Oekraïne, daar wordt aan de EU deur geklopt voor € 25 miljard

OekraïneOnze excuses dat wij het weer met u willen hebben over de Oekraïne, die dank zij de vastberaden houding van Hans van Brallen en Guy Verhofstadt voorlopig gered zijn uit de klauwen van de Russische beer die, nu de Olympische Spelen in Sotsji zijn afgelopen en de gebouwen daar in elkaar kunnen vallen, de handen vrij krijgt om orde op zaken te stellen. Daarbij komt, onze landgenoten enigszins kennende, dat u massaal naar het Noorden vertrekt om onze Olympische helden te verwelkomen en dit artikel slechts 2 of 3 Nederlanders zal bereiken. Toch is het belangrijk, want de Oekraïnse Minister van Financiën, Joeri Kolobow heeft reeds aangekondigd, dat zijn land om het uit de ook daar heersende  economische crisis te redden er een schamel bedrag van € 25 miljard nodig is.

 

 

 

Een peulenschil voor de dappere strijders in Brussel, die reeds sinds enige tijd met begerige blikken o.a. naar de Nederlandse pensioenfondsen kijken. En laten wij wel wezen, als gepensioneerde in ons land, door Den Haag als in feite lastig en overbodig beschouwd, veel te lang ziek, kwakkelen, kortom wat doen wij er mee, wil je toch nog wel je omdraaiend in je poepluiers iets voor anderen doen. Een leuke geste, dus Brussel kom maar op.

Daarom ook dat Kolobow, het Oekraïense woord voor Bofferd, de EU opriep om in de komende 14 dagen een Donateurs conferentie te organiseren, u leest het goed DONATEURS, want zo maar voor niets zijn er in Kiev geen doden gevallen. Op deze vergadering moet een plan ontwikkeld worden ter ondersteuning van zijn land, nu de aankoop van Oekraïense staatsobligaties door Rusland even in de ijskast is beland.

De VS en het IMF hebben al voorzichtig aangeduid dat er wat dollars kunnen worden overgemaakt en toen kon de EU niet achterblijven en komen er soortgelijke berichten uit Brussel. Uiteraard moeten aan een lening voorwaarden verbonden worden, u weet het nog wel en dan denken wij met weemoed terug aan onze Jan Kees, die ons verzekerde dat Griekse leningen zouden worden terugbetaald.

Verder is de vraag of Poetin aan deze reddingsoperatie mee wil doen en…. maar daar praat nog niemand over, onder welke voorwaarden. De bokser Vitali Klitschko die slechts 10% van de opposanten vertegenwoordigt en door Merkel c.s. wordt aangestuurd heeft al laten weten, dankbaar te zijn voor ondersteuning. ( lees ook hier )

Gelijktijdig heeft de EU een van haar zwaarste wapens in stelling gebracht, namelijk; “A fish called Wanda Catherine Ashton ” , die naar Kiev is gevlogen om ter plekke gesprekken te gaan voeren. De Oekraïne moet dit jaar nog bijna € 13 miljard schulden terug betalen, maar heeft dat geld niet. Het zou , de understatement van het jaar  volgens de Duitse Minister van BuZa Steinmeier wel eens een zeer grote financiële belasting kunnen worden voor de EU.

Rest, de vraag, maar dat is in het grote spel zonder grenzen niet van belang, wat de EU burgers hiervan denken, de bevolking die ongevraagd terwille van het bevredigen van hoogmoedswaanzinnige megalomane EU potentaten ideeën , het financiële slachtoffer gaat worden van een politiek die doet denken aan die van de jaren einde ’30 waarbij de kogels nu verruild zijn tegen inmiddels steeds waardelozer wordende bankbiljetten.

Haal uw geld van de bank voordat het te laat is !


4 Reacties

 1. cathy zei:

  Ik denk dat de collectie otootjes, gouden badkuipen, wç’s , kranen en de rest van zijn gedurende 4 jaar gestolen vermogen genoeg is om de 25 miljard te kunnen vullen, dus waarom geen beslag erop gelegd?

