Gaat Willem Alexander nog een keer naar Rusland ?

Klaar overVerfrissend, de 2 Nederlandse ondernemers die reeds 20 jaar en langer in Rusland werken en die gisteravond datgene zeiden ( scroll  door naar 26.00 minuten) wat veel verstandig denkende Nederlanders al geruime tijd zeggen, al die zgn. zakenmissies , of zij nu “geleid “worden door ons staatshoofd met zijn economisch wonderkind er naast, of door politici uit Den Haag, burgemeesters uit het gehele land, het is één grote phoney baloney voorstelling, een excuus om op kosten van de burger eens gezellig de bloemetjes buiten te zetten, ofschoon van dat laatste in het geval van het weer ruim 2 miljoen kostende Rusland grapje van Willy toch nauwelijks sprake kan zijn. Tjonge jonge wat kreeg Willy er van langs, terwijl Miepje hem met haar eeuwige zodra er camera’s in de buurt zijn grijnslach aan bleef kijken, in de trant van; zie mij nu met dit genie aan mijn zijde.

 

 

Wij kunnen ons voorstellen dat vriend Vladimir een stevige slok genomen heeft toen hij hoorde dat hij van dit stel amateur toneelspelers op dorps niveau verlost was.  Had hij nog even de hoop door te zeggen dat een gezellig etentje er niet in zat mits de agenda van onze zakenkoning zou worden aangepast, nee Wim ging diep door het stof daarbij geholpen door Timmerfrans die het haast van opwinding weer in de broek deed, toen ook hij mocht zeggen dat het bezoek een zakelijk succes was geweest. En dan maar steeds die geplamuurde Botox lach van miss Pampa in beeld. Zou ze nou nooit eens denken, jongens waar ben ik aan begonnen om met dat stel uit de klei getrokken botterikken te proberen die nieuwe Evita van de Paises Bajos te worden. Hoe ver moet je zinken als je dit allemaal over je heen laat gaan. Het wordt hoog tijd dat Marx eens met wat voetbal vrouwen of de vriendin van Badr Hari  gaat praten, om te horen hoe je het volhoudt voor een paar centen aan een dergelijke  komedie mee te werken.

En wat voor gigantische plaat moet je voor je keuninklijke hoofd hebben als de gastheer niet de moeite neemt je te verwelkomen op het vliegveld en zich niet vertoont als je het speciaal daarvoor ingevlogen zigeunerorkest Beethoven laat spelen, jou je agenda laat verzetten om een vorkje te prikken  en dan nog zeggen dat het een succes was.

Zou het niet eens tijd worden, dat wij leren wat onze plaats is in het wereldgebeuren en ons dienovereenkomstig te gedragen ? Jammer dat het zo is afgelopen, want van een extra leuk stukje blik dat de heldenborst van Willy kan sieren was er dan ook geen sprake, dan maar eens zien of dat binnenkort in Colombia of Venezuela wel lukt.

En misschien toch nog even een slotopmerking over die ZOGENAAMDE  HANDELSMISSIES. Ooit stond een van onze lezers  tijdens een tentoonstelling op een stand die deel uitmaakte van een dergelijke missie. Hij werd benaderd door een onrendabele van Economische Zaken, die hem vroeg hoe de zaken gingen en hoe de markt ter plekke in elkaar zat. Dit verwachtend was er met een aantal zakencollega’s afgesproken allen hetzelfde verkeerde verhaal aan deze overheidsdienaar te geven. Prima gelukt, de man ging helemaal blij weg, zo veel gedetailleerde informatie had hij nog nooit gekregen, waarna de zakencollega’s die aan het spel hadden meegedaan 14 dagen na terugkeer in Nederland allen een grote enveloppe van Economische Zaken in Den Haag ontvingen met daarin een rappot waarin lettelijk hun eigen uit de duim gezogen bevindingen stonden genoteerd met … daarin de vriendelijke uitnodiging om een middagje in den Haag (  natuurlijk met een  hapje en snapje ) e.e.a. te komen bespreken in het kader van een strategievergadering !

U begrijpt wat werd er gelachen en was er uiteraard niemand die van de uitnodiging van deze gebakken lucht bakkers gebruik heeft gemaakt. Overigens schreven wij enige tijd geleden een artikel waarin wij er op wezen dat om maar genoeg deelnemers aan een missie te krijgen Den Haag niet zo nauwkeurig kijkt wie er mee gaat. Dat artikel kreeg nog een staartje, want wij ontvingen een sommering van een met zakennaam genoemde deelnemer aan deze missie ( Rutte – Texas) waarin wij verzocht werden de naam van het bedrijf en directeur te willen verwijderen of liever nog het gehele artikel te wissen. De betrokkene wist niets van de 14 maanden celstraf die hem nog wachten wegens bedriegelijke activiteiten, terwijl de gerechtelijke uitspraak er als Pdf file was bijgevoegd.

