Amnesty Nederland: Opsporing verzocht racistisch en stigmatiserend.

a1Op dit moment wordt er door verschillende Nederlandse Anti Discriminatie instanties samen met de Nederlandse afdeling van Amnesty International gewerkt aan een rapport waarin het AVRO programma Opsporing Verzocht zeer zwaar wordt veroordeeld. Doel van dit rapport om het genoemde programma zo snel mogelijk van de buis te krijgen. Lukt dit niet landelijk dan zal de zaak worden aangekaart bij het Europese Hof voor de Rechten van de (allochtone) mens, gevestigd te Straatsburg.

 

 

 

 

Via via (ik heb wat connecties her en der) kreeg ik delen van het rapport waar overigens nog steeds aan gewerkt wordt onder ogen. Wat ik las deed mij direct weer verlangen naar ZuidOost Azie waar ik net uit teruggekomen ben, dit terzijde. Het rapport uit grote kritiek op het feit dat in het programma bijna altijd zaken worden behandeld met “gekleurde” daders of zwarte daders of daders met een “mediterraan uiterlijk. Volgens het rapport  geeft dit een totaal verkeerd beeld van de criminaliteit in Nederland. Het programma zou dan ook (bewust) bezig zijn de gedachten van (autochtone) Nederlanders een bepaalde richting op te sturen. Volgens de bollebozen (hooggeleerd uiteraard en zo links als maar kan) worden slechts 11% van alle misdaden in Nederland gepleegd door zogenaamde niet autochtonen. 89% van alle zware en minder zware misdaden worden echter gepleegd door blanke Nederlandse mannen veelal met Blond haar, die luisteren naar de naam Piet, Jan, KLaas, Pieter, of Kees (dit laatste bedenk ik er zelf bij).

Om dus een juiste afspiegeling te geven van de werkelijke misdaad zou het programma dat ongeveer 3 kwartier duurt, en steeds ongeveer 10 x  zaken behandeld 40 minuten moeten gaan over zaken waarin een of meerdere blanke daders de hoofdrol spelen, ofwel bij 9 van de 10 zaken moeten blanke daders betrokken zijn, en bij 1 van de 10 zaken mag of mogen dan (eventueel maar liefst niet) een of meerdere daders een kleurtje hebben. Op dit moment is het andersom. ongeveer gemiddeld 9 van de 10 zaken gaan over misdaden waarbij (vaak) Arabische (Marrokkaans/Turkse) daders of Surinaamse/Antilliaanse of anderszijds negroide daders betrokken zijn. Dit mag dus volgens de instanties die het rapport samenstellen niet, het programma moet ofwel andere zaken gaan behandelen (uitsluitend zaken met Nederlandse daders) ofwel een ander format krijgen

Bijvoorbeeld een programma gepresenteerd door Ali B of John Williams waarbij bijvoorbeeld alleen  criminaliteit en misdaad door 80 plussers wordt behandeld, ofwel helemaal verdwijnen van de  buis. Volgens het rapport is het programma trouwens ook overbodig want er is al een precies soortgelijk programma op de buis namelijk “Tros opgelicht”. Dit programma behandelt  volgens de deskundige hotemetoten die het rapport samenstellen al afdoende de belangrijkste misdaden in Nederland. Het rapport is vol lof over Tros opgelicht, het wordt zeer vakkundig gepresenteerd en is niet stigmatiserend.(zou dit komen omdat er uitsluitend zaken met Nederlandse daders (oplichters) behandeld worden in dit programma??)

Opsporing verzocht kan dus verdwijnen. Ook de presentatoren van Opsporing verzocht Anniko (met het gekke bekje) en Dancing Queen Frits Sissing geven aan regelmatig kritiek over zich heen te krijgen. Is het echter wel waar dat 89% van alle criminaliteit in Nederland door Autochtone Blanke Nederlandse mensen wordt gepleegd?? Ik weet het niet, feit is wel dat in de Nederlandse gevangenissen ook een oververtegenwoordiging logeert van mensen die een bepaalde kleur (niet van de zonnebank) hebben, dus dan zou het volgende rapport waarschijnlijk het Nederlandse gevangeniswezen moeten gaan aanklagen wegens racisme omdat er teveel donkere mensen in de knor zitten. Dus Jan, Piet, Klaas, Kees, Cor, Johan, Peter, Johannes en Joop, kom met je luie reet van die stoel af en ga eens lekker inbreken. Koop nou eens dat pistool (ook goed voor de economie en belastingen) en pleeg die gewapende roofoverval.

Koop die koevoet en ga een paar pinautomaten te lijf, beroof dat oude vrouwtje op haar scootmobiel van haar tasje en haar medicijnen, liefst waar zo veel mogelijk camera’s zijn want het programma Opsporing Verzocht mag niet verdwijnen


4 Reacties

 1. Theo Hofman zei:

  Beste redactie,

  Zet er als de wiedeweerga een aantal meisjes namen in het artikel, anders heeft u echt een probleem.

  Anniko is de enige die voor komt en die staat (tot op heden bekend) ook nog aan de goede kant van de samenleving.

  Ja, het is een zeer trieste samenleving en niet aan het worden, het is het al.
  De meeste horen het aan, lachen erom en gaan weer kijken naar de talentenjachten en verder voorgekookt volksvermaak.

 2. Harry zei:

  Afschaffing van de objectiviteit ?
  Zelfs de waarheid dient verbloemd te worden .
  Al die beschuldigingen dat we richting een dictatuur rennen worden steeds overtuigender bewaarheid .

  Wie gaat ons redden ?

 3. Pieter H zei:

  De simpele feiten zijn dat procentsgewijs de allochtone Netelander oververtegenwoordigd is in het misdaadcircuit !
  Ontkennen heeft geen zin,de keiharde bewijzen liegen er niet om;dat men de daders mediterraan,blank,negroïde noemt is heel logisch en heeft totaal niets te maken met racisme,of zijn dat soms geen uiterlijke kenmerken ?
  Wie betaalt de opstellers van een dergelijk idioot rapport en wie is de opdrachtgever,dat wordt nooit vermeld!

 4. Pieter V zei:

  Het gaat bij opsporing verzocht om hulp van het publiek bij het vinden van criminelen die zeer ernstige misdaden hebben gepleegd.
  De conclusie moet dan ook zijn:
  – Autochtonen zijn veel makkelijker op te sporen. Logisch want staan in de meeste gevallen gewoon in de CBA
  – Allochtonen zijn veel moeilijker op te sporen want vaak illegaal in het land of niet geregistreerd.
  – Er worden door allochtonen meer zware misdaden gepleegd dan door autochtonen. In mijn perceptie klopt dat vooral als het om grof geweld gaat.

  Er wordt nu ook door de linkse organisaties zoals AI en de VN een ware hetze tegen Nederland gevoerd.

Comments are closed.