  Of gaat dat soms naar de dieven in Brussel en verdelen die dat gezellig onder elkaar?

  Jan L*L is weer de L*L of je nu in Nederland woont, Griekenland, Oekraine, het maakt niet meer uit.

  Ga morgen maar weer lekker aan het werk!

 2. Knaas Klot zei:

  Verafstoot (zo noemen we hem in Vlaanderen), commentaartje op andere site over Verhofstadt…
  En jawel eindelijk na een half jaar komt ook de televaag met het grote nieuws dat de Oekranie failliet is, nounou, dat wist toch niemand! Zo ook niet wie er achter de schermen aan de touwjes trekt, de volgevreten op ontploffen staande Hitlergroetbrengende Hans van Baalen met compaan Verafstoot

 3. AG zei:

  Geachte Lezers,

  Nederichland is uitgepolderd!!!
  =======================

  Mag de EU in Brussel zo maar een miljarden greep doen in onze spaarpot,dit om
  het begrotings tekort te verlagen!
  In Den – Haag en Brussel kunnen de scharrel varkens mij vertellen,dat zij beslissen,
  en mij vertellen dat het goed zo is, wat zij doen met ons geld!!!
  Alsof een schoenmaker gaat beslissen, wat we gaan doen met ons spaargeld en zijn eigen
  huisje.
  In gewoon nederichlands, zouden wij dat struikroverij noemen!!!
  Maar jammer genoeg als er niets overblijft,is er altijd de mogelijkheid om van de brug af te springen!!!
  Wij zijn moe; om telkens dat geouwehoer over inleveren en de EU als Sinter Klaas te laten spelen.
  Waarmee men ons regelmatig een schuld gevoel aan probeert te praten,omdat we uberhaupt
  nog het lef hebben om er iets van te zeggen!!!

  PEPPIE & KOKKI – HOGER KIEZERSBEDROG VAN DE COMPAGNONS MARK EN CO!!!
  ==================================================================

  Wij zijn moe;om te horen,dat wij onze zogenaamde rijkdom moeten delen onder de mensen in verwegnietstan.
  Mensen die onze vorm van ethiek niet kennen!!!
  Wij zijn moe om te horen ,dat de regering het geld dat wij hebben, wil afpakken – desnoods met
  geweld.
  En aan mensen geven die misschien te lui zijn om zelf de handen uit de mouwen te steken!!!
  Wij zijn moe; dat zij ons vertellen dat wij onze levens-standaard moeten verlagen,en niemand mag daar over debatteren.

  EN WIJ ZIJN MOE VAN MENSEN DIE GEEN VERANTWOORDING WILLEN NEMEN!!!
  ===============================================================

  Het is net als een reuze – bacil die vanuit een donkere hoek ons heeft besprongen!!!
  Wij zijn vergeten dat de kar uit de blubber is getrokken na de tweede – wereld oorlog, door
  de echte Nederichlanders.

  GRAFSCHRIFT VAN EEN LOONSLAAF!!!
  ==============================

  Loonslaaf,
  Hier rust mij loon!!!
  ==============
  Geboren in het begin van de maand,en reeds heen gegaan op de 15 e van deze maand!!!

  EEN IN KOPPERTJE!!!
  ================
  Drie extra leugens in Nederichland.
  1) Eerlijke Marokkaan.
  2)Met eigen auto .
  3)Zoekt werkt.

  VOOR DE ECHTE NEDERICHLANDERS!!!
  ===============================

  Beste inbrekers!!!
  Bij ons hoeft u niet meer langs te komen!!!
  Mark Rutte en zijn maten zijn al langs gekomen!!!

  NEDERICHLAND BESTAAT NIET MEER!!!
  ================================

  Welterusten hoor!!!

  Met een vriendelijke groet,

  AG.

 4. Henk Daalhuizen zei:

  Op alle buitenlandse tegoeden van Oekraine is toch beslag gelegd? Gebruik deze milliarden maar
  voor hulp!

Comments are closed.