Willem Alexander : a toy for the orange boy

GulfstreamNadat de collega’s van WaarinHolland ons gisteren al attendeerden op het feit ( zie hier ) dat uw vorst nu in de zelfde auto rond gaat toeren als “collega” Angela Merkel, een Audi A 8 L (hoewel die geen 600.000 Euri’s heeft gekost) in een speciale veiligheidsuitvoering, zelfs bestand tegen een aanval met waxinelichthouders ( lees hier ), wordt het ook tijd om de rest van de oude spullen van mams eens op te ruimen, En wat doe je dan als koning der Nederlanden, waar hoe gek je het ook maakt toch telkens weer een kwijlende zwijmelende massa burgers toeziet hoe je een WC pot tracht weg te gooien en je botox echtgenote haar laatste nieuwe outfit uit Parijs of Milaan laat zien ?

 

 

 

 

Je ruimt die langzame, rammelende oude Fokker F 70 PH – KBX op, zet hem bij de grofvuil bak , of stelt hem met een gul gebaar ter beschikking aan de om je heen zwervende,kontlikkende Haagse jakhalsen, die dan trots thuis kunnen vertellen gevlogen te hebben in het toestel van de oude koningin en de koning. Smullen, voor de hele familie, de buurt en je vrienden en kennissen, je stijgt weer in de achting.

Maar wat komt er voor in de plaats ? Geld speelt uiteraard geen rol, want je krijgt de nieuwe “kist” ter beschikking gesteld door “de zaak” en u weet voor goed presterende executives,  is altijd een ruime belastingvrije beloning  in kas. Dat die kas inmiddels door alle strapatsen van de “keuninklijken” behoorlijk leeg dreig te raken, ach, dat is de zorg van anderen en tot die gelukkigen mag u zich tellen, doet u in ieder geval eens iets terug voor de man die ons land met kundige hand weet samen te houden , te binden en door woelige tijden te sturen, mede dankzij zijn echtgenote, die over de hele wereld geroemd wordt om haar economische kennis, kunde en inzicht.

Stop, wij vergeten iets ! Natuurlijk moet je met dat nieuwe speeltje wel af en toe even naar je buitenhuis (zen) en dat betekent  om het domme tussenlanden te vermijden minstens ruim 12.500 km non stop in de lucht moet blijven. Tel daarbij op dat een bedje en niet die oude opblaasdingen in de F 70 ook wel zo aangenaam zou zijn, een ruim badkamertje dan is er slechts een oplossing om van Amsterdam rechtstreeks naar Bariloche te vliegen of naar Maputo, Griekenland natuurlijk geen probleem, en dat is dan  …… de Gulfstream GS 650, die wij u hier op de film introduceren.

Zonder al te veel fratsen slechts een dikke € 50 miljoen, maar met wat leuke hebbedingen gewoon nog een 5 miljoen erbij en klaar is Kees, Wim. Kruissnelheid  rond de 1.000 km/uur, 16 personen aan boord of als het wat ruimer mag ivm met het lits jumeaux  10 personen , voldoende ruimte voor de jurkjes en dan en sta je 12.5 uur later uitgerust in Bariloche vanwaar het nog een uurtje naar huis is, waar het haardvuur al knappert. Huren kan ook, en dat kost dan slechts € 10.000 per uur, dus een vakantietje naar Patagonië komt de Nederlandse belastingbetaler dan op een half miljoentje, want het vliegtuig blijft natuurlijk niet op onze Flying DEUTSCHman wachten.

Wim heeft inmiddels al een videospel besteld waarmee hij zijn toch al buitengewone vliegvaardigheid kan gaan perfectioneren voor dit type. Overigens, maar dat valt bij de ander te maken kosten in het niet, zal hij een zgn. Type Rating voor het toestel moeten halen ( of welk andere speeltje er binnenkort ook komt) . Dat betekent lessen , maar daar wilt u vast ook nog wel aan meebetalen.

Fasten your seat belts , come fly with us and enjoy


9 Reacties

 1. ken zei:

  Wat te doen? Je kunt er niets aan doen. Zoals het is, zo is het. Het kost te veel energie om je erover op te winden. U hebt vier opties. U kunt er tevreden mee zijn dat u maar een radertje in het systeem bent. U zou verder het gezelschap van de bevoorrechte klasse kunnen zoeken en voor duizend euro ’t stuk koffiekannen aan de elite kunnen leveren. U zou , ten derde, ook als een ‘marginaal ‘ kunnen gaan leven en uw weg buiten het systeem zoeken. En, ten vierde, u kunt accepteren dat de omstandigheden ongunstig zijn, maar er desondanks toch een groot succes van te maken. De grote wraak is SUCCES hebben. Het geheim van de smid is dan ook dat u zich niet teveel laat beinvloeden en gewoon recht op uw doel blijft afkoersen, wat er ook moge gebeuren. Zoals de Romeinen gezegd zouden hebben: Non Illegitimati Carburundum!, of vrij vertaald: ‘laat je niet vermalen door die ellendelingen!.

 2. Pieter H zei:

  De dames en heren van de zelfbenoemde regering is geen prijs te hoog om onbeschaamd de belastingbetaler te tillen en te beroven !

 3. Robert zei:

  We zijn als mensen gebonden aan een tijdslimiet. De wereld is redelijk groot, dus het is voor vele mensen mogelijk om te verkassen naar groenere weiden. Waar een wil is, is een weg. Hebben mijn vrouw en ik ook gedaan in 2003 en zijn nooit meer in Europa teruggeweest. De ziekte in Europa en de VS is een enorme overheid met onrendabelen die niet in hun eigen kosten snijden en betaalt worden door de burgers enorm te belasten en de geldpersen op volle toeren aanzetten. Ik voorzie ook dat Willy en Evita enorme fouten gaan maken door hun verwende kleuter gedrag, als de gewone man en vrouw eindelijk wakker worden.

 4. Willy Smulders zei:

  Triest. Laat ze zo doorgaan en dan komt er eindelijk een Republiek.

  In Oekraïne zou dit gedrag door een staatshoofd niet getolereerd worden.

 5. Theo Hofman zei:

  Soms stopt zo’n vliegende vogel er spontaan mee en dan is het een gelukje als je er met je HELE familie in zit.
  Laten we eerlijk wezen, niemand die je achter laat en niemand die je mist.

  Zou je een verschil zien in een oranje vlammenzee in vergelijking met een gewone vlammenzee?
  Voor de Oranjefans die ik wellicht weer tegen de schenen tik hetgeen ik overigens met genoegen doe, ze hebben toch ook blauw bloed!

  Gisteren vloog hij nog, tra la la la la la la ga door ga door …..
  Dat liedje gaat toch de geschiedenisboeken in als de KING op het moma supreme aan de stuurknuppel zou zitten.

Comments are closed.