EU: Duitsers willen macht uit Brussel terug

mafia leadersEen recent onderzoek van de vooraanstaande Britse denktank Open Europe toont overduidelijk aan, de Duitsers willen de aan Brussel gegeven macht terug.  En hiermee sluit deze conclusie aan bij de gedachten van het BurgerforumEU dat onlangs een eerste informatieve gesprek in Den Haag had en dat moet leiden tot een plenaire discussie over dit onderwerp in de Tweede Kamer, later dit jaar. Het is een verheugend feit te kunnen concluderen dat steeds meer Europese burgers zich bewust beginnen te worden van de rampzalige koers die Brussel voert. Het driemanschap Herman van Rompuy (EU president) , Manuel Barosso ( voorzitter van de EU commissie) en Martin Schultz ( voorzitter van het Europse parlement) varen inmiddels daartoe in staat gesteld door bewust niet oplettende regeringen van de 28  EU landen een praktisch geheel eigen koers, die zoals uit de huidige econmische situatie aantoont funest is voor een oplossing om de crisis te boven te komen.

 

 

De reden van de Brusselse houding is al vaker op deze site behandeld, maar komt in het kort hierop neer, dat van de oorspronkelijke gedachte ( Kolen en Staal Unie opgevolgd door de EEG van Vijf ) de drang naar macht en aanzien geleid heeft tot een verstikkend Brussels corset dat tracht middels regels waarvan niemand begrijpt waar zij toe dienen, 28 ( en in de toekomst nog meer ) totaal verschillende landen met eveneens geheel verschillende achtergronden qua cultuur, normen en waarden, onder feitelijke dwang en uit eigen belang, samen te smeden tot een “natie”, iets dat bij voorbaat tot mislukken is gedoemd. Echter het ego van een groep in de normale maatschappij niets voorstellende mannen en vrouwen ( zoals wij dit ook zien in de nationale politiek) heeft er toe geleid, dat de EU zich manifesteert als een ” land, een natie, een bondsrepubliek” hetgeen niets meer met democratie te maken heeft, daar de wensen van de EU burgers ( voor zover zij daar interesse in tonen) met voeten worden getreden.

Daarom is het goed dat initiatieven zoals het bovengenoemde BurgerforumEU en voor een ieder heldere onderzoeken ontstaan, om uiteindelijk de burger  eens aan het denken te zetten, waarbij gelet het feit dat het adagio “brood en spelen “nog steeds van toepassing is, wij weinig vertrouwen hebben in het ontwaken van de burgers hetgeen er toe zou kunnen leiden dat de eerste aarzelende stappen gezet kunnen worden, de EU en Brussel grotendeels de rug toe te keren.

Kijkt u zelf eens naar het onderstaande plaatje en zie hoe weinig vertrouwen onze Oosterburen hebben in datgene wat er in Brussel voor ze besloten wordt en hoe zij verder denken over instanties waar men nog wel ( of niet) vertrouwen in heeft. ( Met dank aan OpenEurope )

EU2

U ziet dat slechts 30% van de Duitsers nog enig vertrouwen heeft in de Europese Commissie, dus zeg maar het EU kabinet, dat 70%  van de bevraagden ook niets moet hebben van het EU parlement en er soorgelijke cijfers zijn als het gaat om de Duitse oppositie en de Europese Centrale Bank. Kortom de Duitser burger heeft de buik vol van grabbelende, graaiende EU politici en Europese bankiers, die zij mede verantwoordelijk houden voor de huidige malaise en het feit dat ondanks wat ook den Haag ons wil doen geloven er geen sprankje licht aan het einde van de tunnel is.

Misschien toch weer eens een reden om wat kritischer te kijken naar wat over uw hoofden wordt besloten, uit eigenbelang en drang naar status en misschien eens te overwegen wat u hier zelf aan zou kunnen doen.

 

 


3 Reacties

 1. Sjors zei:

  De komende verkiezingen in Duitsland zullen laten zien of de Duitsers inderdaad minder Brussel willen. Muti Merkel zal de verkiezingen winnen en dat zal tot gevolg hebben dat Duitsland MEER Brussel zal krijgen ipv minder.
  Ik schat de intelligentie van de Duitse Jan met de pet niet hoger dan het domme volk hier, dat weer achter de gevestigde partijen aan zal lopen. Jammer maar helaas.

 2. Theo Hofman zei:

  Het stemmen op Merkel heeft voor een groot deel van de Duitsers juist te maken met nog een beetje hoop hebben op het nog terugkrijgen van de gegeven eurotjes aan de knoflooklanden, in ieder geval ze worden niet kwijtgescholden.

  Als de andere kant de verkiezingen wint is het eerste wat ze doen, de schulden kwijtschelden en er nog meer heen sturen en daar zijn de meeste Duitsers niet blij mee.

  Dat wil niet zeggen dat Merkel het niet na de verkiezingen ook niet doet, want hoe dan ook net als baggerland zijn zij de euro’s ook kwijt.

 3. Juul zei:

  Politiek stelt Duitsland niet veel voor in de wereld. Onze Oosterburen zijn altijd vooral bezig met zichzelf, hun Politiker, hun Biergärten mit Bratwurst, hun Fussball en – uiteraard – hun Wirtschaftswunder. ‘Wir rackern für Deutschland’.

  Tot enige tijd geleden zullen ze hebben gedacht dat hun ‘achtertuin’, de EU dus, wel even tussen soep en aardappelen, onder leiding van ‘Mutti’, zou kunnen worden omgespit om er hun eigen Kraut te planten (vergelijkbaar met de Wiedervereinigung).
  Viel dus tegen, gaat de Duitsers meer dan het dubbele kosten, terwijl ze zelf eigenlijk ook niks te makken hebben.

  Maar ER IS GEEN ALTERNATIEF. Ze zitten net als Nederland en de rest van de club, zelfs de rest van de wereld in – wat ze zelf noemen – een Schuldenfalle en een Teufelskreis.
  Hun staatsschulden zijn – in absolute zin – de hoogste van Europa. Hun economie, hoofdzakelijk bestaand uit export van hoogwaardige techniek (waarvan al 60% wordt toegeleverd uit opkomende industrielanden), is buitengewoon conjunctuurgevoelig en dus kwetsbaar. Hun politiek is voor meer dan 90% gericht op MEER Europa, zelfs zonder taboe op het afdragen van soevereiniteit.

  Merkel of geen Merkel: het maakt niet uit. Ontsnappen uit de gezamenlijke dwangbuis is onmogelijk. Duitsland kiest, maar het beleid wordt elders bepaald.

Comments are closed.