EU net de voormalige USSR, met een ander gezicht

eussrVeel is er geschreven over het onmenselijke gezicht van de toenmalige USSR, niet in de laatste plaats door de schrijver  Alexander Solzhenitsyn  die het boek Goelag Archipel schreef, waarin op indringende wijze het leven in de kampen wordt beschreven waarin de oude Russische dictatuur hun tegenstanders opborgen die andere ideeën hadden dan wat de machthebbers in Moskou welgevallig was. Onmenselijk is de beste alomvattende kwalificatie van het toenmalige systeem, dat miljoenen mensen het leven kostte en nog  veel meer in het verderf stortte. Inmiddels drijven wij handel met de Russen, stoken een gedeelte van onze huizen met hun gas, zijn tevreden dat wij goederen naar de inmiddels ontwaakte Russische kapitalisten mogen verkopen, kortom afgezien van de bezwaren die sommigen onder u hebben ten aanzien van de Russische homo wetgeving is het allemaal koek en ei tussen de Russische beer en de Westerse wereld, nou vooruit met uitzondering dan van het toneelstukje Syrië.

 

 

 

Maar heeft u zichzelf wel eens de vraag gesteld of wij zo langzamerhand in de EU niet hebben toegestaan dat er een soortgelijk systeem aan het ontstaan is in het “verenigd Europa “een begrip dat het weliswaar aardig doet in Brusselse , VVD, PvdA, CDA en D66 kringen ( in de hoop dat bij gebleken geschiktheid, dat betekent krachtig meehuilen met de Brusselse hyena’s er ook nog een klein brokje afvalt voor onze incapabele Hagenezen).

Vanuit een zichzelf oppermachtig voelend Brussel worden er dagelijks als pepernoten bij de intrede van Sinterklaas maatregelen en richtlijnen over uw hoofd uitgestort, waarvan u de ene helft niet hoort en ziet totdat u er mee geconfronteerd wordt en de andere helft het verstand van een normaal zinnig mens ver te boven gaan.

Maar wij leven momenteel in de stilte voor de storm. De stilte ingegeven door de naderende Duitse kanselier’s verkiezingen, waarbij regerend kanselier Angela Merkel zich geen enkele fout kan permitteren waardoor haar concurrent de socialist Peer Steinbruck haar zou kunnen verslaan. Dus van de zijde van Duitsland geen beslissingen, totdat Mutti Angela weer herkozen is, hetgeen zoals de polls trachten te bewijzen wel het geval zal zijn.

Alles wordt besproken in de verkiezingscampagnes behalve EEN ZAAK : EUROPA . Geen woord over een crisis ofschoon die nog in alle hevigheid woedt en als een niet te blussen bosbrand mede door de Griekse vraag naar meer steun binnenkort weer op de discussietafel van alle politici zal liggen. Het is niet politiek correct hierover te praten, niet in Duitsland, waar slechts “die Alternative für Deutschland” dat wel aandurft of in eigen land de PVV.

Een verdere Europese integratie, de Verenigde Staten van Europa, onheilspellende onweerswolken aan de horizon, zij worden door geen enkele weersvoorspeller van geen enkele politieke partij bij naam genoemd. Nee, wij moeten naar een tegenpool van de VS, want Europa moet zijn woordje meespreken. Dat dit gepaard moet gaan met een haast dictatoriaal bestel zoals het in feite al vanuit Brussel wordt gepredikt, dat ontgaat de meesten. Nog steeds laten naïeve burgers zich blij maken met holle frasen en door losse beloftes.

Meer Europa moet, meer Europa doet U goed, maar wie is die U ? Niet de burger die wij als “U” mogen beschouwen, nee het gaat slechts om een handje vol meelopers, allen hopend dat als de EUSSR in zijn uiteindelijke vorm ons leven bepaalt, zij daarvoor bewezen hand en spandiensten een graantje van mee mogen pikken.

Het eerste gebod in deze gepredikte religie is “dat u alles moet accepteren wat Brussel u vertelt en daaraan vooral niet moet/ mag twijfelen” dan komt het goed. Maar niets is minder waar, u graaft met z’n allen uw eigen graf, waarbij u zelf ook nog de kosten van uw werkkleding en schep moet betalen. En u doet het nog steeds met ….. ?  liefde ? ingegeven door desinteresse, of het geloof in sprookjes en medicijn voor mensen die geen eigen verantwoording willen of durven te nemen.

Zo gaat het met alle totalitaire systemen , uw wordt de ultieme gelukswortel voorgehouden, maar als u aarzelend de vinger opsteekt dat in uw ogen geluk iets  geheel anders is dan wat er vanuit Brussel wordt gedicteerd, dan slaat de toon plotseling om en zult u aan den lijve ondervinden dat tegen de stroom inroeien in de meest gevallen leidt tot verdrinken.

