Roemeense bendes plunderen Franse platteland .

Roemeense handelHet aantal inbraken, overvallen en kleine criminaliteit daarmee verband houdend is in Frankrijk in één jaar met ruim 23.000 bij de politie aangegeven gevallen gestegen. Minstens 30% van deze gevallen zijn volgens schattingen van de Police Nationale te wijten aan goed georganiseerde Roemeense criminelen die zoals de Franse politie ze inmiddels noemt als roofzuchtige sprinkhanen over het land trekken, een spoor van verwoesting achterlatend. Goed nieuws voor de trotse bezitters van de naar schatting een miljoen vakantiehuisjes, voornamelijk Britten en Nederlanders die als zij terugkeren naar hun bezit moeten constateren dat er inmiddels ongenood bezoek geweest is. Een ander doel zijn de campings met name in de departementen Vienne, Deux Sèvres,Indre et Loire en Loir et Cher, gebieden met veel campings en van waaruit veel dagtochtjes per fiets of kano worden ondernomen. Teruggekeerd is de tent, caravan of camper leeg.

 

Vijtien tot twintig overvallen, inbraken per dag pleegt een goed georganiseerde bende, waarbij de wat ouderen ( 20 – 30 jaar ) de inbraak of overval plegen en kleine jongens van 14 !!! tot 16 !!! de wachtende auto’s besturen om na het gedane werk razendsnel naar een volgend doel te verhuizen. De Franse politie heeft inmiddels een speciale eenheid opgericht gespecialiseerd in het vervolgen van Roemenen en ander MOElanders, de zgn. ELAC die zich uitsluitend bezig houdt met het verwerken van de tientallen aangiftes die er ieder dag binnenkomen.

Smartphones, Tablets, Laptops, foto toestellen maar ook kleine TV toestellen behoren tot de gewilde prooi van deze bendes, daar er dagelijks bestelauto’s afgeladen met gestolen spullen richting Roemenië en Bulgarije vertrekken, waar de handel op de zwarte markt verkocht wordt.

Zoals een Franse politieofficier schertsend opmerkte lijken veel bureaus van de ELAC meer op een distributiecentrum van Amazon dan op een politiebureau, want in tegenstelling tot in ons land waar Oosteuropese criminelen bijna niet staande gehouden worden en dan hangende hun voorgeleiding bij een rechter worden vrijgelaten, zet de Franse politie hard in, waarbij op vluchtende boeven schieten inmiddels tot de dagelijkse praktijk behoort, zoals wij vernamen van een politieofficier die niet  met naam genoemd wilde worden, daar ook in Frankrijk vanwege de socialistische politieke correctheid  de harde aanpak van andere EU burgers niet genoemd mag worden.

Afgelopen week werd een bende opgerold die in één week 200 diefstallen en overvallen had gepleegd, waarbij er slechts 15 aangiftes waren gedaan welke herleid konden worden naar deze daders.

De Franse politie, die inmiddels nauw is gaan samenwerken met die van Zuid België noemt als oorzaak nummer één voor deze lawine van gestegen criminaliteit het openstellen van de grenzen voor alle Europeanen en verwacht als Roemenen en Bulgaren vrijelijk in Frankrijk mogen komen werken een nog grotere stijging van de criminaliteit, daar bijna niemand gelooft dat deze EU medebewoners hun land verlaten om een eerlijke baan elders te zoeken. Zuid België ondervindt inmiddels ook al last van deze sprinkhanen en ook daar bij de politie het zelfde verhaal.

Het aantal inbraken te wijten aan deze vloedgolf van criminaliteit is daar het afgelopen jaar gestegen met 7.2% en de tendens is stijgend. Het aantal inbraken in gewone woonhuizen steeg met 11.2 % , reden idem en dat te samen zorgde voor 23.000 additionele gevallen van kleine criminaliteit.

Inmiddels hebben ook de Serviërs en Croaten deze lucratieve tak van sport ontdekt en met een verkregen visum voor de EU kunnen ook zij vrij alle EU landen bezoeken om hun slag te slaan. De waarde van een strooptocht in het “rijke” Westen levert op de zwarte markt al gauw 80 tot 100.00 euro aan omzet op en dat is meer de meeste MOE landers  op een normale wijze kunnen verdienen.

Een bijzonder creatieve wijze om ook gevangenisstraf te ontlopen, is een minderjarige mede boef als schuldige aan te wijzen op het moment dat de bende gesnapt wordt. deze heeft net zoals in ons land de bescherming van het jeugdrecht en komt er vaak meteen taakstraf af, terwijl inmiddels de rest van de bende gewoon door kan werken. 324 bendeleden werden in 2012 in Frankijk gearresteerd EN veroordeeld, maar nogmaals met de open grenzen is dit de bekende druppel op de gloeiende plaat.

