Nederland heeft gestemd en nu ?

stemmenVerwacht van ons geen politieke analyse, dat doen anderen beter, waarbij wij slechts even twee hoogtepunten willen aanhalen:  ten eerste natuurlijk wat wij gisteren al schreven, dat veel D 66 kiezers “uit piëteit” op Els Borst stemden en ten tweede dat ondanks het feit dat de VVD van Mark Rutte terecht een ongenadig pak slaag heeft gekregen, de premier de laatste 4 weken heeft genoten van het campagne voeren, hij flyerde, kwam met de burgers in contact en hoorde wat er onder de mensen leefde.

 

 

 

 

 

Ja en misschien dan deze nog, de volledige falende en met belastinggeld van de burgers om zich heen smijtende Amsterdamse wethouder van financiën PvdA’er Pieter Spilhorst vond dat zijn partij en hij een dreun hadden gekregen en je dan eens goed moest gaan nadenken ! Dit laatste is typerend, want wat mistten wij het nadenken van Spilhorst toen hij in een zeer korte tijdspanne een aantal keren enkele miljoenen verspeelde en niet de eer aan zich zelf hield en opstapte.

Tja en dan de heilige Greet. Wat deed hij weer zijn best en wij blijven het herhalen, ondanks dat wij in principe een aantal zaken die de PVV, dus Wilders aankaart best begrijpen en het daar mee eens zouden kunnen zijn, ware het niet, dat de PVV met de laatste “Marokkanen stunt” van Geert weer eens voor de zoveelste keer aantoont dat zij hoog nodig aan een nieuwe leider toe zijn. De PVV met een aanvoerder die zich niet beperkt tot one-liners, wat geschreeuw , maar eens een voorbeeld neemt aan zijn Europese collega’s zoals Marine Le Pen van het Franse FN of Nigel Farage van de Britse UKIP, wat zou dat een opluchting zijn en….. niet te vergeten de PVV aanzienlijk meer kiezers opleveren.

Het is uiteraard te hopen dat de “winst “van D 66, de partij van geen vlees , geen vis zich niet gaat doorzetten in de komende EU parlementsverkiezingen, want dan stevent ons land af op een pro EU in zijn huidige vorm keuze, iets dat wij niet moeten willen.  Het onderzoeks bureau IPSOS wist te vertellen dat 40% van de Nederlanders willen dat ons land in de EU blijft, maar dat deze wel moet veranderen, 21% dat ons land de EU moet verlaten, 13% de zaken laten zoals zij momenteel zijn en maar 13% in de EU wil blijven maar juist van mening is dat de macht van de EU vergroot dient te worden en tenslotte 9% dat er gewerkt moet worden aan een echte EU regering. Met deze uitslag staat ons land op plaats 1 als het gaat om landen waarvan de bevolking vindt dat wij in de EU moeten blijven. In Duitsland of Italië zijn dat er 27 respectievelijk 25% en bij onze Zuiderburen 25%.

Voorlopig zullen wij het in ons land moeten doen met wat extra bushaltes, een annuleren van een geplande ringweg, het sluiten of juist openen van een bibliotheek, dit dank zij de opkomst van de lokale politieke partijen. De uitslagen leveren echter naar goed vaderlands gebruik een dermate versnipperd beeld op, dat het weer polderen gaat worden, water bij de wijn, noem het maar op, en dat de broodnodige duidelijke politieke koers weer niet gevonden wordt, of deze nu links, centrum of rechts beïnvloed is.

Kortom, u kunt rustig blijven zitten, de NOS blijft een samenvoeging van de in het weekend gespeelde ere-divisie voetbal wedstrijden uitzenden ( het heeft u weer wat mogen kosten, maar daarmee hou je het volk rustig), wij schrijven en passant even ruim €  100 miljoen af op de Fyra treinstellen die teruggaan naar Italië, de Belgen zorgen voor de HSL verbinding naar Brussel, kortom….

U hief het glas, deed een plas en alles wordt nog wat slechter dan het al was.


7 Reacties

 1. John zei:

  Als ik Samsom was zou ik uitkijken als ik thuis uit de auto stapte.
  Ik vrees het ergste voor hem. De PvdA kan wel wat stemmen uit piëteit gebruiken.

  Ik kan jullie een politieke analyse geven.
  De boven ons gestelden lossen mekaar af.
  Verder gebeurt er niks.
  Wat is die democratie toch geweldig.

 2. Joepiedepoepie zei:

  Het feit dat ons prachtige leuke land op nummer 1 staat in de EUROFIELENBAROMER (of beter gezegd eurodebielen???barometer) heeft volgens mij twee redenen

  1) de oneindige domheid van de gemiddelde Nederlander (helaas hoe het komt weet ik niet maar Nederlanders zijn gemiddeld genomen vele malen dommer dan andere EU- en wereldburgers)

  2) de mainstream media in Nederland Zijn meer pro eu en liegen en bedriegen er meer op los dan de mainstream media in de andere EU landen. Voor wat betreft de indoctrinatie en hersenspoelmethoden is de NOS waarschijnlijk in ieder geval binnen Europa de absolute gouden medaillewinnaar, gevolgd door de zilveren mediaillewinnaar de BBC. Gelukking hebben Engelsen gemiddeld genomen meer herseninhoud dan de gemiddelde Nederlander (zoals trouwens alle buitenlanders zoals gezegd in punt 1) dus lukte het de BBC niet om zo’mn groot percentage Engelsen te hersenspoelen tot voorbeeldige Eurofielen als in Nederland gelukt is.

  En Wilders, helaas ik vrees dat alleen een zeer goede psychiater nog iets voor hem kan betekenen 🙁

 3. Dick zei:

  De PvdA uit de oranje macht betekend dat pechtold binnen de oranje macht is,, per saldo veranderd er niets,, politiek blijft oranje met al hun onderdanige partijen.

 4. cathy zei:

  Pechold is een Bilderberger een nog ergere eurofiel dan markje prutte gesponsord en gehersenspoeld door bea bilderberg.

  De EU( en ook Merkel ) is een groot gevaar voor Europa en ik hou dan ook mijn hart vast.
  Poetin heeft gelijk dat hij terug haalt wat ooit aan Rusland behoorde, er waren ooit afspraken over gemaakt, waar de NATO ZICH NIET AAN GEHOUDEN heeft !

  Steek je hand eens in eigen boezem in plaats de zwarte piet naar poetin te schuiven.

  Een kotsmisselijk makend zooitje die hele EU, Merkel en zeker ook Wilders!

  Geef eens werkelijk eerlijke berichtgeving in Nederland, het is schandalig om te zien hoe de nederlandse bevolking achterlijk is, en gehouden wordt!

  Oorlog is dichterbij dan men denkt.

 5. CaptainGinyu zei:

  Oke, grappig dit. Mensen zijn ‘het beu’. Uit protest laten zij PvdA en VVD (en CDA) vallen, en stemmen D66. Wel, wel wel. Daar hebben we ‘m weer, de definitie van krankzinnigheid: hetzelfde doen en een andere uitkomst verwachten. Dat wordt inderdaad steeds meer van toepassing op ons kikkervlokje. En ik maar denken dat ze hier in Frankrijk, waar ik nu ben, zoveel sterker geindoctrineerd waren. Foei zeg.

 6. Dick zei:

  De ganse politiek behoort oranje,, verwacht geen klare zaken verwacht troebele zure wijn.

Comments are closed.