Ad Melkert : das Kapital

melkertthelameduckAltijd weer verfrissend de visie van iemand die hoog scoort in de rangen van sociaal democraten als het gaat om nivelleren zolang het zijn eigen portemonnee maar niet betreft. Ad Mellkert, de vleesgeworden altijd verongelijkt en inmiddels ook door de VN uitgekotste beroepsagitator als het er om gaat burgers problemen aan te praten die Ad dan vervolgens wel gaat oplossen.  Dat dan wel volgens de Melkert methode die er voor zorgt dat Adje zelf er altijd op vooruitgaat. Met weemoed denken vele in Nederland terug aan de zgn. Melkert banen, waarmee Adje enige faam kreeg en vele Nederlanders voor het eerst leerden de hand op te houden.

 

 

 

 

 

 

 

Nu heeft Melkert “das Kapital “maar weer eens van het verzamelde stof ontdaan, en een rapport geschreven in opdracht van niemand anders dan Hans Spektrui, een figuur die zelfs als leraar bij het B.L.O nauwelijks de eindstreep zou halen, maar wiens “visie” door zijn partijgenoten gewaardeerd wordt, want met het rapport getiteld; “de bakens verzetten, de economie terug naar de mensen, investeren in werk en innovatie” moet het de PvdA lukken ons land uit het slop te trekken.

Uiteraard kon Adje het niet alleen af, dus werd er een denktank opgericht waar wij vele vertrouwde gezichten van PvdA zwaargewichten tegenkomen. Om maar te beginnen met Astrid Jungerius, de letterlijk en figuurlijks zwaarste, het FNV uitgedonderd, niet aangenomen als burgemeesteres van Utrecht om de door Aleid Wolfsen ingezette aftakeling van deze ooit eens zo mooie stad af te maken. Maar laten wij ook niet Fatihya Abdi vergeten die  op hoog niveau twittert zoals u hier kunt zien :

Fatihya Abdi     ‏@fatihyaabdi                16h

@jeltenieuwhuis no fucking way. Jelte, ik ga morgen ook naar Madrid. Hoelaat vlieg je?

of wat denkt u van deze ?

Fatihya Abdi     ‏@fatihyaabdi                19h

Net bijna moeten kokhalzen bij een kaasje dat “beetje ruikt”. I ain’t raised for this shit. Met je quinoabrood, schorsenerenmousse, Roseval

Maar ja volgens haar Linkedin pagina is zij dan ook assistente van  “Elderman * ” Hilhorst (PvdA)  bij de gemeente Amsterdam of voor de minder “geletterden ” onder u wethouder*  jeugdzorg. Het kind is 19 afkomstig uit Somalië en daar weten ze wat hoe het is om de economie een zetje naar beneden te geven.

Maar nadat de commissie tot de conclusie gekomen was, dat ” de verheerlijking van het onbegrensde individu heeft geleid tot hebzucht en spilzucht van een kleine minderheid”.  Adje maakte met zijn praktisch belastingvrije inkomen bij de VN en een vrije greep in de declaratiepotten daar uiteraard geen deel van uit, zal het best allemaal weer goed gaan komen en kan zelfs Karl Marx hier nog wat van leren.

Maar daar laat Ad het niet bij , “de schuldencrisis is deel veroorzaakt door de verleiding in het nu overdadige welvaart creëren en de kosten op de toekomstige generaties af te wentelen “. Horen wij hier niet ene Ome Joop uit Buitenveldert (huis met zonder erfpacht) weer tot leven komen ? De baten uit de gaswinning opbrengsten, hoe zat het daar ook weer mee ?

Maar er daagt hoop, want de commissie adviseert om innovatieve revoluties in gang te zetten, de mentale instelling meer te richten op gedeelde maatschappelijke  verantwoordelijkheid en de blik naar voren te richten, daar waar kansen liggen.

En zo gaat het geraaskal nog even door en is het alsof wij de kameraden Lenin, Stalin en natuurlijk Marx op een zeepkistje ergens zien staan, de arbeiders oproepend in opstand te komen tegen het vervloekte kapitaal en dat dit slechts kan als wij naar de beroeps agitatoren zoals wij die ruimschoots bij de PvdA vinden zullen luisteren.

