EU gebouw toont steeds meer scheuren ( film)

SilvioEen tegenvaller voor , zoals ooit de Italiaanse premier Silvio Berlusconi hem noemde “Kapo Martin Schulz” inderdaad het prototype van een arrogante Duitse sociaal democraat met een C.V dat bol staat van schandalen en schandaaltjes, iets dat er echter bij de linkse broeders en zusters ingaat als het woord van God bij een ouderling. Maar gelukkig toont de Heer die ook de ontwikkelingen bij de EU hoofdschuddend aanschouwt zijn  wijsheid en zo liet hij de hoogste Duitse rechterlijke instantie besluiten dat zeer tegen de zin van Schulz en zijn Genossen er GEEN kiesdrempel in Duitsland mag zijn voor een deelname aan de EU parlement verkiezingen.

 

 

 

Jammer voor Schulz die met de bekende argumenten aankwam dat indien er geen kiesdrempel is van DRIE procent, eerder wilde hij graag VIJF procent, er te veel kleine splinter partijen hun intrede kunnen doen in het EU parlement, hetgeen uiteraard een gevaar oplevert voor de sociaal democraten en de baan die Schulz zichzelf al toebedeeld had, namelijk voorzitter van het parlement

De kleine partijen in Duitsland zijn opgetogen. De kiesdrempel voor Duitse verkiezingen maakt het de vaak kleine oppositie groepen al moeilijk genoeg ooit hun intrede te kunnen doen in de Bundestag, daar de drempel hiervoor 5% bedraagt. Zelfs de 3% zoals oorspronkelijk voorzien voor de EU verkiezingen ligt in een aantal gevallen te hoog en zo spande men bij het Duiste Constitutionele Hof een zaak aan, die gewonnen werd 5 rechters haven de klagers gelijk, 3 waren het er niet mee eens.

De sociaal democraten in Duitsland die net als bij ons in Nederland de grootste partij , de CDU/CSU en bij ons de VVD in een ijzeren wurggreep hebben en chanteren likken nu hun wonden. Een mogelijke zege leek dichtbij, maar nu er geen kiesdrempel meer is, zullen talloze Duitse partijen zoals de FDP, AfD hun intrede kunnen doen in Brussel, hetgeen kan betekenen dat de EU scepsis een duidelijk beeld gaat krijgen. Al deze partijen bij elkaar zullen weliswaar geen meerderheid hebben, temeer zij ook niet allen in eenzelfde fractie gaan zitten, maar het begin om de EU in de huidige vorm af te breken en te vervangen door een instituut waar echte democratie misschien een kleine mogelijkheid heeft komt dichterbij.

Naar schatting zullen 7 tot 8 partijen uit Duitsland een kans maken en hun intrede doen en ofschoon niet allen EU kritisch zijn gaat er hopelijk een frisse nieuwe wind waaien, die opportunistische potentaten zoals Rompuy, Schulz en Verhofstadt aan banden gaat leggen. Schulz heeft het inmiddels al over de dictatuur van de minderheid !

Kijkt u nog even mee hoe de u ook inmiddels bekende Nigel Farage met Schulz de vloer aanveegt.