Joan Remkes en Rob Metz , alte VVD Kameraden

Weer een typerend staaltje  dat “alte Partei Genossen ” elkaar niet in de steek laten en de slaafse burger vol verbazing en verwondering laten  kijken hoe je in de politiek kunt falen, intimideren, knoeien, de belastingbetaler op kunt zadelen met een verlies van € 200 miljoen door wanbeleid en dan toch even later als een soort plastic badeend je kop weer boven water kunt steken, wat heet voor dat liederlijke gedrag zelfs een promotie krijgt. Mits … ja mits, je politieke maatjes hebt die  boven elke wet staan.

Moeten wij uw geheugen nog even een duwtje geven ? Twee jaar geleden stapte de toenmalige burgemeester van Apeldoorn, Fred de Graaf ( VVD ) op, omdat zijn stad middels o.a. de wethouder van grondzaken Rob Metz ( VVD) verkeerd GEGOKT had met grondaankopen. Geschat verlies 200 miljoen. Rob Metz bleef zitten en wilde een intern onderzoek afwachten.

Toen bleek dat Metz wel als hoofdverantwoordelijke kon worden aangemerkt voor dit wanbeleid en de commissie van onderzoek hem ook nog beschuldigde  van intimiderend gedrag richting zijn collega wethouders , stapte ook Metz op, want de wachtgeldregeling is immers prima in orde en zou er wel wat voorbijkomen. Goed gegokt, een specialiteit van Rob, want niet lang na zijn aftreden werd Metz waarnemend burgemeester van de gemeente Overbetuwe.

En zoals u vandaag heeft kunnen lezen wordt Metz de burgervader van Soest, een mooie promotie voor een falende wethouder, een promotie zoals die slechts plaats kan vinden bij de overheid, waar slecht gedrag nog altijd rijkelijk beloond wordt.

De aanstelling tot burgemeester loopt via de Commissaris van de Koning , in dit geval Noord Holland . En wie treffen wij daar aan ? Partij- genoot Joan Remkes eveneens VVD, ooit eens Minister van Binnenlandse Zaken , Tweede Kamerlid  en in de top van de bijschnabbelende politici, zoals b.v. als toezichthouder bij het Martini Ziekenhuis in Groningen voor een luttele € 22.000 per jaar. Remkes is een beroepspoliticus, maakte op zijn 25st zijn studie economie niet af, maar heeft sinds zijn intrede in de VVD altijd goed geboerd en zoals u ziet gunt hij zijn partij kameraden ook wel wat.

En ten aanzien van de aanstellingsprocedure, er wordt door het college een profielschets opgesteld. Prima zou je zeggen ware het niet dat de raadsleden daartoe een multiple choice systeem gebruiken, de beoordelingsmonitor. Daarin staan 32 vragen, die beantwoord dienen te worden zoals :

32 a Stelt hoge   eisen aan het functioneren van bestuur en organisatie.
b Daagt anderen   uit nieuwe wegen in te slaan.

De gestelde vragen moeten beantwoord worden door een kruisje te zetten achter de vraag, wat de deelnemer aan deze monitor het meest belangrijk vindt en verwacht van de toekomstige kandidaat. Aan hand van de verzamelde lijsten wordt dan de profielschets gemaakt. Hoe gek kun je het bedenken!  Kennelijk zijn de raadsleden niet zelf in staat een profiel voor een burgemeester samen te stellen en moeten daarvoor een downloadbaar lijstje gebruiken, hetgeen gelijk een goed voorbeeld geeft hoe het gesteld is met de bestuurlijke vermogens van deze onrendabelen. ( de lijst is slechts te downloaden via het programma Office, dat de meesten van u niet zullen hebben. hier toch even de url ).

Weer een typerend voorbeeld van de met nepotisme en minachting voor de mening van het volk overgoten politici waar ons land van wemelt en die ongestraft hun gang kunnen blijven gaan plus het niveau van capaciteiten van diegenen die ons land besturen.

Mocht u niets te doen hebben vanmiddag, volg dan de tip van een van onze lezers die net op de redactietafel neerdwarrelde, ga vanmiddag naar de onthulling van het monument voor overleden dak-en thuislozen in Nijmegen, het zgn. Monument Om Te Herinneren.

En mocht u verhinderd zijn, dan is er altijd nog een leuk combinatie uitstapje voor morgen zaterdag. Eerst even naar de grootste IKEA van ons land in Delft, waarna u kunt gaan zwaaien naar onze top uitkeringstrekkers  de Amsbergjes met aanhang, die nadat vandaag de binnenstad van Delft al helemaal is afgesloten morgen de komende wintersportvakantie komen bespreken. Het opwarmen van de zgn. Koude Kerk is al gestart want een half uur met de vorstelijke bipsjes in de kou, dat zou wat te veel gevergd zijn  van onze doorluchtigheden.

Komt u ook eens tussen echte uitkeringsgerechtigden mensen in plaats van thuis te zitten somberen.

 

 


4 Reacties

 1. Walter zei:

  Vanmorgen in de krant gelezen. Ik bespeur bij de schrijver toch nog enigen verbazing zo niet verontwaardiging! Terugkijkend op een lange periode van gekonkel – waarbij er vrijwel nooit een OM aan de pas komt – verwonder ik mij er alleen nog maar over dat dit niet veel vaker gebeurt!

 2. D. G. Neree zei:

  Of u kunt naar de herdenking gaan van Theo van Gogh, morgen om 1400 uur in de Linnaeusstraat in Amsterdam en om 14:30 in het oosterpark bij ‘De Schreeuw’

 3. andre zei:

  tja in utrecht heeft henk westbroek zich kandidaat gesteld voor burgermeester maar is afgewezen door de secretaris van de commisaris van de keuning omdat ie te weinig vergader ervaring zou hebben en niet uit het juiste burgermeester hout zou zijn gesneden. na het lezen van bovenstaande vraag ik me toch echt af wat voor een verrot houtsoort dat dan wel moet zijn.

 4. Robert zei:

  Het is te misselijk voor woorden en commentaar! Mensen zijn hebberig en roofdieren. In elk land zijn er problemen, maar in sommige landen valt het mee. Na de dood van Pim Fortuyn hebben wij NL verlaten en ook de EU. Nooit meer teruggeweest. 70% van het BNP wordt door de onrendabelen opgeslurpt in NL. Groet vanuit een engelstalig eiland vanaf mijn veranda met uitzicht op de Caribbean, een mooie vallei en bergen. Pluk de dag.

Comments are closed.