De techniek staat voor niets ( film)

Slimme brilAls de al wat ouderen op deze aardbol vragen wij ons wel eens af, wordt er nog gelezen, kan er nog iets gebeuren in het leven waaraan niet een of andere elektronisch apparaat vooraf gaat dat in eerste instantie bepaalt wat u wel of niet zou kunnen of moeten doen. Het dagelijkse straatbeeld is vol van haastige met name jongeren die zenuwachtig als of zij binnen enkele seconden mits niet gered in hun broek moeten doen voortdurend kijken of iemand niet net is opgestaan en dat per Twitter aan zijn of haar volgers bekend heeft gemaakt. De politiek heeft zoals u dat van onze kampioen twitteraar Geert bekend is, het medium ook ontdekt en overspoelt de mede twitteraars met berichten, die er nauwelijks toe doen en even snel de vergetelheid ingaan als ze zijn ontvangen.

 

 

Maar de techniek moet nieuwe afzetkanalen ontwikkelen en daarom komt Google nu met zijn Google SmartGlass . Niet onmiddellijk  een artikel voor deze site, maar toch interessant genoeg om te bekijken en te zien hoe ver de waanzin van voortdurend maar “bereikbaar” te moeten zijn is doorgeslagen. De film is weliswaar afkomstig van onze Franse collega’s van Le Monde, maar zeer goed volgbaar , daar er om de bril instructies te geven Engels gesproken moet worden. Overigens scroll na het bekijken van de film nog even door en zie wat de Koreaanse fabrikant LG voor nieuwe toepassing gevonden heeft voor een nog op de markt te brengen zgn. Smartphone.

 

Zo, dus ziet u binnenkort uw buurvrouw wat verdwaasd met een grote zonnebril over straat lopen en binnengaan bij de herenkapper, dan weet u dat dit niet aan haar nieuwe geaardheid ligt, maar dat zij de Google SmartGlass nog niet geheel onder controle heeft.

Maar nu naar LG, een Koreaanse fabrikant van zgn. SmartPhones, telefoons waarmee je “alles “kunt doen, behalve datgene waarvoor je een mobieltje hebt gekocht, namelijk gewoon even bellen en vragen of de Bokma al koud staat. De Koreanen die hun markt willen uitbreiden hebben hiertoe een ingenieuze oplossing bedacht, zeker voor diegenen, die ’s morgens vroeg het huis moeten verlaten om naar hun werk te gaan en niet de tijd hebben gehad te ontbijten.

LG begon eerst met het ontwikkelen van een zgn. App dus een klein programmaatje dat je op je SmartPhone kunt downloaden ( laden ).  De App die LG in dit geval ontwikkelde functioneert slechts op hun eigen toestellen en heet “Eltoast” dat staat voor elektronisch toasten ( brood roosteren ) je koopt hiervoor 2 LG apparaten ( marktaandeel !!! ) zorgt dat de eveneens bij LG te kopen App wordt geladen op beide toestellen, legt daarna een plakje brood tussen de 2 toestellen  ( met beeldscherm naar beneden ) druk op start en binnen 2 minuten kunt u een smakelijk geroosterd stukje brood tussen uw 2 toestellen vandaan halen. Schermpjes even schoonmaken met het eveneens door LG te leveren schoonmaakdoekje en u komt niet met een hongerig gevoel aan op uw werkplek. Uiteraard kunt u er ook een tussendoortje mee maken.

Zo, dat moest er even uit, wij beloven beterschap en zullen ons weer bezig gaan houden met wat ons vanaf de boze buitenwereld bedreigt en bedriegt, zie het maar als een spontane auteursoprisping van een van onze redacteurs.