En zo houdt men de burger voor de gek

bedrogZo maar even twee geheel verschillende zaken waarmee wordt aangetoond dat het de overheid inmiddels behoorlijk goed lukt de argeloze burger, maar dat ingegeven mede door zijn desinteresse, om de tuin te leiden . Vanochtend vroeg het artikel in de krant van slapend Nederland, waarin u werd verteld dat 55% van de ( bevraagde ?) Nederlanders achter de nieuwe kabinetsplannen stond en de “deal goed vindt “. Snel even doorlezend blijkt het dan een verhaal te zijn van EenVandaag een AVRO en TROS programma, in principe meehuilers van in ieder geval de VVD en zijn er op zaterdag 10.000 van de 45.000 panelleden bevraagd.  Verder een minder in het oog springend bericht waarin onze economische  Mulo deskundige Maxima weet te vertellen dat de Europese banken niet op eigen kracht uit de door hen veroorzaakte moeras kunnen komen.

 

Eerst maar even in eigen huis. 10.000 panelleden werden ondervraagd en dat op zaterdag, de dag waarop traditioneel zuchtende mannen het supermarkt karretje duwend achter hun vrouw of vriendin aansjokken om de boodschappen binnen te halen. Slechts bij de bier en chipsafdeling even een korte opleving en daarna de uitgebluste doffe ogen. 10.000 Ondervragingen, die zoals wij uit ervaring weten toch ook al is het per internet, 2 minuten kosten. Dat zou betekenen dat Nederlanders gisteren samen ruim 160 uur bezig zou zijn met een vraag die voor het overgrote deel van ons land al bekend was voordat de kibbelende politici er uit kwamen : wij worden weer in de maling genomen of het nu door links, rechts of het midden is.

Dan een leuk persberichtje weliswaar in het Engels dat wij u niet willen onthouden en wij tegenkwamen op de site van de Wereld Bank : Queen Máxima of the Netherlands is an active global voice on the importance of inclusive finance for achieving development and economic goals. Her central message is that financial inclusion is a means to accelerating progress toward national priorities and development goals such as job creation, equitable income growth, poverty alleviation, health, education, food security and more.

Designated in 2009 by the UN Secretary-General as his Special Advocate for Inclusive Finance for Development, Queen Máxima encourages universal access for individuals and enterprises, at a reasonable cost, to a wide range of financial services, provided by diverse responsible and sustainable institutions. Such services include savings accounts, loans, insurance, payments and other products that can help individuals, families and enterprises generate income, build assets, manage cash flow, invest in opportunities and strengthen resilience to setbacks.

In 2011, she also became Honorary Patron of the G20 Global Partnership for Financial Inclusion. She works in partnership with stakeholders globally to raise awareness, encourage leadership, and foster action toward financial inclusion. Queen Máxima emphasizes the importance of complementarity and cooperation among global and country-led initiatives, and of engaging all relevant stakeholders in the process. She advocates for responsible finance, consumer protection, enhanced financial literacy, and for high-quality data that sheds light on how households and enterprises use and benefit from inclusion in the formal financial system

In her own country, Queen Máxima is a member of the Committee for Entrepreneurship and Finance and Honorary Chair of the Dutch Money Wise Platform.

Zelfs onze redactiekat kon het niet meer aanzien, vluchtte in de gordijnen, want zoveel mensen die niet een bruine arm willen halen maar tot aan het middel een kleurtje krijgen in zo weinig regels, dat had zelfs de kat die inmiddels een en ander gewend is, nog niet meegemaakt. Volks- verlakkerij en misleiding van de bovenste plank, maar niemand die zegt, jongens laten wij nou eens ophouden met die onzin en die weerzinwekkende leugens. Het gaat gewoon om een uitgenaste meid die zich via wat vriendjes omhoog heeft gewerkt, zoals je dat dagdagelijks met name in voettbalkringen ziet. Niets mis mee maar of wij nu naar het gesnater van Yolande, of  Sylvie luisteren, het is allemaal hetzelfde soort, net even te bruin, te blond en lopen er kuddes van rond in de Amsterdamse P.C. Hooftstraat.  De achtergrond is wat gebakken lucht gelardeerd met soms een baantje dat paps hun toe kon schuiven en dan heb je het ook helemaal gehad.

Zo maar twee berichten waarmee u vandaag weer eens het bekende bos in wordt gestuurd. Nee, moet Den Haag u gaan vertellen dat het ondanks wekenlang gesteggel dezelfde puinhoop is gebleven die het al was en nee, geloven de Libelle en Margiet lezeressen  nou echt dat Maxima een econome van kaliber is, ga toch heen !

Mensen wordt toch eens wakker, kijk eens wat verder dan de bekende Nederlandse neus, praat met elkaar en hou elkaar eens een spiegel voor.


1 reactie

 1. Stijn B. zei:

  Ja, hallo! Wie van die ‘Gooische Vrouwen’ zal het klaarspelen om in zevenmijlslaarzen van ‘micro’ naar ‘macro’ te stiefelen?

  In de altijd kritische, maar ook betrouwbare DWN staat een schat van een foto van onze queen. Aangeschoven aan de indrukwekkende vergaderdis in aandachtig gesprek met even indrukwekkende disgenoten. Een wereldtop in NY.
  http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/10/13/europas-banken-koennen-sich-nicht-aus-eigener-kraft-retten/

  De banken, ja ons (hoezo ons?) hoofdprobleem. Binnenkort gaat het deksel van de Doos van Pandora. Kennewelache. Jan Hommen van de ING (híj kan ’t weten!) gaf al aan dat we heel goed moesten uitkijken bij de aanstaande stresstests van de banken.
  “Begin er alvast maar een bak geld (belastinggeld, red.) bij neer te zetten”, zo zei hij.

  Ook altijd leuk, de lezersreacties, zo ook bij het betreffende DWN-artikel. Vooral die over de volgzame schapen in onze monarchie, die hier en daar worden voorzien van de kwalificatie ‘doof’, waarmee in het Duits beslist geen gehoorproblemen worden bedoeld.
  Of de geheimzinnige mededeling dat de opa van onze queen een ‘bankster’ was.
  De reactie wordt afgerond met een allesverklarend: “Sonst noch Fragen?”
  Nein, danke.

Comments are closed.