EU Brussel heeft Bailout nodig, help Barosso

BailoutEen zachte herfstbries, toevallig in de riante EU burelen toch nog een raampje open en de eurobiljetten vliegen spontaan het raam uit. Terwijl de Brusselse “dicatatura ” zelf meent andere landen de maat te kunnen nemen met o.a. strenge budget en begrotings maatregelen, schijnen die voor de EU bonzen zelf niet te gelden. Den Haag kijkt angstig naar Brussel, want de 3% regeling is heilig.

 

 

 

 

Wat zou er gebeuren indien wij ons daar nu eens gewoon niet aanhouden ? Een boete van 1 miljard  ? Te verrekenen met de bijdrage die wij jaarlijks aan een stel megalomane maniakken moeten overmaken ? Beide gewoon niet meer doen. Stelt u zich eens voor, wat er dan gebeurt. De EU heeft nog geen eigen strijdkrachten, dus een bezetting van ons land lijkt ons onmogelijk. Wat dan ? Komen er economische sancties ? Gewoon de havens van Rotterdam en Amsterdam sluiten !  Maar Barosso komt momenteel 3.9 miljard euro te kort, vraagt de EU landen dit tekort aan te vullen, ofschoon de zo fel bekritiseerde budgetverhoging ons nog vers in het geheugen ligt!

Barosso, die zo graag andere met name Zuid Europese landen de les leert hoe zij met geld om moeten gaan, daarbij geassisteerd door een onbekende Finse voetbalfanaat Olli Rehn, maakte afgelopen woensdag bekend dat de EU 3.9 miljard euro extra nodig heeft. Hoezo begroting, hoezo budget ? De dictatuur aan wie meehuilende politici zich graag onderwerpen, ten top!  Wat voor de leiding geldt, is kennelijk niet van toepassing voor de “contributabelen ” , u en de mede EU burgers.

En om het helemaal mooi te maken, de 3.9 miljard zijn nodig om de gemaakte overschreidingen van het  budget  en daarmee gemaakte schulden van het jaar TWEEDUIZEND ELF  te betalen !!!!!!

De EU commissie had voor het komende 5 jaren budget om 11 miljard voor het jaar 2013 gevraagd, kregen daarentegen een toezegging voor 7.3 miljard.  Het totale EU budget werd naar 144.5 miljard opgeschroefd en zoals nu blijkt is dit weer niet voldoende om naar traditioneel politiek gebruik ( meer uitgeven dan er binnenkomt ) te betalen.

Niets in de Nederlandse pers, want dit soort berichten is wat de huidige coalitie en EU enthousiasten zoals D66 kunnen missen als de bekende kiespijn. Hou de burger dom of althans probeer dat en je kunt nog een  klein beetje de rust voor de zeker komende storm bewaren.

Naar welke voetbalwedstrijd gaat u a.s. zondag NIET kijken ?


6 Reacties

 1. oude burger zei:

  Ons spaarvarken

  > Werkloze : 900€ om rond te komen .
  > Werknemer : 1300€ om te overleven.
  > Militair : 1400€ om zijn leven te riskeren.
  > Brandweerman : 1800€ om een leven te redden.
  > Leraar : 1600€ om voor te bereiden op het leven … …
  > Geneesheer : 2200€ om ons in leven te houden.
  > Minister : 18.000€ om het leven van iedereen naar de … te helpen !!
  >
  >
  > ZO IS DAT …

 2. sjors zei:

  Brussel zal hoe dan ook, gesteund door het machtige bankenkartel ( Rotschilts o.a) altijd z’n zin krijgen. Merkel speelt het spelletje al heel lang mee en de duitsers vinden het goed.
  Alle regeringsleiders inclusief de meeste burgers in Europa lopen achter deze rattenvangers aan.
  Heb maar geen illusie dat het gebouw instort; mocht het wel gebeuren dan staan ze achteraf klaar om de totale macht te grijpen. Het europese leger is in opbouw en dat gaat sneller dan menigeen denkt.

 3. Sven zei:

  De knalrode achtergrond van de site: blijft die? Loer voorzichtig door dikke zonnebril naar het scherm, maar lezen is bijna onmogelijk. Jammer!

 4. Sven zei:

  De ‘Europese norm’ is echt een lachertje. Rutte verbergt er zijn onvermogen achter (“Pas op, anders krijgen wij een boete!”) om het land naar behoren te besturen, terwijl Barosso weer schaamteloos vraagt om miljarden omdat hij zijn peperdure, Brusselse EU-winkel niet in het gareel weet te krijgen.
  Dit kan echt niet langer. Rutte moet weg en de EU-kraan moet dicht!

 5. Barbarab Marquart Scholtz zei:

  Dreigen met een boete valt m.i. onder chantage en dat is wettelijk verboden.
  Maar is nu echt zo moeilijk om eens gewoon “NEE” te zeggen tegen Brussel?
  Waar zijn ze toch bang voor? Dat Brussel ons uit de EU knikkert?
  Brussel kijkt wel uit. Nederland staat toch veel sterker dan het zelf beseft.
  Between two hooks, het is Barroso, niet Barosso.

Comments are closed.