Natuurlijk komen er in de EUSSR geen folterkamers in de oude betekenis en zullen er op een Grieks eiland geen nieuwe Goelag kampen worden gebouwd. En u zult ook niet in de rij moeten gaan staan voor WC papier of een blikje doperwten, maar de EU zal doorgaan met het uitvaardigen van beleidslijnen en directieven, daarmee het democratisch uitvaardigen van wetten omzeilend en zo krijgt u te horen welke lampen, kranen, auto’s u mag gebruiken en welke niet. Het individualisme, de kurk waarop een democratische staat drijft wordt op deze perfide wijze de nek omgedraaid. Het EU parlement fungeert als wetgevend maar gelijktijdig ook als uitvoerend  orgaan, een unicum in een democratische staat, waar de wetgevende eenheid “bewaakt “wordt door de uitvoerende. ( zie 2e en 1e kamer plus kabinet).

28 EU volkscommissarissen, van wie niemand weet hoe ze  op hun stoel zijn terecht gekomen, wat hun achtergrond en capaciteiten zijn, bepalen nu reeds een groot gedeelte van uw leven. Zij munten uit in tegenover elkaar gestelde  voorstellen en regels en zij zijn ONGEVRAAGD en ONGEKOZEN door u, bezig het leven van rond 500 miljoen Europeanen te regeren door de meest waanzinnige zaken zoals de boven aangehaalde uniforme lamp of kraan die vanaf Lapland tot Sicilië het geluk van de EU burger moet vergroten.

Deze bemoeizucht of in feite dictatuur zou de verbetering van de EU burger moeten dienen, zegt men in Brussel, maar is slechts bestemd om het per dag uitdijende EU apparaat in stand te houden. Geen voorstellen en directieven, geen Brusselse groei , geen inkomensverbetering voor  28 volkscommissarissen, 754 parlementsleden en 50.000 ambtenaren die dagelijks met iets nieuws moeten komen om hun bestaansrecht te bevestigen.

De burger wil een individu zijn, ofschoon je daar soms aan twijfelt als naar overvolle kampeerplaatsen , stranden  en reisgezelschappen kijkt. De EU wil juist het tegenovergestelde, een liefst domme grijze massa. Lezers, er bestaat géén Europese uniformiteit en die komt er ook niet. Friezen zijn anders dan Limburgers, Amsterdammers anders dan de 50 kilometer verderop wonende Rotterdammers en gelukkig maar.

Houden zo en let op uw zaak voordat het echt definitief te laat is.

 


3 Reacties

 1. Willem S.J zei:

  Voor de goede orde, een artikel wat op dit onderwerp aansluit….

  http://www.hoedurvenze.be/

  Het is afgelopen met Nederland , en de z.g. welvaart
  we zijn moderne slaven geworden zonder enige vorm van bezit,we worden massaal in de EU schulden gedreven, en de profiteurs gaan er met on eeuwenlang bezit van door….[en nog zijn er van die naïeve gekken die zich rijk voelen met een mega hypotheek- en -schuld ]met een huis wat met de dag in prijs daalt….
  we zijn hersenloos geprogrammeerd door de moderne samenleving —mede dankzij de z.g. sociale media enz….
  Gelukkig was ik door een uit de klas geklapte insider van dit satanische systeem gewaarschuwd 10 jaar geleden, en heb toen mijn koers direct bijgesteld.
  Mijn groot ondernemerschap -80 man personeel !!!] met mega financieringen -schulden-leasecontracten- panden onder hypotheek, voorraadkrediet enz. heb ik afgebouwd, mijn privé schulden en hypotheek afgelost,en ga nu met een eenmanszaak verder,
  Het is nu stilte voor de storm, en heb iets meer adem als vroeger…de klap komt ZEER BINNENKORT !!!!!
  Mensen word wakker,u word bedrogen door de overheid.
  Diegenen die zich rijk wanen [onder schulden ] zullen in de afgrond terecht komen als het zo doorgaat…mijn advies is…trek snel uw eigen nuchtere plan…..
  kijk aub naar de afleveringen van bovenstaande link.!!!!!!!!!

 2. Tom zei:

  Vorig jaar nog werd Rutte gekozen, praktisch alleen op zijn yell: “Geen cent meer naar Griekenland.”
  Waarmee hij de euro-sceptici handig op het verkeerde been zette en de kiezer bedroog, maar waarmee hij wel in het Torentje mocht blijven, met alle gevolgen vandien.

  ‘Propaganda’ van de Sovjets heet nu PR.
  De Eurobarometer houdt ons voor dat 62% van de Nederlanders happy is met de EU.
  Daar gaan we dan.
  Blijkt bij nader inzien dat in totaal slechts 1005 Nederlanders zijn ‘ondervraagd’, vraagstelling onbekend.
  Betekent dus dat zegge en schrijve 621 (van de bijna 17 miljoen) Nederlanders hebben aangegeven dat ze gelukkig zijn binnen de EU.

  Dit is geen propaganda en ook geen PR, maar pure misleiding.

 3. Sjors zei:

  Ik heb indertijd het boek “Hoe durven ze” gekocht.
  Dit boek zou massaal uitgedeeld moeten worden in plaats van een “dromenboek…”
  Slaap en droom zacht……

Comments are closed.