Een troost voor  Nederland. Dankzij een krachtig optreden van Ivo Opstelten met zijn O.M  en politekorps zal het bij u wel allemaal meevallen, waarbij het misschien leuk is eens de lokale pers in het Oosten van ons land te raadplegen die u een ander verhaal laat zien. Echter ook daar geldt de Duitse grens is onder handbereik en de vogels zijn gevlogen voordat onze nationale beschermers de auto hebben gestart.

Misschien een bordje aan de deur met in Roemeens de tekst “hier is al ingebroken door uw landgenoten, ga maar naar de buren “.

 


7 Reacties

 1. Etc zei:

  Sta er niet van te kijken en grappig dat de schrijver “sprinkhanen” aanhaalt…

  Ben zelf vrij nuchter alleen vergeet nooit dat een kennis van mijn ouders 25 jaar geleden (!!!!) voorspelde dat in de toekomst, wanneer de grenzen open zouden gaan, de Roemenen en Bulgaren als een ware sprinkhanenplaag door o.a. NL zouden trekken en ons hele land zouden leeg vreten….

  Zij is helaas al 15 jaar overleden maar heeft met haar vooruitziende blik wel e.e.a. ingezien.
  Ze krijgt nog gelijk ook!

 2. D ick-nick zei:

  Mbt Nederland gewoon plattegrondjes voor de raam plakken met de kortste route naar de rovers van Nederland wonend in de rijke wijken,, daar wonen de sterke schouders hier hebben zij alles al geroofd.
  Opstelten blij,,Brussel blij,, wij blij,, ohnee,, alleen wij blij.
  Laten we dat schaterlachend vieren,, in het land van Mark.

 3. John zei:

  De oplossing is simpel. Sta vrij wapenbezit (en gebruik) toe.
  Lijkt mij in Frankrijk niet zo’n probleem om een wapen te bezitten.
  En wie mist die Roemenen nou?
  Roemenen die bij een inbraak neergeschoten worden moeten met weinig bureaucratie in een diepe kuil begraven worden, of op kosten van de ontvanger richting thuisland gestuurd worden.
  Of adres van Mark en Samsom doorgeven aan Roemenen.

 4. Femke zei:

  Deze lui moet je gewoon doodschieten andere taal verstaan ze niet. En als ze NL in mogen moeten we ze een kaart geven waar alle lui wonen die dit voor ons geregeld hebben. Maar het zal wel weer een kaart worden, waar ze nou juist niet mogen inbreken, bla bla bla!!!

 5. Zjoz zei:

  Nu ook in NL:

  ZWOLLE – Twee Roemeense mannen van 31 en 51 jaar zijn zaterdag aangeden voor de diefstal van metaal. Een getuige zag omstreeks 10.45 uur dat twee mannen spullen uit voortuinen weghaalden aan de Houtingkolk, zoals oude accu’s en een fietsendrager, en die in een busje laadden.

  De gealarmeerde politie zag het busje korte tijd later rijden op de Marsweg in Zwolle.

  Bron: De Stentor ( 8-9-2013)

 6. Zjoz zei:

  En in Eindhoven, kijk da’s nog eens recyclen…..

  EINDHOVEN – De Humana kledingcontainers in Eindhoven worden steeds vaker geplunderd. Ook komt het steeds vaker voor dat mensen die nietsvermoedend een zakje afgedankte kleding voor het goede doel in de container willen stoppen, ‘overvallen’ worden.

  Zodra ze de klep willen openen, duikt iemand op die wel even wil helpen de zak in het gat te gooien. Dit gebeurt zo opdringerig dat de kleding-brenger niet durft te weigeren. Vervolgens verdwijnt de zak niet in de container, maar bijvoorbeeld in een klaarstaand bestelbusje.

  Humana-directeur Marc Vooges zegt dat zijn organisatie op deze manier op jaarbasis in Eindhoven zo’n 60.000 euro misloopt. “En dat is in- en intriest, want het is wel geld dat bestemd is voor het goede doel.”

  Wie de ‘kledinginzamelaars’ zijn weet Vooges niet. Wel durft hij te stellen dat het gaat om Oost-Europeanen en dat de kledingdiefstallen en verhandeling in georganiseerd verband gebeuren: “En toevallig staan vaak bestelbusjes vol met textiel en met Roemeense of Bulgaarse kentekens in de buurt geparkeerd. En ja, dan is één plus één toch twee.”

  Bij de politie is het verschijnsel bekend. Net als Vooges roept de politiek op om vooral te bellen als iets verdachts wordt waargenomen. “En dan gewoon 112 als er sprake is van heterdaad en in andere gevallen 09008844.”

  Bron: De Stentor

 7. a.v zei:

  Het wordt zeker hoog tijd ons te gaan bewapenen want de politie doet toch niets, ontmoedigen dus !!!!!!

Comments are closed.