Waarom werkt U eigenlijk nog ?

waarom werkenEen eenvoudige vraag waarop in feite slechts één eenvoudig antwoord gegeven kan worden, namelijk u moet voorzien in uw levensonderhoud. De van hun AOW en pensioen of nog  niet weg belaste restanten “genietende” AOW ‘ ers laten wij nog even buiten beschouwing. Maar in ons uitkeringsparadijs, wij hebben inmiddels VIJFENTWINTIG soorten uitkeringen, loont het zo langzamerhand de moeite om eens te bekijken of “arbeid nog loont “. Wij leggen even uw terechte morele bezwaren terzijde, ofschoon gelooft u ons, als u liever wel werkt dan een van deze Haagse “hopjes” te ontvangen behoort u tot een snel minder wordende groep Nederlanders en… uiteraard de vele buitenlanders die aangetrokken door de zoete geur van een zalig “dolce far niente” ons land hebben weten te vinden.

 

 

Wij zetten de regelingen even voor u op een rijtje en zouden wij er een vergeten zijn, dan onze nederige excuses. Hier gaan we: WAO, WAZ, Ziektewet, Bijstand, WSW-indicatie, WSW-dienstbetrekking,  AWBZ verzorging, Speciaal onderwijs, Tegemoetkoming Ziektekostenaftrek, WIA, Wajong, WW,  Bijzondere bijstand, op wachtlijst WSW, WMO,AWBZ verpleging, Rugzakje Comp. eigen risico en niet te vergeten de Schuldsanering !

Zegt u het maar , want de overheid is net een chique kledingzaak, weliswaar hangen er wat kostuums in de winkel, maar het uiteindelijke maatpak, dat wordt voor u ter plekke vervaardigd. One size fits all is er bij onze “broodheren”niet bij, over alles valt te praten en is er zeker een gaatje waar uw situatie bij past. Ons land ( 17 miljoen inwoners) heeft een “werkende” bevolking van 7.3 miljoen mensen tussen de 15 en 65 jaar, althans zo ziet het CBS dat.

Zo maar even wat getallen, alle geldig voor 2012 : 2.4 miljard ontvingen personen in de sociale werkvoorziening, 2.3 miljard ging naar de Wajong, 485 miljoen werd er uitbetaald aan uitkeringen voor diegenen die onder het sociaal minimum leven , 10.2 miljard ging op aan de WW, de WAO/WIA vergde 8.7 miljard, 1.6 miljard verdween in de ziektewet uitkering, de bijstand oudere werkelozen kostte 4.9 miljard, de kinderopvang, u weet wel u betaalt mee aan de fokdrift van uw leuke buurtjes en dat waren  485.000 Viva nieuwe stijl stellen kostte 2.7 miljard en naar schatting 10.000 niet Nederlandse maar wel EU burgers ontvingen een bijstand uitkering, waarbij Den Haag niet kan zeggen of deze mensen ooit in Nederland gewerkt hebben.

En misschien mogen wij u dan even wijzen op de interessante pro actieve pagina van het NRC waar u precies kunt zien hoeveel personen er in de Nederlandse gemeenten een steun van welke aard dan ook ontvangen. Als u daar dan aan toevoegt de berekeningen van het NIBUD zoals die o.a. op de site van Geenstijl werden gepubliceerd en u ziet dat een wat uit de overheidsruif mee etende familie met b.v 2 kinderen het toch gemakkelijk op € 3.000 NETTO per maand kan brengen, dan beste lezers herhalen wij nog eens de bovenstaande vraag “Waarom werkt u nog ?”.

Nu weten wij, dat wij met deze vraag ons gelijk weer de boosheid van de tientallen gezinnen en personen op de hals halen die terecht wèl een of andere uitkering ontvangen. Maar het valt ons telkens weer op dat tijdens interviews op TV waarin deze stakkers gevraagd wordt of zij het hoofd wel boven water kunnen houden, de kamer in zeer veel gevallen is voorzien van een goed ogend bankstel, een LCD TV, de kids een games console gebruiken en de laptop in de hoek staat. Nu kun je natuurlijk stellen dat de in ons land inmiddels tot de eerste levensbehoeften behoort, zeker als wij een huilerige mevrouw horen zeggen dat snik, snik de 2e auto wel de deur uit zal moeten en de kinderen dan door weer en wind met de fiets of lopend naar school moeten. Foei, en dat in een land waar de voedselbanken vertwijfeld naar aanvoer kijken en oudjes aan hun lot worden overgelaten.

1.6 Miljoen mensen ontvangen èèn of meerdere van de bovengenoemde uitkeringen en als u zich  de bedragen nog kunt herinneren, dan zult u het met ons eens zijn dat  en nu komen wij ter zake , een openbare demonstratie of protest in ons land géén enkele kans maakt.

En daarmee zullen wij door blijven modderen totdat het zo slecht gaat, dat eindelijk ook de tot nu toe in betrekkelijke welstand verkerende Nederlanders begrijpen dat zo door eigen lui- en lamlendigheid net als muizen de grote val zijn binnengelopen op zoek naar een nog groter en vetter stukje kaas. Maar u weet eenmaal in de val, is het afgelopen.

Los van het bovenstaande zal het u ook duidelijk zijn, en nogmaals met alle respect voor diegenen die echt steun nodig hebben, deze bedragen door diegene die een economische bijdrage leveren aan ons land op afzienbare tijd niet meer op te brengen zijn ondanks alle directe en indirecte lastenverhogingen die de overheid nog voor ons in petto heeft.  7. 3 miljard mensen zouden theoretisch  moeten werken, 1.5 gaan er af, 1 miljoen ambtenaren die niet gerekend mogen worden tot de groep die een economische bijdrage levert, ofschoon zij daar zelf waarschijnlijk anders over denken. Dat betekent dat ongeveer 60% van de werkende bevolking de rest moet onderhouden.

