Alexander Pechtold, megalomaan, arrogant en dom

wat nu alexOfschoon dat laatste woord  betrekkelijk is , immers  voorlopig heeft kereltje Pechtold kans gezien als eenvoudige veilingmeester ( wel eens zijn huis van binnen bekeken ? ) zich op te werken als de schaduw premier van Nederland. Maar in feite blijft Pechtold net als de meeste van zijn collega’s ongeacht van welke partij gewoon een zeer domme man, die op een arrogante en megalomane wijze denkt zijn stem te moeten laten horen, zonder dat zijn verhalen ook maar enige inhoud hebben, tenzij u gebakken lucht als een argument beschouwt. Ons land moet door een belastingverlaging erop vooruit gaan , een merkwaardig argument zo net voor de gemeenteraadsverkiezingen  ?

 

 

Nee, uiteraard niet, want net als Rutte die u € 1.000 per persoon beloofde als u maar op de VVD en dus Mark zelf stemde, denkt Alexander het zelfde trucje nog eens dunnetjes over te doen, maar dan met grote getallen. Gaat de toch al door o.a. de C.U gemangelde coalitie hier niet mee akkoord, dan zegt D66 haar steun aan het kabinet op.

Misschien toch leuk om eens te kijken naar de “roots” van deze geen vlees, geen vis partij” ,ooit medio 60 er jaren in een studentikoze bui opgezet door de voormalige eigenaren van de Amsterdamse Bamboo Bar, Hans van Mierlo en Hans de Gruyter. Er was in die tijd een dringend tekort in de vaderlandse politiek naar een partij waarom je als VIVA nieuwe stijl truttel kon stemmen. Immers als je op een borrel stond, dan was het in het kader van de vrouwen emancipatie zaak dat je stemde, een eigen politieke mening had. Maar VVD of juist PvdA, dat was te link, je kon je verhaspelen in een politiek betoog en de beide “Hansen” vonden dat gat in de markt. Er kwam een partij zonder mening, een soort aan het strand gestuwde kwal die niet meer tijdig de zee kon bereiken, en in feite is dat dat tot op de dag van heden zo gebleven. Maar nogmaals als je ergens mee wilde praten over politiek zonder de vingers te branden, dan was D66 een uitstekend alternatief en daar kwam nog bij dat die 2 oprichters leuke jongens waren.

Dat laatste kan van Alexander niet gezegd worden. ELF Jaar deed hij over een studie kunstgeschiedenis en overtreft daarmee de ook al niet slimste Haagse  andere onrendabele , Mark Rutte die 7 jaar de studie geschiedenis deed.  Overigens,  Emile Roemer had er ACHT jaar voor nodig  om zijn Havo diploma te halen, kortom veel capaciteit zit er niet in den Haag, maar dat was u waarschijnlijk al opgevallen.

Maar los van de leugen over een belastingverlaging, waarmee Pechtol hoopt zijn politieke houdbaarheidsdatum nog eens te verlengen, wat  moet D66 verder met Alexander, waarbij je je dan ook af kunt vragen wat moet Nederland nog langer met D66 ? Als Pechtol slim is, maar daar ligt nu juist het probleem, stapt hij op zijn hoogtepunt uit de politiek. Er is vast wel een plaats of dorp in ons land waar ze nog een burgemeester zoeken en na 2 maal een kabinetsperiode oppositie voeren, zit er voor Pechtold niet veel perspectief meer in den Haag. Wachten tot 2017 ? dat zou wel eens veel te laat kunnen zijn en verdwijnt hij tussentijds ergens in een door zijn partijgenoten gegraven kuil. 12 zetels , veel meer kan het niet worden voor D66 met hun EU drang, die inmiddels niet meer tot de gangbare Nederlandse modeartikelen behoort.

