Schiphol, Lelystad, Kilimanjaro Airport, dat mag wat kosten !

kli airportSinds geruime tijd wordt er al gediscussieerd over het feit dat Schiphol  geen capaciteit meer heeft voor additionele vluchten en dat er bekeken  moet worden of door een uitbreiding van de luchthaven Lelystad dit probleem (gedeeltelijk) opgelost kan worden. Zonder al te ver weg te gaan in de geschiedenis , begin jaren ’60 , was het idee om het oude Schiphol uit te breiden, waaruit het huidige “nieuwe” Schiphol ontstond al een kapitale blunder en was een verplaatsing naar een nieuwe Markerwaard polder een goede optie geweest. Maar ja u weet daar nest de met uitsterven bedreigde blauw gestreepte kwanselaar, dus het ging niet door.

 

 

 

Immers naar goede vaderlandse traditie moet alles op loopafstand liggen, je huis, je werk , de school voor de kinderen, waar bezorgde, gestresste moeders hun kind het liefst met de auto het klaslokaal inrijden. Nee, daar heeft men in Tanzania geen last van en zeker niet nu onze onvermoeibare socialistische Minister van Ontwikkelingssamenwerking, tegenwoordig ook van HANDEL toegezegd heeft dat ons land, dus U, de helft van de kosten gaat betalen om de luchthaven Kilimanjaro uit te breiden!

Het was weer een traditioneel  boengoe, bango hambo, flambo feestje daar in het donkere Afrika. Hadden wij nog even de flauwe hoop dat er wel een of ander achtergebleven stamhoofd koning zou zijn die niet meer zo goed ziet en Liliane Ploumen als schoonmaakvrouw aan zijn harem wil toevoegen, ne,e wij werden teleurgesteld, want inmiddels hebben de meeste achtergebleven Afrikanen de  smaak te pakken gekregen  en daarmee kwam  de optie dat Kilimanjaro Airport ooit omgedoopt zou  worden in Princess Liliane Airport, te vervallen.

Natuurlijk MOEST ons land iets doen voor die arme Tanzanianen, die een vliegveld hebben, maar dat vanwege het feit ( wij wreven onze ogen uit) dat het veld als exporthaven dienst doet voor de bloemenexport naar ons land, aan een forse uitbreiding toe was. In ieder normaal land, maar zijn die er op het Afrikaanse continent ?, zou een regering zeggen, goed de export moet een impuls krijgen dus gaan WIJ het vliegveld uitbreiden, temeer dat dit ook nog  het toerisme bevordert. Maar nee wij zijn in Afrika, een land vol met uiterst zielige, zakkenvullende en aartsluie mensen, die wel graag voor een paar centen willen poseren voor de toevallig passerende journalist op zoek naar juiste beelden van hongerige Afrikaantjes die het bij ons  thuis zo  goed doen om de kassa van Giro 999 of de Oxfam Novib achtige clubs te laten rinkelen.

Dus geeft tante Liliane nu tot in het uiterste van haar rode ziel geroerd,  € 15 miljoen aan Tanzania om het vliegveld Kilimajaro uit te breiden en te moderniseren. Zelf doen de Tanzanianen daar € 20.5  miljoen bij en komt u overigens pas  in 2020 pas aan op een soort Schiphol in Tanzania, wellicht een mooie optie voor de familie Poot om daar een bedrijvenpark neer te zetten en de flop Chipshol maar te vergeten. Wij spreken u tegen die tijd nog wel.

Reeds 40 jaar zijn Nederlandse bedrijven al actief in Tanzania, waarbij het met name om de bloementeelt gaat, want ieder dag vertrekken er ladingen bloemen uit de omgeving van o.a. Arusha naar Schiphol om in de Aalsmeerse bloemenveiling geveild te worden.

SaadaInmiddels wrijft deze uitgemergelde mevrouw Saada Mkuya de Tanzaniaanse Minister van Financiën ( foto)  zich in de handen, want als tante Liliane langs komt is het altijd een feest om te zien wat er nu weer voor leuke dingen voor in dit geval de Tanzaniaanse mensen uit de tas komen.  Dat ons land die € 15 miljoen b.v. beter had kunnen besteden om vanwege de accijnsverhoging  failliet gaande bedrijven langs de grens te steunen , ach wat je van ver haalt en dus ook brengt doet het altijd beter.

 

Dank tante Liliane, je bent een kanjer , zeker als het gaat om het uitgeven van andermans centen. En blijft er nog iets over, een advies, koop eens een goed zittende leuke jurk voor je zelf, moet er toch wel vanaf kunnen met de onkostenvergoeding en… heb je dan nog wat losse centjes over, wij weten nog een goede kapper.

Trouwens heeft U binnenkort nog wel geld om een bloemetje uit Tanzania te kopen??

 


5 Reacties

 1. jw zei:

  de voedselbanken kunnen het hier niet aan maar wat doet de PVDA gooit met geld wat er niet meer was dus weer de ene leugen naar de andere.net als rutte en verhagen logen over wie het kabinet 1 had laten vallen dat was de PVV toch niet maar het CDA .maar de verkiezingen komen er aan en kijken wat de pvv nu weer heeft gedaan

 2. Walter zei:

  Ik heb het al vaker hier geschreven, ik ben best wel dom. Nu begrijp ik weer iets niet helemaal. Als mijn vrouw en ik geld uitgeven overleggen wij altijd met elkaar. Een tv, een wasmachine enz. Mevrouw Ploumen gaat 15 miljoen uitgeven. Geen overleg? geen ruggespraak met het kabinet? geen overleg met de eerste kamer of de tweede kamer? Of moet ik zeggen: slechts 15 miljoen? Misschien heeft zij wel volmachten tot b.v. 100 miljoen. Ik zie dat trouwens veel vaker. De heer Weekers besloot de accijns op brandstoffen en alcoholische versnaperingen fors te verhogen (tegen vele adviezen in) Het gevolg: ontslagen, faillisementen en miljoenen verdwenen naar Belgie en Duitsland. En de heer Weekers? Die is allang opgestapt en laat Nederland achter met de problemen. Ik zit alleen nog te wachten op een herhaling van “de zaak Weekers”. Alhoewel, als ik er goed over nadenk, zolang de PvdA hier ook nog maar iets te vertellen heeft gaat ons geld met bakken vol tegelijk naar – onder andere – donker Afrika. Met of zonder mevrouw Ploumen.

 3. Femke zei:

  Ja, voor sinterklaas spelen daar zijn ze heel goed in.
  Hier in NL kunnen kinderen geen genoeg eten krijgen, omdat er gewoon geen geld meer is bij de bevolking om dit te kopen door al die bezuinigingen en belasting verhogingen.
  Steeds meer mensen zijn afhankelijk van de voedselbank en die klaplopers uit de politiek vinden deze voedselbanken onzin en vertellen dat dit niet nodig is in een rijk land als Nederland.

 4. pjp2 zei:

  De ministers weten niet wat er zich onder de bevolking allemaal afspeelt.Een hoop ellende als er
  ontslagen vallen.Geen werk meer voor 50-plussers.Bedrijven in de uitverkoop.Open grenzen nog
  meer criminelen ons land binnenhalen en als klap op de vuurpijl,Nederland de grootste graaiers
  van de EU.

 5. DrFeelgood zei:

  Ik biedt mij geheel belangeloos aan om de benodigde Guillotines te bouwen en naar DenHaag te vervoeren.

Comments are closed.