Nu zit u natuurlijk te trappelen zelf te lezen hoe de revolutie van Melkert er uit gaat zien, prima neem een maagzuurremmer en lees hier. want de crisis komt van rechts !

Zo lang het nog kan, gaan wij vast even een Mao pakje op maat laten maken en spreken u later nog.


5 Reacties

 1. Harry zei:

  Ik herinner me nog de periode dat Melkert en z’n hulpjes welhaast IEDERE dag met nieuwe wetjes op de proppen kwamen tijdens den Uyl .
  En iedere dag kostte het ons weer geld .
  Iedere wet was weer een nieuwe aanslag op de ondernemer .
  Ik kan die serpentenkop niet meer uitstaan .
  Dat zijn van die lui waar je nooit meer van af komt .
  Net zoals Paul de Leeuw en Ali B .
  Soms zap je snel weg om die koppen niet te hoeven zien , zitten ze gvd ook weer op het volgende net . Terreur , is het !
  Ze schieten altijd de verkeerden af .
  De Leeuw is nu steevast te vinden in actualiteitenprogramma’s , Ali B wordt ook voor van alles en nog wat ingehuurd , zijn die lui nou zo publiciteitsgeil dat ze iedere dag op de tv moeten ?
  En in geval van laatstgenoemde , voormalig crimineeltje en geheel in stijl van ons koningshuis ook door Beatrix omarmd , afgelikt en gepamperd . Wat een kanjer he Trix ?
  Ben benieuwd wanneer Holleeder in de koninklijke familie opgenomen wordt . Leuke man , hoor !
  OPTIEFEN MET DAT HELE ZOOTJE .

 2. Robert zei:

  Het verschil tussen de Regering, onrendabelen c.q. koningshuis die de bevolking uitpersen is dat Holleeder enkele super rijken afperst. Dan is Holleeder minder gevaarlijk voor Jan met de Pet en de middenstand.

 3. Joost Visser zei:

  Dat rapport is een overschrijven van tientallen rapporten die reeds geschreven zijn en voegt totaal geen nieuwe inzichten toe. Hoeveel miljoenen heeft dat rapport gekost? Ik neem aan dat men nog even naar Madrid gaat met z´n allen, omdat er nog een restje in het budget zit, om het rapport te vieren?

  Een meisje van 19 uit Somalie die in zo´n commissie zit, die iets over complexe problemen moet rapporteren waar gerespecteerde economen amper uitkomen?

  Conclusie: alweer op kosten van de burger weer een aantal pvda-leden ruim financieren.

  Zonder enige vorm van achaamte natuurlijk.

 4. klunkie zei:

  Beste allen
  OP deze meer dan voortreffelijke site is nu al aantal jaren te lezen over het morele verval/ verraad en misstanden in eigenlijk geheel Europa. Je ziet het om je heen gebeuren en toch hebben vele mensen om je heen het toch nog niet door, tenminste dat vind ik persoonlijk. Deze teloorgang is niet meer te stoppen en zal zeer pijnlijk worden voor alle mensen. De zelfredzaamheid van de mensen tegen de tijd dat de bom barst zal op laag nivo zijn waarschijnlijk. Ben wel blij dat er meer mensen op deze site hun mening kenbaar maken.

 5. cathy zei:

  4. Klunkie, ben het helemaal met je eens, het verbaasd mij steeds meer dat niemand, maar dan ook (Bijna) niemand ziet wat er aan het gebeuren is, het maakt me boos, bang en angstig tegelijk ook omdat we met zijn allen om de tuin geleid worden en met de rug tegen de muur staan, letterlijk en figuurlijk alleen het pistoolschot ontbreekt nog.
  We worden financieel uitgekleed, gemangeld en onwetend gehouden.
  Lees volgend artikel maar eens en vooral de kommentaren die eronder staan.

  http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/11/23/oekonom-europa-steuert-auf-eine-katastrophe-zu/

Comments are closed.