Banken en bedrijven protesteren tegen EU dictatuur ( open brief )

eu protestGelukkig begint in zich in een aantal Europese landen iets te roeren. Vandaag werd in het Financieel Dagblad bekend gemaakt dat o.a. de Nederlandse banken vanwege het toezicht uit Brussel jaarlijks € 149 miljoen kwijt zijn aan toezichtkosten veroorzaakt door de regeldruk vanuit o.a Brussel en dat betekent een stijging van ruim 50% ten opzichte van 2008. Tel daarbij op de door de ECB reeds aangekondigde jaarlijkse € 300 miljoen kosten voor de door het door de ECB gewenste bankentoezicht en u begrijpt dat deze lawine van extra kosten uiteindelijk door de burger middels lastenverhogingen zullen moeten worden betaald.

 

 

 

 

Het door de eurofielen als een paradijs beloofde vrijheid van handelsverkeer, de versoepeling van regels, de vermindering van de regeldruk is ver te zoeken daar er wel ieder dag door Brussel en Frankfurt nieuwe regels bedacht worden om het bestaansrecht van het legioen onrendabelen nog enigszins trachten te verklaren. Maar ook de zakenwereld heeft meer dan genoeg van de regel- en bedilzucht van Brussel  en liet via een paginagrote open brief in 3 kranten weten dat zij verstikt raken in een jungle van wetten, voorschriften en andere bedenksels, terwijl ons was voorgespiegeld dat juist door de EU het allemaal gemakkelijker zou worden voor de bedrijven en burgers. Niets blijkt minder waar te zijn.

Een aantal vooraanstaande zakenmensen uit Duitsland, Groot Brittanië en Zweden hebben afgelopen maandag een pagina grote open brief geplaatst die o.a. in de Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) , de Britse Financial Times en de Zweedse Dagen Industri  is verschenen. Hierin klagen de zakenlui waaronder de bekende Duitser Dr. Oetker ( ja inderdaad van o.a. het bakpoeder) de topman van Hennes & Mauritz en de voorzitter van de raad van bestuur van Easy Jet over de regelzucht vanuit Brussel, die haaks staat op hetgeen de EU zou moeten zijn , namelijk een groot Europa waar een vrijheid van verkeer en diensten heerst. Niets is minder waar en met een groeiende regeldruk vanuit Brussel dreigt dit een strop te worden om de nek van talloze Europese bedrijven.

Belangrijk is te weten dat met deze brief de zakenlui trachten een Europese beweging in meer EU landen op te zetten , die zich zal verzetten tegen een koers die zoals al vaker gezegd is rampzalig zal zijn voor de aangesloten landen en hun burgers. Van ons land waren er geen (!) ondertekenaars van de brief. Zie hier de lijst met namen van diegene  die de actie steunen en de brief tekenden.

De brief in de FAZ treft u hier aan.  maar mocht u dat te veel van het goede zijn dan hier wat highlights :

1) Die EU muss demokratisch von unten aufgebaut sein: Demokratisch gewählte nationale Parlamente sollten die Macht haben, ungewünschte oder unnötige EU-Regulierungen zu verhindern

2)  Schlanke Union, fitte Unternehmer: Immer höhere Kosten der Bürokratie und Regulierung entstehen in Brüssel und lasten vor allem auf kleinen und mittelgroßen Unternehmen, die im globalen Wettbewerb stehen.

En voor diegenen onder u die de Zweedse taal machtig zijn, hier de betreffende Zweedse link. En daar het FD het lezen van haar artikelen slechts toestaat indien u daarvoor een abonnement heeft, hier de meest in het oog springende alinea : We call for an EU that “doesn’t interfere in areas better – or equally well – handled locally or nationally” and that recognises “the single market as the true core” of European cooperation.

Het is uiteraard interessant te zien dat naarmate de druk op Brussel groter wordt, en dat toch niet van de eersten de besten, het merendeel van de ondertekenaars heeft aanzienlijk meer in de mars dan het stel zichzelf benoemde en meeheulende EU onrendabelen ooit zal bereiken, de paniek in Brussel groter wordt. Bijna 3 miljoen euro wordt er ter beschikking gesteld om met het oog op de a.s. mei plaats vindende “verkiezingen ” artikelen, sites en andere EU sceptische zaken op te sporen en trachten deze de mond te snoeren. Dictatuur zoals wij die slechts in  de voormalige USSR of in het huidige China tegenkomen.

Mocht u ons op enig moment niet kunnen bereiken, dan kent u de reden, het zou overigens niet de eerste keer zijn.

2)


4 Reacties

 1. dieter zei:

  Uiterlijk door Assange en Snowden is algemeen bekend dat een totalitair regime niet per se een communistische signatuur moet hebben.
  Is de repressie van de geldmacht geen dictatuur? Het gaat veel verder dan de altijd al gebruikelijke rolverdeling tussen de ‘haves’ en ‘have-nots’. De schuldenstaten en hun bevolking worden regelrecht gechanteerd om te redden wat er nog te redden valt bij de onvermijdelijke ondergang van ook het allerlaatste grote machtsbolwerk, het kapitalisme.

 2. dieter zei:

  Er begint blijkbaar nog meer te bewegen. Plots komt zeer verrassend uit de coalitie-onderhandelingen in Duitsland de wens om DIRECTE DEMOCRATIE in te voeren:

  http://www.sueddeutsche.de/politik/koalitionsverhandlungen-union-und-spd-wollen-bundesweite-volksabstimmungen-1.1816241

  Volgens commentaar in DWN het zekerste teken dat de politiek geen raad meer weet met Europa en de verantwoordelijkheid wil afwentelen op het volk.
  “Zal de burger zich werkelijk nog laten gebruiken als puinruimer?”, zo vraagt DWN zich af.

 3. leendert lettink zei:

  Power corrupts, absolute power corrupts absolutely.

  Deze spreuk is niet zomaar aan komen waaien, het is een ervaring die onze voorouders al opgedaan hadden.

  Het EU-parlement switched bijv. Iedere halve maand in Brussel van het belgische gedeelte naar het franse gedeelte van Brussel. Daarbij worden alle kantoormeubulair meeverhuisd. 3 x raden wie daarvoor betaald…
  “Men speelt makkelijker met andermans geld dan met het eigen geld”
  Toch wordt van ons verlangd dat wij meer gaan geven aan Brussel…
  Waarom? Deze mensen zijn vergelijkbaar met kinderen op de kermis die hun 10 € al uitgegeven hebben door het gat in hun hand en nu blijven doorzeuren om meer.
  Dat er iets niet klopt wordt duidelijk nadat men het volgende filmpje bekijkt:

  http://m.youtube.com/watch?v=CBVFpYN0iNo&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3DCBVFpYN0iNo

  Zoals Godfrey Bloom de heren eu-parlementariërs al voorspiegelde:
  Als het volk erachter komt, hangen ze jullie op, en ze hebben gelijk.
  Het is nu aan ons om iets te veranderen, onze zelfbenoemde heersers willen het liever houden zoals het nu is, dus daar hoeven we geen verandering van te verwachten…

Comments are closed.