Op 27 mei 1998 hield Pechtold samen met de Commissaris van de Koningin Fransen een persconferentie, waarin hij verklaarde dat onder zijn bewind als wethouder in Leiden er geen sprake was van fraude, dit n.a.v. de beschuldigende vingers die naar Pechtold wezen toen de gemeente gefraudeerd zou hebben met de onteigening van een stuk bouwgrond. Om aan de grond te komen had de gemeente Leiden het verhaal de wereld in geholpen dat het hier om een sterk vervuild stuk grond ging en bracht men de reinigingskosten bij de eigenaar in rekening. Resultaat, de gemeente kocht de grond voor een prikkie. Maar achteraf bleek de aangeduide sanering helemaal niet nodig ! Nadat er ook nog wat gerommeld was met met facturen voor het vervoer van verontreinigde grond, de hoeveelheid was verhoogd, decalaraties door naar de provincie Zuid Holland, kwamen er Kamervragen en kon Pechtold de bui nog maar net ontlopen. Zelfs het O.M., of moet dat luiden, juist het O.M werkte aan de zaak mee en bepaalde wie er wel of niet vervolgd moest worden en ook daar wist Pechtold in de luwte te blijven.

Deze man vertrouwen om de plannen voor zijn eigen toekomst te verwezenlijken ? Wij zouden er nog maar eens goed over nadenken, of….. gewoon niet doen !

 


11 Reacties

 1. hubert zei:

  ik stem nooit dus ook nu niet. Vind het sinds mijn 18e volksverlakkerij en nu nog steeds. Maar lieve mensen hoe kun je iemand vertrouwen die naar de Bilderberg is geweest.

 2. Henk Daalhuizen zei:

  Hij kreeg dit kadootje van Beatrix voor zijn belofte dat hij het verleden van Bernhard niet verder zou
  oprakelen!

 3. BILDERBERGER zei:

  overigens zijn er een aantal figuren naar dezelfde Bilderberg conferentie geweest en kregen daarna een belangrijke functie in Europa , of in land van herkomst.

  Kijk bij van Rompuy , deelnemen aan de conferentie , chip erin , vervolgens slaafs doen wat tijdens de conferentie besproken is.

  Arrogander is ook geweest , misschien de nieuwe min pres van Nederland straks ?
  ( ongeacht de uitslag…. )

  Of gaat ie naar Europa , van Baalen en Verhofstadt helpen.

 4. Fred zei:

  Inderdaad Pieter, een bedenkelijk en glibberig mannetje, ik vertrouw hem niet met zijn pseudo-intellectueel gelul in de 2e kamer.

  In november 2009 werd bekendgemaakt dat de ‘Stichting Vrienden van Pim Fortuyn’ aangifte tegen Pechtold heeft gedaan wegens haatzaaien. (bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Pechtold).

  Over de ruggen van anderen opmerkzaamheid krijgen is wat deze rat kenmerkt. Trap niet in zijn gelul, deze man is is maar op een ding uit, hij speelt toneel om later een gemakkelijke en goed betaald bestuuursfunktie te krijgen.

 5. wim3 zei:

  Stemmen op lieden van een bedenkelijk allooi? Zoals mijn goede vader zei: Jongen, vertrouw ze niet die zo graag jouw stem willen hebben, Ze hebben niets gepresteerd en zijn in hun verdere leven altijd afhankelijk van de stemmen van anderen.

 6. harrie zei:

  dat kereltje lijdt aan grootheidswaanzin. hij wil graag op Napoleon lijken maar hij is te klein en om het zelfde effect te bereiken zou hij zijn hand in zijn gulp moeten steken.

 7. Ekster zei:

  Pechtold is de grootste gluiperd die de Nederlandse politiek kent, en dat wil wat zeggen. Een aalgladde machtswellusteling, altijd bereid tot landverraad als hem dat wat oplevert. Een grotere kwal bestaat niet, zelfs Rutte en Samsom zijn minder erg. Die engerd hoort in het gevang.

 8. R.K zei:

  D66 is altijd een splinterpartij geweest, maar en helaas vanuit die positie hebben zij een te grote grote invloed gehad op het beleid…..

Comments are closed.