De Duitse verkiezingen en the day after.

Duitse verkiezingenSpijt van hun keuze hadden sommige Duitsers,  lazen wij zojuist in een reactie op onze site en dat zou wel eens een wijze opmerking  kunnen zijn.  Veel Duitsers wilden een verandering, ( de nieuwe partij : Alternative für Deutschland – tegen de EU, sceptisch t.a.v. de euro )  ) haalde het niet maar net zo als in ons eigen land, toen het puntje bij het paaltje kwam kozen de veel conservatieve Duitsers dan wij Nederlanders, toch maar voor een veilige optie, of deze nu luidde geplukt te worden onder de vleugels van Mutti Angela of een soortgelijk lot onder de sociaal democraat Steinbruck. En daarmee kan nu het grote pokerspel voor de tribune beginnen. De CDU/CSU van Merkel heeft toch net dat kleine steuntje in de rug nodig wil zij niet weer een coalitie aangaan met de SPD, een avontuur dat tijdens de eerste regering onder leiding van Merkel al tot een bestuurlijke chaos leidde. Een situatie te vergelijken met onze eigen huidige coalitie. Hoe vaak moeten wij het nog schrijven, de brandweerman en de pyromaan in één clubje, dat leidt vroeg of laat tot ongelukken en het land, spreek de burger is dan zoals gewoonlijk de grote verliezer.

 

Er was overigens een zaak die ons wel opviel, de leider de de liberale FDP, Rösler nam de verantwoording voor het verlies van zijn partij, die de 5% kiesdrempel niet haalde en trad af. En ook Volker Beck van de “Grünen” nam de verantwoording voor het verlies van zijn partij en nam ook afscheid.  Misschien dat inmiddels de heren Samsom en Rutte hier een voorbeeld aan kunnen nemen, zoals wij dat gisteren al schreven. Ruim 71 % van de Duitsers gingen naar de stembus, ofschoon uit rondvragen bleek dat velen tot op het laatste moment twijfelden aan wie zij hun stem zouden geven.

Maar voorspelbaar en ONBETROUWBAAR als de politiek over ter wereld is, komt de hulp voor Merkel om een meederheidskabinet te vormen uit een geheel onverwachte hoek, namelijk van de “Grünen” , een partij die zich in het verleden duidelijk afzette tegen de koers van Merkel c.s. En zo ziet u maar weer overduidelijk net als in ons land bij de toenadering van het CDA tot de huidige coalitie dat het bij politiek gaat om wie zich het meest kan  verlochenen en niet zoals enkelen onder de burgers nog denken om de welvaart en voorspoed van het land.

Ofschoon er over de euro crisis in de verkiezingscampagnes van de beide grote partijen praktisch niet werd gesproken, is dit een van de grootse problemen waarvoor de nieuwe regering zich geplaats zal vinden, onafhankelijk wie met wie gaat regeren. De euro en het oplossen van de crisis, is een haast onmogelijke taak en zal er na goed politiek gebruik wel weer een pappen en nathouden methode gevolgd worden, waarbij de burger murw gebeukt door openlijke en verborgen lastenverzwaringen twee dingen kan doen, zwijgend accepteren of ZELF in opstand komen.

Er dreigt een hete herfst en idem winter aan te komen, die zeker niet zal stoppen bij de Duits – Nederlandse grens, waarbij Den Haag naar alle waarschijnlijkheid weer als een braaf schoothondje aan de lijn van Berlijn zal gaan  lopen. Uiteraard verwachten wij wel wat gesputter, maar dat is zuiver om u zand in de ogen te strooien, want in alle eerlijkheid, een Nederland dat zijn gehele eigen koers zou varen vergt mannen van stavast aan het roer en deze missen wij op alle fronten. Uiteraard moet je ook de vraag stellen of ons land het alleen zou kunnen redden, zeker met de huidige verdeeldheid en de afkeer om gezamenlijk de krachten te bundelen.

Het is uiteraard ook nog veel te vroeg om conclusies te trekken en houden wij u zo goed mogelijk op de hoogte, terwijl Brussel Merkel uitbundig feliciteerde onder het motto “daar moeten de centen vandaan komen, dus laten wij maar aardig zijn .”

Ten slotte een “dienstmededeling” : wij hebben vervroegd de winterschilder in huis gehaald. De Geennieuws site was dringend aan enige verbeteringen toe, het plaatsten van foto’s bij de artikelen liep steeds stroever totdat die optie een paar dagen geleden de geest gaf en u telkens een wapen te zien krijgt, hetgeen hopelijk niet geduid zal worden als een toetreden tot de monarchistische kringen. Ook de zgn. oplaadtijd liep terug, de tijd die het duurt om op onze site te komen, verder had onze “designer “wat aanmerkingen over de kleuren, kortom werk aan de winkel voor onze web designer.De werkzaamheden zullen zo veel mogelijk ook al vanwege tijdverschillen in uw avond en nachturen plaats vinden, zodat wij hopen dat u er zo min mogelijk last van zult hebben

 


1 reactie

Comments are closed.