Bij Willem Alexander eerst een vorkje prikken en daarna aan de borrel!

CheersNee, wij moeten u teleurstellen, want tijdens de Nucleaire Top in den Haag die wel wat mag kosten, alleen al de organisatie zonder enige vorm van beveiliging is door het Ministerie van Buitenlandse Zaken gebudgeteerd op € 24 miljoen, de beveiliging nog eens op € 25 miljoen, moet u het die avond doen met een diepvriesmaaltijd, want door de beveiligings cordons  zal zelfs de afhaal Chinees niet te bereiken zijn. Maar lees even wat onze meest dynamische bewindsman, Frans Timmermans,  van het Haagse cabaretgezelschap o.a. schreef :

 

Programma:

 De delegaties komen naar verwachting zondag 23 en maandag 24 maart aan in Nederland.

De top begint op maandag 24 maart omstreeks 13:30 met een ontvangst door minister-president Rutte op het World Forum. Na een officiële opening begint de plenaire vergadering. ’s Avonds is er een receptie en diner aangeboden door Z.M. Koning Willem-Alexander op Huis ten Bosch speciaal voor deze gelegenheid omgedoopt in Holland Heineken House.

Dinsdag 25 maart gaat om 09:00 de plenaire vergadering weer verder. Daarnaast zijn er mogelijkheden voor bilaterale ontmoetingen. Na de traditionele leidersfoto en de aanvaarding van de slotverklaring wordt het programma aan het eind van de middag afgesloten met een persconferentie. Dinsdagavond 25 en woensdag 26 maart vertrekken de meeste delegaties weer.

Kijk dat is nog eens afzien, stress, buffelen , geef het maar een naam, je moet er wat voor over hebben om regeringsleider te zijn en aan dit soort club reünie vergaderingen mee te doen. Ruim 50 regeringsleiders elk met 20 man staf, 3000 journalisten plus nog wat loslopende meegekomen hangjongeren, dat heeft Den Haag sinds tijden niet meer meegemaakt.

Of Maxima de 24ste zelf in de keuken staat om een van haar traditionele Argentijnse gerechten aan de gasten voor te schotelen, er is sprake van patatas de guerra  of in onze normale mensentaal patatje oorlog, werd bij onze navraag niet bevestigd. Wel weten wij uit betrouwbare bron dat Willem Alexander een nieuw pak besteld heeft met een breder voorpand, daar hij verwacht van vele bezoekers een orde te ontvangen, zo in de trant van ” hier ouwe gabber, je hebt het thuis ook al niet zo makkelijk met dat wijfie van je, kop op man, en als je toevallig in de buurt bent, bel even en  pakken wij een pilsje. “

Voor Obama heeft Willy een speciale verrassing voorbereid, deze oude gabber van hem mag een rondje mee rijden in zijn nieuwe beveiligde Audi A8, zodat hij eens kan zien hoe je nu werkelijk een auto moet beveiligen als staatshoofd en zeker niet moet beknibbelen op een tonnetje meer of minder!.

En voor de dames van de meegekomen wereldleiders heeft Maxima ook nog een speciale verrassing in petto, zij mogen met haar mee in het pas geopende warenhuis van Marks en Spencer van het nieuwe vriendje van haar schoonzusje Mabel, waar ze 1 uur ongelimiteerd, en gratis onder haar leiding mogen shoppen.

Opvallend is natuurlijk wel dat het verhaal dat deze vergadering die aan het einde onder de streep zeker een 60 a 70 miljoen euro gaat kosten pas redelijk recentelijk naar buiten werd gebracht, ofschoon aan het einde van de voorafgaande vergadering in 2012 al besloten werd waar de 2014 bijeenkomst gehouden zou worden. Zelfs onze damestasjes student geschiedenis begreep na  zijn vele flaters, dat een dergelijke additionele uitgave moeilijk verteerbaar zou zijn voor de gewone burger, toch al allergisch na zijn belofte van de € 1.000 die wij nog van hem tegoed hebben.

U ziet, u heeft niets in te brengen, , moet het allemaal slikken en daar er ook door hen die door u daartoe zijn gekozen, uw volksvertegenwoordigers niets ondernomen wordt tegengas te geven aan de ongebreidelde uitgavendrift van het kabinet en haar voorgangers, zult u moeten wennen aan de gedachte dat het allen nog maar erger gaat worden ( voor u wel te verstaan ) !


12 Reacties

 1. Theo Hofman zei:

  Het is ook geen geheim meer dat de escortbranche in Den Haag al mega veel boekingen heeft gekregen.

  Natuurlijk is zo’n dame niet gehuurd voor een “”praatje”” op de eigen kamer, nee op een 2e
  geboekte kamer zodat het niet zo opvalt dat het gewoontedier zijn lul niet in zijn broek kan houden op kosten van de gemeenschap.
  Ach en laten we wel zijn, dat de dames niet voor de heren zullen onder doen, maar dan natuurlijk zonder maar met die van een ander.