Mensen het roer moet om en wel onmiddellijk en drastisch, want zo niet vaart het schip op de klippen . Maar de politieke wil ontbreekt, hier en daar wat gerommel in de marge maar uit angst op stemmen/ zetel verlies is er geen politicus die zegt waar het werkelijk om gaat EN ACTIE durft te ondernemen. En zo maken zij wiens voorgangers deze situatie veroorzaakt hebben, de crisis alleen nog maar groter.

En u weet in een reddingsboot is er slechts plaats voor de sterksten.

En nu op naar het Kerstreces en het daarbij behorende etentje, eet u smakelijk!

 

 


7 Reacties

 1. Derk zei:

  Op de Titanic werden de passagiers vermaakt door een orkest, dat passelijke muziek speelde. Op het NL schip wordt het publiek vermaakt door diverse artiestenvoorstellingen, en dan durft de leider van een kleine partij met droge ogen te verklaren dat iedereen in NL er beter van wordt. Vervolgens wordt het stil, want de pers stelt geen vragen. Die geloven alles, behalve als Wilders of partijleden iets verklaren. Dan lijkt het wel of het NL schip tegen een ijsberg is gebotst.

 2. Werker zei:

  Heb 1800 euro netto, betaal 700 huur, 118,- wegenbel., 286,- ziektekosten voor gezin, 158,– gas/licht,
  45,- gem.bel., 65,- tel,int,tv is 1372 euro en nog een paar dingen en termijn of jaarlijkse kosten.

  Daarvan moet ik eten, tanken, kleding voor de kids en andere onvoorziene zaken van betalen.

  Als ik dit lees , doe ik inderdaad iets fout: werken dus.

 3. jw zei:

  Daarom schreeuwen ze het hards op internet om hun onmacht te kunnen uiten maar wel op deze partijen stemmen volgend jaar anders is er niks meer te klagen dom volk monddood gemaakt . prima dat geen stijl er aandacht voor heeft

 4. Peters zei:

  Als ze eens de werkgevers aanpakken die mensen de ww in schoppen om ze later tegen andere regeltjes weer aan te nemen , dat zou mooi zijn maar ja dromen zijn bedrog he Een niet meer [hard] werkende nederlander en wel 40 jaar gewerkt voor zijn uitkering! ering.Bedankt regering!

 5. John de Werkende Wajonger zei:

  quote: “Maar het valt ons telkens weer op dat tijdens interviews op TV waarin deze stakkers gevraagd wordt of zij het hoofd wel boven water kunnen houden, de kamer in zeer veel gevallen is voorzien van een goed ogend bankstel, een LCD TV, de kids een games console gebruiken en de laptop in de hoek staat. ”

  Kijk hier een heel sterk punt dit keer en ik sluit mij daar bij aan. ( Mag ik een door mij ingezonden artikel over het luiheid syndroom aanhalen? Vast wel) dus ik praat feitelijk geen onzin. De overheid is door de zogenaamde welvaart staat die wij ooit gehad schijnen te hebben te gemakkelijk geworden met het verstrekken van uitkeringen. Je liet een scheet of je klaagde dat je er veel last van had en je kreeg er eentje. Vooral hulpverlenende instanties kenden hun wegen daarin. dat het ten koste ging van een bepaalde groep…. Mjah is ten zeerste te betreuren want tot op de dag van vandaag leven zij onder het juk van de profiteurs. Maar goed, even terug naar het citaat. er is een groep vergeten en dat is die van de huilende moeders die hun hele uitkering besteden aan het spekken van de bankrekeningen van de postorder bedrijven en elke 3 jaar een kind erbij krijgen om onder de sollicitatieplicht vandaan te komen. Moeders die het huis uit worden gepleurd terwijl ze iedereen vertellen dat het de schuld van de soos was omdat zij de hoogte van de uitkering verkeerd hadden berekend. bah ik walg van dat soort moeders…. bah… ik kots erop. Gelijk in een werkkamp duwen dat soort volk

 6. gepensiopneerd zei:

  Ik ben dan wel met pensioen maar mijn abp pensioen is al 10 jaar niet meer geïndexeerd en ook nog eens gekort. Ik werk dus nog steeds al is dat niet meer full-time om bij te vullen. Als je dan leest dat er 15 Somaliërs in één woning wonen met allemaal een uitkering zou ik dat zooitje profiteurs persoonlijk het land uit willen trappen, tesamen met nog minstens een miljoen van dat soort tuig. Ook de gratis zorg voor illegalen slaat nergens op. Geen zorg of wat dan ook en ze rotten vanzelf op.

 7. Pieter H zei:

  Er was laats een man op het kwelscherm in een vraaggesprek over werken voor de gemeenschap als je een uitkering krijgt.
  Het was een profiteur van ca.55 jaar,die al DERTIG jaar in de bijstand zat en vond dat zijn goed recht.
  Hij wilde absoluut niet iets voor de gemeenschap terug doen,want hij deed al vrijwilligerswerk,zoals barman spelen bij de voetbalclub,dat was meer dan voldoende !
  Onbegrijpelijk dat uitkeringen voor gezonde jonge mensen niet in de tijd beperkt zijn,eigenlijk een grote schoffering naar de werkende belastingbetalers.

Comments are closed.