Brusselse EU waanzin, Haarlem overtreft het

keurmerk coffeeshopsDat de EU in Brussel inmiddels een soort open inrichting is, waar  ambtenaren, parlementsleden en “regeerders” er een potje van maken en hiervoor rijkelijk OVER betaald worden, dat is geen nieuws. Maar in een ultieme poging om Brussel van deze plaats EEN te stoten, heeft de gemeente Haarlem nu als eerste stad in Nederland het Haarlems keurmerk voor Coffeeshops ingevoerd, let wel na DRIE jaar intensief overleg tussen de gemeente, de politie en de coffeeshop eigenaren. De eerste certificaten worden op 9 oktober door burgemeester Schneider op het Haarlemse stadhuis aan 8 eigenaren van coffeeshops uitgereikt en daarmee is er weer een stukje waanzin toegevoegd aan het vaderlandse drugsbeleid, waarvan velen beweren dat dit met afgunst door het buitenland wordt bekeken.

 

 

 

 

 

 

 

Dat je een dergelijk certificaat natuurlijk niet zo maar ontvangt is duidelijk. En hier schuilt een stukje nationale waanzin: Om b.v. Tweede Kamerlid of zelfs staatssecretaris of minister, laat staan premier te worden, kun je in ons land met het diploma luiers leggen, zeer ver komen en is de aanstelling geheel onafhankelijk van zelfs een basisopleiding, terwijl enige toetsing of je wel geschikt bent voor een dergelijke functie geheel afhankelijk is van het oordeel van je mede knoeiers. Het credo “ons dekt ons” is hierop van toepassing, kwaliteit in de ware zin van het  woord kan zelfs tot het NIET verkrijgen van een functie leiden, want te veel wijsheid kan weer bedreigend zijn voor andere “meespelers”.

Niet zo voor de 8 binnenkort gelukkige certificaathouders. Leest u even mee waaraan zij zoals moeten voldoen ( pdf file – even geduld)

Nu zullen wij niet de discussie aangaan over de mogelijke voor-  en zeker de nadelen van het Nederlandse drugsbeleid, maar het buitenland zal zeker met verbazing en ongeloof naar ons kijken. Waar b.v. in Frankrijk je al een behoorlijke boete krijgt indien je met 3 gram cannabis wordt aangetroffen, België in dat geval € 75 bekeuring heft, en laten wij het dan niet hebben over landen als Singapore ( gevangenis of bij voldoende cannabis  krijg je de doodstraf) , de VS, nee, in ons vrijgevochten landje waar inmiddels praktisch alles kan en mag, is de handel in canabis inmiddels routine en een normale zaak geworden.

Prima zaak daar in Haarlem, de gemeente Hilversum heeft al belangstelling getoond, waarbij indien zij ook voor de methodiek besluiten misschien de kwaliteit van de op TV gepresenteerde programma’s stijgt. Rob Trip heftig blowend tijdens het NOS journaal, het lijkt ons prachtig, en de Pauw en Witteman Blowers Club, het wordt weer mooi in ons land.

En niet te vergeten de weersverwachtingen, altijd zonnig en geen wolkje aan de lucht.