Statenlid Melvin ‘Mac’ Cijntje van Curacao spreekt de waarheid

MelvinIedere dag wordt u momenteel weer getrakteerd op berichten hoe goed ons koningspaar het in den verre doet. Soms zoals wij u zo laten zien, blijft de mond open staan over zoveel genialiteit verenigd in slechts twee personen. Dat werd weer eens bevestigd door een cabaretstukje op Curcao waar ademloze aanwezigen mochten meemaken hoe Willy en Marx de heersende problemen op het eiland in TWINTIG minuten oplosten en iedereen het had over een “vriendelijke bijeenkomst”.

 

 

 

Statenlid Melvin “Mac”Cijntje had daar een wat ander idee over, hij kwam niet opdagen want zo zei hij ,  ” Ik zie het als een stukje entertainment. Ik ga naar vergaderingen als er iets te doen valt en als ik iets voor het volk van Curaçao kan betekenen. Dat was vanochtend niet zo.” En daar konden onze wonderkinderen het mee doen.

Voor de wel aanwezige Statenleden werd er zoals dat ook bij het bezoek van een aantal scholen werd gedaan een toneelstukje opgevoerd. De leden werden in 2 groepen gesplitst die ieder 10 minuten de tijd kregen om met Willy en Marx van gedachten te wisselen, waarna de groepen elkaar afwisselden. De onderwerpen waren gezondheidszorg, de bouw van een nieuw ziekenhuis  de werkgelegenheid, de ontwikkeling van de economie en landbouw en mogelijke samenwerking binnen het Koninkrijk voor een beter (regen)waterbeheer op het eiland.

Wel werd vanochtend bekendgemaakt dat PS-Statenlid en waarnemend Statenvoorzitter Cordoba vanochtend een brief aan koning Willy  zou overhandigen, waarin hij de wens voor de onafhankelijkheid van Curaçao zou presenteren. Maar tijdens de vergadering werd niets overhandigd. Verondersteld wordt dat dit op  verzoek was  van Statenvoorzitter Franco tijdens een briefing vóór de bijeenkomst met het koningspaar, opdat iedereen zich aan het protocol zou houden en om verrassingen achterwege te laten.

Kunt u zich het voorstellen, gewoon Willy een briefje onder de neus “dit is een overval, wij willen nu zelfstandig worden, geef hieraan toe en wij geven u een vrijgeleide naar Hato Airport, waar u snel kunt vertrekken. Niet toegeven betekent dat wij een speciale cel voor u hebben gereserveerd in de Koraalspecht gevangenis, waar u eens rustig na kunt denken over het slavernij verleden. Zwarte pieten tijdens de opsluiting is niet toegestaan.

Onmiddellijk Sjaan Hennis in actie, die de enige Nederlandse  Drone naar het eiland stuurt om de benarde vorsten te ontzetten en Venezuela dat de Curacao-naren te hulp schiet, waarbij de Tweede Kamer eerst wil weten of het zojuist door de  Marine aangehouden uit Colombia afkomstige scheepje met drugs nu wel of niet voor Willy bestemd was, alvorens een aanval goed te keuren.

Tjonge jonge wat kan zo’n 2 miljoen belastingcenten bezoekje toch leuk en gezellig zijn!

Zo heeft u zelf ook nog eens plezier van uw geld, toch?


3 Reacties

  1. Robert zei:

    Twee miljoen kosten voor dit reisje alleen? Tel daar maar nog zeker 2 miljoen bij op voor al die onrendabelen die alles hebben voorbereid. Het is een Godspee voor dit kinderpartijtje. De koningshuizen van Noorwegen, Zweden en Denemarken zijn allang aan de ketting gelegd. Gewoon af en toe een lintje doorknippen en voor de rest oogjes dicht en snaveltjes toe.

  2. Pieter H zei:

    Alle eilanden geven aan Venezuela !!
    Dat spaart véél belastinggeld en is de reislustige nomaclatura meteen gekortwiekt !

Comments are closed.