  Mocht Israël de Gaza-strook bezetten (die kans zit erin) en Iran reageert met een vergadertopbom, (wat ze graag willen) komt Sirië erbij, Saoedi-Arabië erbij en dan krijg je ineens een hele andere kerntop, ik denk geen TOP want dan brand de wereld en zullen er eerst een paar moeten vluchten.

  Nou NEP-koning, pak het vluchtplan van je overgrootmoeder maar uit de kast!

 2. check zei:

  Bij die 70 miljoen zal het beslist niet blijven. Reken eerder op een 150 miljoen en zelfs meer. Bedenk eens dat de halve randstad een paar dagen totaal afgesloten zal zijn. Mensen die naar hun werk kunnen of gewoon door de file hun werk niet kunnen bereiken, hoeveel schade gaat dat opleveren ?
  Het onbenul van de baggerlandse politiek kent geen grenzen of is het wellicht dat zij over de hoofden van het klootjesvolk goede sier willen maken om een mega baan in de wacht te slepen ?
  Bedenk ook eens hoeveel Bilderbergers er deel gaan nemen, of anders het misdadige tuig dat een nieuwe wereldorde wil beginnen.
  Bij het vorkje prikken hoort nog veel; meer m.n. onze baggerlandse Evita is nu al bezig op een neer te vliegen voor een totale nieuwe outfit uit Milaan. Kosten inclusief het op en neer vliegen met de PAA een klein miljoen. Niet te vergeten dat ze allemaal een leuk presentje zullen gaan krijgen namens de sloebers het baggerlandse volk. Bovendien zullen ras leugenaar Rutte en zijn maat Timmerfrans met gulle hand de schulden die het buitenland aan NL heeft ter viering van deze totale waanzin kwijtschelden want anders komt er geen hond. Kortom , we leven in een krankzinnig land dat totaal de weg kwijt is. Wie verlost ons van deze idioten , misschien kan Poetin dat doen. Nou ja Poetin zal; allen lachend toekijken, zijn tijd komt in de zomer als hij eens op bezoek bij zijn buren in Griekenland gaat, want reken maar dat Evita en domme dikke Willen dan zullen uitpakken namens ons

 3. Femke zei:

  Kosten lopen op, rond de 60 a 70 miljoen en dat om Den Haag op de kaart te zetten dat is toch een koopje!!! En dat maken ze wel weer goed met een lastenverzwaring, dat kan je wel aan Rutte en Samsom over laten. Het is immers het beste kabinet van na de tweede wereld oorlog, volgens Rutte.

  Alleen ik en veel andere denken daar heel anders over, over dit ramp kabinet.

 4. Jos zei:

  Er zijn heden den dag zoveel mensen ziek in hun hoofd, dat het bijna niemand nog opvalt…..
  Anders gezegd; U leeft in een openbare psychiatrische inrichting.

  Sterkte ermee!

 5. cathy zei:

  Zou het verdwenen vliegtuig boeing boem 777 voor Den Haag bestemd zijn?

  Zijn we in één klap van dat tuig af, heerlijk lijkt me dat!

 6. wim3 zei:

  Het zal u ondertussen wel duidelijk geworden zijn dat de door ons gekozen onrendabelen zich niets van u aantrekken. Bij de aanstaande gemeenteraads verkiezingen geldt slechts een advies:

  GA NIET STEMMEN!!!!!!!!!!!

 7. Jos zei:

  Hoe STOM kan een mens zijn als hij zijn STEM weggeeft aan een stel onrendabele psychopaten die zijn/haar leven alleen maar moeilijker maken?

  Niet stemmen dus, maar staken.

  Jos.

 8. Jantje zei:

  Een totaal nutteloze top ook nog eens. Aangezien Putin er niet bij is.
  Vandaar dat9z Obama er maar een dagje Amsterdam van maakt.

 9. Ger de Vries zei:

  Goh, per jaar verlaten 150.000 landgenoten dit door terreur geregeerde land, ze emigreren naar landen die in ieder geval veel democratischer zijn. Naar landen dus waar geen enkele autist tot koning wordt gekroond! Die geschatte €300 miljoen jaarlijks die ze kosten, daar kun je 7 presidenten hun job voor laten doen. En we betalen alleen voor de president, en niet voor zijn kinderen, zijn vrouw en de rest van zijn familie. Plus dat hij (of zij natuurlijk) belasting betaald over het salaris voor zijn representatieve taken!

 10. Dick zei:

  Wat zullen de gekostumeerde gemedailleerde oranje uitkeringtrekkers op zijn Ko-Nijntjes patserig paraderen in Habylon stad der verdronken geneugten.

Comments are closed.