Fientje Moerman; verguisd en angstig !

moermanNiet een naam die nu onmiddellijk onze in Nederland woonachtige lezers van hun  stoel doet opveren, Fientje Moerman, maar onze Belgische lezers en dat aantal is met de dag stijgend zullen zeggen, dat is toch die ex minister en nu parlementslid voor de Open Vld , de Vlaamse Liberalen en Democraten ?  En dat klopt. Fientje is de soms harde kritiek op politci beu en in een emotioneel opiniestuk dat zij liet plaatsen in het Belgischge dagblad “de Standaard” vraagt zij dan ook om meer respect te tonen voor het “werk” van politici. En om dan maar gelijk met de deur in huis te vallen, is zij van mening dat ofschoon politici verre van perfect zijn, U, de mediaman , politicoloog , publiciteitsman of kiezer dat ook niet bent ! En om de pil enigszins te vergulden voegt zij er aan toe dat politici fouten maken, MAAR dat doet u ook !

 

Politici trachten te belichamen wat u die kiezer denkt ( ! ) en lossen de problemen op die u, de kiezer denkt te hebben ( !). En daarom wil Fientje een beetje meer respect, want anders hebben wij binnenkort geen politici meer maar zoals zij het noemt uitgelote discount producten ( wat dat ook moge betekenen ).

Nu zouden wij zeggen laten wij  eens naar Fientje luisteren , en nog meer de vingers op de vele stinkende  politieke wonden leggen. Dat zou betekenen dat wij van een zich zelf bevoordelende , nepotistische plaag verlost zouden kunnen worden. Immers of wij het nu hebben over België of Nederland, Brussel of Kaboel, Nigeria of Indonesië, overal staan de media voorzover niet gemuilkorfd wekelijks vol met schandalen en schandaaltjes uit de politieke wereld.

Om u vast gerust te stellen en Fientje had dit natuurlijk kunnen verwachten waren bij een razendsnel ingelaste poll 85% van de bevraagde Belgen het niet met dit parlementslid eens. En terecht, want lazen wij niet onlangs nog dat de gemiddelde Nederlander een politicus lager inschat dan de toch niet als het boegbeeld van integriteit bekend staande 6e hands autohandelaar ?

Maar waar zeurt eigenlijk Fientje over ? In haar periode als redactrice bij De Standaard nam ze deel aan de actie uit 1985 gericht tegen de persoon van Paus Johannes Paulus II naar aanleiding van zijn bezoek aan de Lage Landen, door in Gent affiches op te hangen met de woorden “De Paus, hij kan ze kussen” Toch niet echt netjes voor een z.g. dame die schermt met het feit dat zij afgestudeerd is aan de Harvard Law School, hetgeen kennelijk een garantie moet zijn voor integer optreden?

In de praktijk ligt dat anders , want volgens haar voormalige kabinetschef Rudy Aernoud  kreeg Moerman voor een reis naar Seattle van 9 tot 14 november 2006 met drie medewerkers 90.000 euro!  Daarvan was 10.000 euro bedoeld voor ‘persoonlijke representatiekosten’ en kwam er 15.000 euro voor ‘onvoorziene uitgaven’. Als antwoord op de beschuldigingen liet Moerman weten dat het zogenaamde “reisje naar Seattle” een handelsmissie met prins Filip naar Canada betrof met uitbreiding (voor- en na) naar de VS, waar cruciale contacten voor de Vlaamse economie werden gelegd (onder andere met General Motors, Ford, Microsoft, Google, Cisco en HP). De 25.000 euro is een begrotingstechnische provisie – opgesplitst in 10.000 euro provisie representatiekosten en 15.000 provisie voor andere onvoorziene uitgaven – die het achteraf moet mogelijk maken om in het buitenland onvoorziene gemaakte uitgaven terug te betalen aan degene die de kosten heeft voorgeschoten. In het kader van de VS-missie, bedroegen de representatiekosten van de minister welgeteld 568,97 euro. Dit bedrag ging op aan restaurantkosten, zoals de hamburgerlunch van 348,72 euro voor de 20-koppige ICT-delegatie. ( bron Wikipedia).

Dit leidde tot het ontslag van Moerman als minister !

Maar daar blijft het niet bij : Vlaams vice-minister-president en minister van Economie Fientje Moerman (Open Vld) heeft haar echtgenoot Willem Vanden Broucke laten benoemen als bestuurder van het Vlaams-Europees Verbindingsagentschap (Vleva).  Vleva is een nieuw opgerichte vzw om te lobbyen bij de Europese Unie !  Willem Vanden Broucke werkt in het Europees Parlement voor de liberale fractie. Hij is één van de acht bestuurders van Vleva, die door de Vlaamse regering werden aangesteld.   Vleva valt onder de bevoegdheid van minister Geert Bourgeois (N-VA), maar als vicepremier is Moerman verantwoordelijk voor de voordracht van de liberale bestuurders. “Het is toch niet omdat hij mijn man is dat hij moet uitgesloten worden voor functies die hij kent als de beste”, reageert Fientje Moerman Hoezo nepotisme ? Hoe zo slecht imago ? (En waar hebben wij dat eerder gezien bij Viviane Reding, getrouwd met een Griek die consul is van Bulgarije, enz.enz)

Het is dus ronduit vermakelijk dat een politica zich zo afzet tegen kritiek, kritiek die in haar geval toch wel terecht lijkt te zijn en waarbij Fientje vergeet dat zij in tegenstelling tot de normale burger, juist gelet haar positie een vlekkeloos carrière pad zou moeten hebben.  En dat missen wij bij Moerman, net als overigens bij het merendeel van de politci.

Dus Fientje, eerst eens in de spiegel kijken, diep doorademen en dan pas gebruik maken van je oude relatie bij de Standaard . Moerman begon  haar loopbaan als journaliste.

U ziet, de politieke leugenziekte heerst alom en brutale ( politici) hebben de halve wereld.