Staatssecretaris worden vooropleiding en/of ervaring liever niet gewenst

WeekersGelooft u ons, soms kijken wij elkaar als redactieleden moedeloos aan, als voor de zoveelste keer, wij zijn de tel inmiddels kwijt, er weer een vrijgekomen positie in de regering moet worden opgevuld, net als bij op doorbraak bedreigde dijken met de volgende ( zand ) zak. Omdat zoals te voorzien was een staatssecretaris of minister, in dit geval Frans Weekers eindelijk na een kort Tweede Slaapkamer toneelstukje afscheid nam. Opgelucht bevrijd te zijn  na een door Frans veroorzaakte lawine aan ellende, fouten en bijna frauduleuze near miss handelingen, denk je dan als argeloze burger NU weten “ze” het, NU komt er een vakbekwame kracht binnen, om dan geschrokken te lezen wie de VVD van zolder wil halen om Weekers te gaan vervangen. Voor zijn loopbaan en de val WaarinHolland.

 

 

Weekers ooit zijn carriëre begonnen als assurantie tussenpersoon is dus exit en zouden wij willen beginnen voor te stellen dat u het invullen van uw belastingaangifte dit jaar maar achterwege laat. De belastingdienst, toch al dol gedraaid door de vele overmakingen met het 26 cijferige IBAN en dan nog een BIC nummer naar jammerende steuntrekkers in Bulgarije, het uitdelen van financiële presentjes aan de talloze zo graag willende integrerende medeburgers, ziet volgens onbevestigde geruchten dit jaar geen kans om uw aangifte 2013 te behandelen, zodat nadat indien hiertoe toestemming is verleent door de heer Olli Rhen in Brussel, wij dit jaar geen belastingen hoeven te betalen.

Goed, Halbe Zeilstra met Mark Rutte, nee Mark ga jij maar voor, ik vind het altijd wat eng als je achter mij staat, de smalle zolderttrap van het torentje op, zoekend naar een geschikte opvolger voor Weekers. En dat is geen gemakkelijke klus, want stel je voor dat in de dozen met VVD partij papegaaien toevallig toch iemand zou zitten met ….. neen wij moeten er niet aan denken , met ………. een economische opleiding.

Nee, de selctieprocedure lijkt meer op een tradioneel Nederlands feest, namelijk het Sinterklaasfeest. Ben je lief geweest, dan krijg je een cadeau, in dit geval een positie als staatssecretraris en heb je niet volgzaam en op tijd je VVD liedje gezongen, dan val je af.

Dus Eric Wiebers, momenteel nog wethouder in Amsterdam, hetgeen natuurlijk op zich zelf al een aanbeveling is : WET HOUDER in een stad waar het woord WET inmiddels ergens in de drassige grond ligt waar de Metro Noord Zuid lijn overheen loopt. Doet in Mokkum iets met vervoer, dat niet werkt en ICT dat ook niet werkt en mocht ooit als  toehoorder filosofie in de collegebankjes zitten om daarna nog Meccanodoos constructie ingenieur te worden.

Mark Verheijen, de man die uitblonk in de mateloze arrogantie tijdens het BurgerforumEU plenair Kamerdebat.  Studderde wijsbegeerte en was gemeente raadslid in de navel van Nederland, Grubbenvorst. Was mede verantwoordelijk voor het financiële debacle van de Floriade in Venlo, dus het zit wel goed met de financiële achtergrond van Mark.

Mark Harbers, misschien nog wel de beste, want was ooit assistent van Gerrit Zalm. Dan weet je dus beter als geen ander hoe je geld ( van de burger ) moet kunnen laten verdwijnen . Kon zijn draai niet vinden in Rotterdam, maar stond te laag om als kamerlid voor de VVD gekozen te worden ( 26e plaats). Arend Jan Boekestijn stapte op, nadat het koekje bij Beatrix in zijn keel bleef steken en Mark mocht de plaats innemen.

Paul de Krom, was al eens Sta.Sec. en is nu “Aanjager “van het Techniekpact dat het onderwijs in de techniek moet verbeteren. Maakt o.i. een goede kans doordat hij waarschijnlijk zelf de falende belasting computers kan onderhouden.

