesteld salaris” maar hoeveel is dit waard want geld dat de ecb uitgeeft is maar een stukje papier met wat inkt dat een getal aangeeft en is dit getal wel evenredig met de waarde in het betreffende land? ik ben van mening van niet want brussel maakt verschillen per land en een eenheid geld vertegenwoordigd een stukje arbeid + energie + materieel wat gewoon per land in de eu toch echt anders is en niet overal met het getal van de ecb de euro hetzelfde is.

  dat uitgestelde salaris van de griekse ambtenaren bijvoorbeeld dat heeft een veel lagere waarde van arbeid + energie + materieel wat er wordt uitgekeerd en griekenland heeft echt wel een reeele economie die dit niet kan opbrengen dus pech poen weg alleen weer niet voor goldmansachs.

 6. Veteraan zei:

  Iedere maand houd ik aan het einde ervan zelf een bankrun om van alle rekeningen waarop wat binnenkomt, de bedragen eraf te halen nadat ik mijn spoedopdrachten heb voldaan aan hypotheek en energie.

 7. Juul zei:

  Griekenland is al jaren failliet, maar de Noord-Zuid geldstroom blijft intact. Terwille van de euro en de banken.
  Het land heeft Brussel in de houdgreep; belooft vanalles en nog wat, voldoet zelfs genereus aan een ultimatum van de Trojka om (binnen drie dagen) ‘geloofwaardige’besparingsplannen te presenteren, maar maakt geen haast de uitvoering ervan door echte bezuinigingen op het overheidsapparaat toe te passen.
  Cynisch wordt gegrapt dat Griekenland twee nieuwe ambtenaren moet aanstellen om één zittende ambtenaar te kunnen ontslaan.
  Het volk en de openbare voorzieningen verpauperen met de dag, doordat ze steeds verder worden uitgebeend en geen cent zien van de EU-noodhulp.
  De Griekse staats- en bankenschulden lopen steeds verder op en zullen nooit meer kunnen worden terugbetaald, wat politici ook in koor mogen kraaien.

  Kortom: Griekenland als blauwdruk voor het mislukte europroject.
  Maar omdat – zoals beloofd – ‘alles’ zal worden gedaan om de euro in stand te houden mag worden verwacht dat de verantwoordelijken uiteindelijk niet zullen schuwen om alle staats- en bankenschulden te socialiseren door gemeenschappelijke eurobonds en een bankenunie.

  Tenzij… Ja, tenzij Mevrouw Merkel na haar herverkiezing in het najaar plots besluit tot een nieuwe, verrassende ‘Energiewende’ en Duitsland besluit dat het genoeg is geweest.
  De tekenen zijn er: figuren als Schäuble (BuZa) en Weidmann (Bundesbank) zeggen doorgaans wat Merkel denkt. Bovendien wordt het leger eurosceptici op een breed vlak groter bij onze Oosterburen en zou het zó maar kunnen gebeuren dat de euro-kritische Alternative für Deutschland boven de kiesdrempel uitkomt. Ook moet ‘die Mutti der Nation’ rekening houden met de weerbarstige Beierse ‘oppositie’ in eigen gelederen (CSU).

  Dat er vanaf eind van het jaar – linksom of rechtsom – knopen worden doorgehakt staat zo goed als vast.

 8. Bataaf zei:

  We hoeven niet bang te zijn,dat Griekenland niet terugbetaald.
  Want natuurlijk heeft de heer de Jager net zoals Finland ,gedegen onderpand bedongen.

Comments are closed.