Tja, het kan verkeren .

 

 


9 Reacties

 1. Robert zei:

  Alle Nederlamdse ambassades in de EU sluiten. Dure panden verkopen. Een soort ANWB kantoor
  huren met een ambassadeur en een paar hulp krachten voor de simpele administratie van o.a. afgifte van paspoorten. Dat spaart een massa geld. Zoals de rijke zakenman en president van Panama onlangs zei: most politicians can not even run an Ice Cream parlour

 2. Cor zei:

  Ik besef hoe weinig Nederlanders kunnen denken. Het overheids systeem bestaat uit bloedzuigers, gesteund door blinden, doven en geestelijk gestoorden. Het is om doodziek van te worden.

 3. Dieter zei:

  Ik heb dat Argentijns molenpaard voorbij zien komen, en dan te bedenken wat er in Rusland voor beeldschone vrouwen rondlopen. Putin moet zich kapot geschrokken zijn van zo veel lengte, zo veel grijns, zo veel grime en dan nog in het voorbijlopen even achterom kijken naar de fotograafjes. Had maar een cursus Russisch gevolgd, gorda! Maar om met Dre te spreken, zij is ware een heldin, echt waar hihihihi.

 4. Harry zei:

  Heb in de tijd van Beatrix een hardgrondige hekel aan haar opgebouwd .
  Nu is zoiets meestal mijn eigen schuld , niet in deze .
  Het serpent heeft haar eigen volk laten verrekken , laten overlopen door de islam en geen vinger uitgestoken .
  Terwijl Juliana bij twaalf miljoen mensen al vond dat het land overvol was ,
  houdt Beatrix zeker meer van gezelligheid ?
  Nog geen waarschuwend woord van haar kant .
  Nee , maar wel naar de enige twee waar we nog wat aan zouden kunnen hebben , Fortuyn en Wilders , die werden in vorstelijk politiek taalmisbruik verketterd .
  Die periode hebben we gelukkig achter ons gelaten , maar de wonden zijn nog zichtbaar .

  Nu , met Willempie , dacht ik : nou ja , laat ze toch , misschien doen ze nog wel eens wat nuttigs .
  Hij heeft nog niet veel gedaan en toch begin ik hem ook al weer zat te worden .
  Jammer, toch .
  Misschien is het zijn onbeholpenheid , zijn Hollandse boersheid , weet het niet precies .

  Als ie nou maar niet net als zijn moeder wordt !

 5. Pieter H zei:

  Zowel de onrendabelen als de “zakenlieden” die aan dergelijke onzinnige reisjes deelnemen zijn er slechts op uit om op kosten van de belastingbetaler en de aandeelhouders een leuk reisje te maken.
  Ik heb een antal jaren voor een Amerikaans bedrijf internationaal binnen Europa gewerkt;alle contacten moest je echt helemaal zelf leggen;de Nederlandse ambassades waren daarbij VOLKOMEN waardeloos.
  Eens had ik enige info over Turkije nodig;gevraagd bij de Netelandse Ambassade aldaar en bij de Amerikaanse Chamber of Commerce.
  Van de Amerikanen had ik binnen één week de gevraagde info;van de grootmacht Neteland kreeg ik na een half jaar te horen dat ze me niet konden helpen.

 6. Marlies zei:

  @Pieter H: Inderdaad, je hebt zowel zakelijk als privé niets aan de Nederlandse ambassades. Het maakt ook niet uit of je info nodig hebt in een land in het Midden Oosten, Zuid Amerika of zelfs de VS. Het is al jaren een doffe ellende. En…inderdaad, met mijn “green card” kwam ik in iedere US ambassade binnen en kreeg asap de benodigde info.

 7. george zei:

  Worden de drie dikkertjes weer aan hun lot overgelaten? Wel, zo gaan ze natuurlijk nooit verstandig snoepen, ze kunnen dus gewoon doorgaan met hun kroketdieet. Als die later nog maar aan de man komen!!! Zorgen, zorgen, zorgen

 8. Harry zei:

  Zag Willem in de Cariben gisteren .
  Ik kan het niet helpen maar ik zie toch niks vorstelijks aan die man .
  Als je hem niet zou kennen en iemand zegt dan dat het een vertegenwoordiger van een kunstmesthandel is zou je het meteen geloven .
  Jammer hoor .

  En die jurk van Maxima …………………!
  Het leek wel of ze de onderste helft van het Pino-pak van sesamstraat geleend had .
  Voor een modebewuste man als ik : vreselijk !

Comments are closed.