Tenslotte de good old lady van de VVD, de haast gemumificeerde Helga Nep- er- us, oout, weggejoriste belasting inspectrice  en daarna zelfs lid van het management team van de Belastingdienst. Niet dat u zich gelet de prestaties van die dienst daar veel van voor moet stellen, maar toch. Helga weet hoe de blauwe enveloppen dicht moeten worden geplakt en volgens haar webpagina “een nuchtere liberaal die voor u op de centen past”. Nee , laten wij die maar niet doen, want inmiddels weten wij wat zo iets bij de VVD betekent.

Is er nu echt niemand die de VVD wil helpen ?

 

 

 

 


6 Reacties

 1. Pieter H zei:

  Als ze nou eens een doorgewinterde Register Accountant op die functie zouden zetten;b.v. Leo Verhoef uit Wijk bij Duurstede,dat zou eens een goed idee zijn !
  Weet niet of L.V. lid is van het corrupte VVD clubje.

 2. Ad zei:

  Nu wil het toeval dat ik ( 58 , witgoedmonteur) al een half jaartje werkeloos ben. Op het gebied van financiën ben ik in zoverre deskundig, dat ik kan zien, dat we bestolen worden ( dat kan iedere domme lul ), zeker sinds de invoering van die K..euro. Ik gebruik expres niet de term “boerenlul” sinds dat een tante, die boerin was, mij vertelde dat deze kreet wel heel erg kwetsend is voor boeren. En die boeren waren nota bene de enigste “grondstof”, die we hier in Nederland hadden. Ze zijn weggesaneerd t.b.v. het milieu, projectontwikkelaars, vinex-lokaties enzovoorts. Ik heb een voltooide MTS opleiding, een blauwe maandag rechten gestudeerd, en gelukkig een slechte jeugd gehad ( kinderhuis, géén strafblad ). Dus als de VVD hulp nodig heeft ( of het CDA, PvDA, CU, Centrumpartij, enz. ) kunnen ze altijd contact contact met “Geen Nieuws” opnemen voor mijn contactgegevens. Wie van voorgenoemden dat is maakt mij, sinds Fortuyn van overheidswege is afgemaakt niets uit; als het maar een vette wedde/ wachtgeld/ bonus oplevert! Zo, weer een sollicitatie, die ik kan opgeven aan het UWV. Met vriendelijke groet:

  Ad, Grootouwehoer bij de gratie Gods.

  P.S. Laat Volkert maar gewoon vrij ( we hebben die klote-straaljagers al gekocht, die kunnen weer door Groen-links worden “opgebruikt” in iedere oorlog waar ze weer ingerommeld zijn!

 3. Bas zei:

  De natte droom van de links mens heet nivelleren. Toeslagen voor zorg en huur waren de sleutel tot die droom. Verandering van staatszorg tot graaizorg kon alleen via een toeslag die enthousiaste, letterlijk, belasting dienstambtenaren wel aankonden. Dezelfde ambtenaren die problemen hadden met Wilders in een toekomstige regering. Het knappe van links was om politieke verantwoording in rechtse handen te laten. Die, toen het fout ging, een bemanning bleek te hebben met andere ideeën over democratie. De VVD haalt uiteindelijk de poep uit hun ogen en vraagt voor afschaffing. Een nachtmerrie voor Wajong, beroepswerklozen en beroepsbijstand afhankelijken.

 4. Bas zei:

  Vergat de belangrijkste groep. De werkende onderbetaalde. Die dankzij die toeslagen het hoofd boven water hielden. Als die onder gaat krijg je Kiev aan de Noordzee.

 5. Dick zei:

  Gisteravond wist Zijlstra te melden dat een systeem zonder fraude niet kan,,, toeslagen zouden anders geregeld moeten worden.
  Kortom,, eigenlijk zei Zijlstra,, dan zullen al die politieke organisaties inharent aan dit sysyteem moeten ophouden te bestaan,,, toen kwam er een AAP UIT DE HAAGSE TK mouw,, bijna alle partijen vielen verontwaardigt over hem heen,, riepen; je kunt mensen niet zonder geld laten zitten, die komen geheid in financiele problemen,, wij zullen waken dat dit snel word opgelost.
  In werkelijk zagen zij de baantjesfabriek door Zijlstra uitgedunt worden,, waar moeten zij na stemverraad aan het volk en gunsten aan de staat dan heen?

Comments are closed.