Emigreren of niet ?

emigrerenMet de dagelijkse hap narigheid die de paar overgebleven niet aan het lijntje van den Haag meelopende media u brengen, kunnen wij ons voorstellen, zeker als je jonger bent, je de gedachte bekruipt, ik vertrek, waarbij dit niets te maken heeft met het gelijknamige programma  waarover wij een paar dagen geleden schreven. Ofschoon als wij het merendeel van de gezapige twintigers tot medio veertigers bekijken , de kans dat ons land binnenkort leegloopt zeer klein zal zijn. De warme sociale deken die ondanks de aangekondigde participatiemaatschappij deze groep omhult ontneemt het merendeel de lust om een risico te nemen en hun kans te wagen, zoals dat door velen van u na de oorlog wel gedaan werd. Maar hoe zit het met die paar mannen en vrouwen, die zeggen ,wij houden het voor gezien, met een maatschappij, die om de door de overheid gemaakte blunders nog enigszins recht te trekken steeds meer niveleert, als enige reddingspoging die niet door kennis van zaken belaste politici maken en die vertrekken en dan komt de vraag waar naar toe ?

 

 

 

Maar nu het opvallende nieuws, steeds meer “geëmigreerden”  die ooit naar Portugal, Spanje en Frankrijk vetrokken,  houden het juist daar voor gezien en keren terug naar huis. De zon kan veel vergoeden, maar op het moment dat met name in deze 3 landen de overheid met draconische belastingmaatregelen komt, die ook de “sun seekers” treft, zo gaat b.v. Spanje ook het kapitaal en bezittingen met een waarde van boven de € 50.000 in uw land van herkomst meebetrekken in uw belastingaanslag als u langer dan 187 dagen in Spanje verblijft, verhogen Frankrijk en Italië de BTW, de onroerend goed belastingen, zorgen er mede voor dat verhuisondernemingen meer vervoer richting Nederland, Groot Brittanië hebben , dan richting de lavendelvelden en de Costa’s .

Toch wil circa 30% van met name de ouderen nog steeds vertrekken en verliezen Europese landen aan populariteit, daar de EU dictatuur overal steeds voelbaarder wordt. De populariteit om te vertrekken naar landen als de VS, Canada, Australië en niet te vergeten Nieuw Zeeland stijgt, maar daar loop je tegen een huizenhoog probleem aan, indien u gepensioneerd bent. Al die 4 landen willen liever jongere mensen binnen halen, ook al bent u financieel geheel onafhankelijk en zullen zij u slechts een tijdelijk visum voor 12 maanden geven. De truc daarna even het land te verlaten en na 14 dagen weer terug te komen is inmiddels bekend. Slechts indien u een behoorlijke som geld voor een periode van 2 jaar of meer tegen een minimale rente op een overheids bankrekening ter plekke wilt deponeren , denk daarbij rustig aan bedragen beginnend bij 1.5 miljoen euro, dan maakt u een kansje. Een andere optie is een zaak beginnen, dus voor werk zorgen of een een zaak kopen met hetzelfde idee. Talrijke websites bieden bedrijven te koop aan. Echter, dat is slechts voor de wat jongeren weggelegd, daar als u een werkzaam leven achter u heeft, dit niet de bedoeling kan zijn.

Rest de mogelijkheid om in een aantal landen een verblijfsvergunning “te kopen” , door de nationaliteit van dat land aan te nemen en daarmee ook een paspoort van dat land te krijgen. Echter ook hier stijgen de prijzen naarmate het land aantrekkelijker wordt. Een bedrag van $ 100.000 per persoon is waar u echt op moet rekenen en wilt u echt een leuk land waar u niet door corruptie, fraude en mogelijke revoluties wordt achterna gezeten, reken dan rustig op prijzen vanaf een half miljoen.

Een misschien wat vreemde oplossing zou de volgende kunnen zijn, tenminste  als u uw Rioja of Beaujolais in wilt ruilen tegen een Riesling of “ein grosses Helles “. Daarmee bedoelen wij vertrekken naar een land waar de humor hand in hand gaat met die van een droge drol, namelijk Duitsland. Denk dan niet aan een riant winterchalet tegen de Alpenrand of een huisje op een van de Duitse Waddeneilanden. Maar voor een bedrag tussen de € 125 en 250.000 koopt u bij onze oosterburen niet te ver van de grens een leuke vrijstaande bungalow met een aardig stukje grond.  Duitsers hebben niets tegen Nederlanders, zwijmelen nog steeds over hun Jopie Heesters en “der Rudi” en als u tijdens een kennismaking borrel niet al te veel doorzeurt over de fiets van uw vader die hier nog ergens in een schuur moet staan, komt alles best in orde.

Echter emigreren is een soort vluchten, tenzij uw werk u al een tijd in een ander land heeft doen leven. Midden Amerika met zijn corruptie doet beslist niet onder  voor de fraude van de ambtenaren en politici in eigen land, dus wat dat betreft bent u een ervaringsdeskundige.

En schiet u niets anders te binnen, dan is misschien Marokko een leuk alternatief, zeker als u in een Multi culti omgeving woont of vrienden in Amsterdam Osdorp en omgeving om raad kunt vragen.

Nog vragen ? Prima een mailtje aan onze redactie , doe er gelijk virtueel wat flapjes van  € 500 bij die binnenkort toch weinig meer waard zijn en wij zullen eens zien wat de mogelijkheden voor u zijn.

 


1 reactie

  1. Gast zei:

    Ik ben naar Duitsland vertrokken. Je hebt gelijk over de humor, dit is niet te vergelijken met de humor in een Nederlandse bouwkeet of een Rotterdamse werkplaats bv.
    Maar er kan wel mee gezongen worden op slager-liedern en er is in het Moezel gebied elk weekend wel iets gezelligs aan de hand. Ook is daar veel meer leven dan 20 jaar geleden, misschien vanwege de vele Nederlanders die daar tegenwoordig voor een vakantie komen en er zelfs permanent wonen. Alles natuurlijk veel goedkoper daar dan in Nederland.
    Een prachthuis aan de Moezel ben ik gaan kijken, staat te koop op Marktplaats slecht 125.000 euro dit is ongekend daar betaal je in Nederland 1,5 miljoen voor daarbij uitzicht op de Moezel. Mijn advies als je het niet meer kan betalen om in Nederland te wonen vertrek naar de Moezel. Ik woon er bijna 2 jaar en hou nu geld over van mijn pensioen. Ik stuur de link om het prijs vergelijken even makkelijk te maken. http://www.marktplaats.nl/a/huizen-en-kamers/buitenland/m694949954-historische-woonhuis-nabij-cochem-aan-de-moezel-rivier.html

    Er is zelfs een dubbele garage bij en 4 kamers met Moezelblick

Comments are closed.