EU speelt voor € 900 miljoen Sinterklaas in Midden Amerika

EU St.KlaasTerwijl er in Duitsland 10.000 bruggen op instorten staan en de regering niet weet waar het geld vandaan moet komen, afgezien natuurlijk van de traditionele uitkleedoperatie van de burgers, ons eigen land 6 miljard moet ophoesten om aan een voorwaarde te voldoen waar ons land zelf de grootste promotor van was, ja totdat Den Haag op de bekende hark trapte, gaat Andris Piebalgs EU commissaris voor Ontwikkelingssamenwerking van 4 tot 10 oktober naar Midden Amerika. Niet om te kijken of hij zelf wat EIGEN centjes kan investeren in b.v. een houtplantage of om te zien of de cacao bonen wel fair geplant of geoogst worden, nee , Andris gaat zijn eigen versie van Sinterklaas introduceren, want Midden Amerika ontvangt van de EU in de periode 2014 – 2020 een bedrag van NEGENHONDERD MILJOEN, Euro’s wel te verstaan, voor  zover u dacht dat er ter plekke met schelpjes wordt betaald. Dat dacht Andris overigens ook niet toen hij  al eerder Nigeria blij maakte met 700 miljoen, lees hier.

 

Waarom deze gulle bui ?  Nu, b.v. omdat de verschillen tussen arm en rijk in Midden Amerika  te groot te zijn en dat kan niet van de in toenemende mate socialistische  EU. Nu spreekt ons die gedachte wel aan, want als wij zo verder gaan, zijn wij op zeer afzienbare tijd in Europa ook allemaal even arm met de uitzondering van een paar onrendabelen, die gesteund weer door een paar collega’s  even opzij kijken als de belangen van de EU burger moeten worden behartigd en daarbij uiteraard in eerste instantie aan hun eigen portemonnee denken.

El Salvador, Guatemala, Honduras , Nicaragua , Costa Rica en Panama zijn de gelukkige “straten ” in deze internationale postcodeloterij, waarvoor vanuit Brussel welwijselijk geen reclame gemaakt wordt, want daar worden burgers onrustig van en dat is het laatste wat men wil. Gesprekken met de SOCIALISTISCHE leiders  Otto Pérez Molina (Guatemala), Daniel Ortega (Nicaragua) en Mauricio Funes (El Salvador) staan op het programma, en als u nog gelooft in een open democratie dan is dit een teken aan de wand!!

Andris Piebalgs is een  Let, was zoals dat meestal tot een succesvolle carriëre in de politiek kan leiden, leraar  en heeft vanaf 2010  de portefeuille Ontwikkelingssamenwerking.

Het is telkens weer opvallend dat de mannen en vrouwen in Brussel zich gedragen als de vertegewoordigers van een ECHT constitutioneel opgerichte staat of natie en de smaak van geld over de balk gooien tot in de puntjes beheersen. Maar ook daar geldt weer, de nationale regeringen EN volksvertegenwoordigers hebben het zo ver laten komen, waarbij uw belangen niet tellen.

Andris , wij wensen je een goede reis , het is een beetje thuiskomen, want zoals wij ook reeds schreven je was al eens in het gebied samen met iemand die ook altijd goed is in het uitdelen van andermans geld maar zelf nooit betaald. Lees hier

Bon viaje !

 


5 Reacties

 1. Robert zei:

  In Panama hebben ze die centen helemaal niet nodig. Het berotingstekort is daar 2-3%. Werkeloosheid 4%. De economie is booming. De president is een succesvol zakenman en geen leraar of gesjeesde geschiedenis student. De andere landen in Central America, met uitzondering van Costa Rica, gaan gebukt onder geweldadige drugsmisdaden. Dus water naar de zee dragen. De heer Andris zal wel in een duur hotel in Panama City verblijven, met een flitsend uitgaansleven, heerlijk eten en drinken en vooral een overvloed aan mooie vrouwen.

 2. rc zei:

  In Costa Rica hebben ze een spreekwoord /gezegde De arme mensen uit de rijke landen sponseren de rijke mensen in de arme landen. (mij verteld in 1990)

 3. LarsK zei:

  Politieke en technocratische corruptie/onkunde heeft geen naam of politieke windrichting.
  Zijn de 10.000 Duitse bruggen met achterstallig onderhoud ‘socialistisch’ of ‘kapitalistisch’?
  Die gammele bruggen zouden in Zuid- of Midden-Amerika post-dictatoriaal als ‘perfect’ worden bestempeld. Trouwens ook in de USA. In het ‘rijkste land van de wereld’ liggen niet alleen de openbare voorzieningen op hun gat, maar nadrukkelijk ook de staat, het grootste deel van de bevolking en de toekomst van de wereldmunt. Terwijl de happy few tweederde van de rijkdom bezit. Nogmaals: is dit socialisme of kapitalisme?

  “Nee, dit is corruptie,” zeggen bijvoorbeeld de 150.000 truckers die hebben opgeroepen tot een driedaagse staking en een protesttocht naar het Congres.
  “Niet de corrupte miljonairs daar, maar wíj zijn het volk!”
  Nog steeds geen (beginnend) socialisme, maar wel een langzaam ontwakend
  democratisch besef. Waar blijft Europa?

Comments are closed.