Franse president weigert naar Den Haag te komen….

wietNee rustig maar,  het ging hier om de Franse president Chirac die in februari 1996 weigerde naar Den Haag te komen voor een internationaal overleg over drugs. Zijn collega Francois Hollande zal minder problemen hebben met het door ons land gevoerde drugs beleid, althans als je het nog over een beleid kunt hebben. Aan de ene kant hebben  de restanten van een regering die u de indruk moeten geven dat u in een normaal bestuurd land leeft, de verschillende steden in ons land duidelijke aanwijzingen  gegeven hoe om te gaan met coffeeshops.  Maar zou u  daar b.v. om een latte macchiato  vragen of zelfs een eenvoudig bakje Nederlandse troost, zouden zij u verbaasd aankijken en in een goede bui 112  bellen om u naar de dichtst bij zijnde open inrichting te laten brengen.

 

 

Zo ook in Den Haag, waar de onderkoning van Nederland, Jozias van Aartsen aan de gemeenteraad heeft laten weten dat buitenlanders  ook in de toekomst softdrugs kunnen  blijven kopen in Haagse coffeeshops. De politie, de gemeente en het openbaar ministerie hebben besloten dat bezoekers van de shops niet worden gecontroleerd op hun papieren. En daarmee  volgt Den Haag de lijn van andere grote steden als Amsterdam en Rotterdam die ook niet vasthouden aan het zogenaamde ingezetenencriterium dat op 1 januari van 2013 van kracht is geworden. Van Aartsen zegt dat  Den Haag geen overlast kent door drugstoerisme. Bezoekers komen niet naar onze stad voor een visite aan een coffeeshop. Onze situatie is niet te vergelijken met die van de grensstreek. In Den Haag bestaat geen noodzaak voor aangescherpt beleid ten aanzien van het weren van drugstoerisme.

Den Haag telt bijna 40 coffeeshops, nadat er afgelopen jaar 3 gesloten werden en dat opent perspectieven voor de 50 wereldleiders met Barack Obama voorop, 3000 medewerkers en nog eens zeker een 1000 journalisten die allemaal aanwezig zullen zijn tijdens de NSS  top einde deze maand, als Den Haag en omstreken in een fort worden veranderd. Het wordt genieten in den Haag als een kwart van de bezoekers aan deze overbodige top compleet stoned door de Haagse straten trekken op zoek naar hun hotel.

Maar even terug naar het afgezegde bezoek van de Franse president waarmee wij dit artikel begonnen. Inmiddels zijn wij bijna 20 jaar verder en heeft een soort overheids  anarchie zich meester gemaakt van ons land. Er komen regels en wetten bij, maar voor wie die gelden is volkomen onduidelijk. Misschien voor een nog paar zich aan regels houdende burgers, maar zeker niet voor diegenen, die de wetten en regels bedacht en uitgevaardigd hebben.  De excuses om de regels niet te volgen, indien die er al zijn, zijn bekend. Het verbieden van het bezoeken van coffeeshops door buitenlanders zou juist de illegale handel in de hand werken.

Nu kunnen wij u vertellen dat indien je zoals een van onze redacteuren komend uit Frankrijk met zijn auto Rotterdam nadert en je omgeven door een cordon van opgefokte Marokkaanse rotjochies die je allemaal aan wiet willen helpen, je niet echt vrolijk wordt, ondanks dat ook de Marokkaanse burgemeester van Rotterdam dezelfde zwabberkoers vaart als zijn Haagse collega. Het gedoogbeleid werkt niet, maar daar zullen Aboetaleb en van Aartsen weinig last van hebben.

Een land in verval in een Europa kapot gemaakt door de EU.


2 Reacties

  1. check zei:

    Laat Mabel , liefhebster van scheepjes met een vooronder hem even bellen , ze is nu toch vrij . Dan zal hij als een speer aankomen snellen.

Comments are closed.