Kandidaat lid FN vergelijkt Franse minister van Justitie met een aap

TaubiraOproer in Frankrijk. deze keer niet vanwege boze inwoners van de Bretagne, die nog steeds gewoon doorgaan met hun demonstraties tegen de belastingverhogingen van het kabinet Francois Hollande, maar vanwege een publicatie in het 14 daagse tijdschrift MINUTE, dat zoals u op de foto ziet,  stelt dat de Franse Minister van Justitie Christiane Taubira afkomstig uit Frans Guyana , haar banaan heeft teruggevonden . De Franse regering overweegt om de publicatie van het blad te verbieden en zeker om de verkoop hiervan bij de taloze Franse tijdschriften en krantenkiosken tegen te houden. Vanwaar deze ophef ?

 

 

Enige tijd geleden werd tijdens een felle discussie in het Franse parlement door een van de parlementsleden Taubira vergeleken met een aap. De discussie ging toen met name over de wets wijziging om homo en lesbo stellen de kans te geven in het huwelijk te treden, hetgeen uiteindelijk lukte. Taubira is een bekend voorvechtster van deze wet die er mede dank zij haar er doorheen kwam.

aap1Vanaf dat moment was de toon gezet en toen er ook nog deze bijgaande foto op Internet ( toen ze 18 maanden was – en nu ) verscheen en het blad Minute op de voorpagina melde dat Taubira haar banaan had teruggevonden en doelend op Yaubita verder schreef , “zij is zo kwaardaardig als een aap ” , was de maat voor de Franse regering vol. Toen ook nog een aspirant Front National lid voor de lokale verkiezingen Anne Sophie Leclerc hier een schepje bovenop deed en in een video ( zie hier ) haar instemming met de foto verkondigde, werd haar het lidmaatschap van de FN ontnomen. De Franse regering heeft inmiddels een aanklacht tegen de redactie van Minute ingediend.

U ziet zo heeft ieder land zijn eigen Zwarte Piet of Pietronella en zijn wij benieuwd wat Blonde Greet  hier van vindt.


4 Reacties

 1. Harry zei:

  Ik denk dat Geert , net als ik , vindt dat dit eigenlijk niet kan .

  Persoonlijk echter , kan ik hier wel om lachen .
  Wie in dat soort apenlanden gewerkt heeft , kan er niet onderuit dat de overeenkomsten treffend zijn .
  Sorry , maar het is nou eenmaal zo .
  Met name chimpansees en bonobo’s hebben een mensachtig gedrag , daar .
  Of omgekeerd .
  En dan hebben de apen nog het voordeel dat ze niet treiteren . Althans , de mens niet .
  Elkaar wel .
  Negers treiteren mens en dier .Waar komt anders het woord negeren vandaan , met het accent op de eerste e ?
  Sorry , toetsenbord van de Makro , geen accenten .

 2. Jantje zei:

  Hier worden PVV-ers met Nazi’s vergeleken door veel meer mensen dan zomaar een kandidaat lid.
  Hier wordt je als je voor Zwarte Piet bent weggezet als racist.
  Dit stukje is natuurlijk al oud nieuws, maar het komt zeker goed uit om het nu te plaatsen omdat mevrouw Le Pen hier op visite is?

 3. Harry zei:

  @3 Johan ,

  Je hebt in mijn optiek helemaal gelijk .
  Het probleem is dat de meeste mensen goed door geëvolueerd zijn en anderen een beetje op het post-primaat niveau zijn blijven hangen .

  Heb vroeger in Afrika gewerkt , gedurende zeven jaar regelmatig een periode van drie maanden op en af . Heb een aardig beeld van hoe het daar allemaal werkt .
  Ze hebben zelf de pest aan die donkere kleur die ze hebben , daarom smeren de vrouwen zich vaak ’s avonds in met een gefermenteerde rijst in de hoop daar lichter van te worden .
  Ze hadden dan een krijtwit gezicht dat ze de volgende morgen maar weer schoon moesten zien te weken . Net een kalklaag .
  Zo worden er ook vele chemische producten verkocht met dezelfde doelstelling .
  Het probleem was dat als je ’s avonds laat een vrouw tegenkwam dat je de schrik van je leven kreeg , want alleen rond hun ogen was het dan nog zwart , net wandelende doodshoofden .
  Soms kropen ze ook weg tussen de struiken , zodat je alleen die witte schedel dan zag .
  Net de vrouwelijke versie van magere hein .

  Heb ook uit balorigheid wel gevraagd waarom hun zwart zijn en wij zo wit .
  Nou dat was een straf van een of andere god omdat er oorlog was gevoerd tussen Afrika en Europa , die Afrika had verloren en daarom waren ze voor straf zwart geworden .
  Maar de volgende keer dat er oorlog komt , dan winnen wij en dan worden wij allemaal wit en jullie zwart , werd me nog toegevoegd .

  Ze hebben nog een lange weg te gaan en die weg lijkt me steeds langer te worden .

Comments are closed.