Premier David Cameron : de EU functioneert niet en maakt Europa kapot

DavidDat zou de ( Britse) burger weer moed moeten geven, de premier die in een interview annex open brief de Britse kiezers vertelt dat de EU niet werkt en “wij” d.w.z. de regering en partij  van David  Cameron dat gaat veranderen ! Maar….. het is de uitspraak van een politicus en dus zit er altijd een bekend addertje onder het gras en zo ook hier. Voorwaarde is natuurlijk wel, dat de Britten in 2017 als zij een nieuwe regering gaan kiezen op de partij van Cameron zullen stemmen en die aan een overwinning helpen. In ruil daarvoor belooft Cameron een referendum te houden, waarin ( maar voorzichtig ) hij zegt dat de Britten zich dan uit mogen spreken over het feit of zij willen dat hun land nog langer lid van de EU blijft of niet.

 

 

 

U ziet dus, ook aan de andere zijde van de Noordzee wordt er op dezelfde manier politiek bedreven als in ons land. Stem op mij en je ontvangt € 1.000, maar ondanks het regelmatig controleren van hun bankrekeningen hebben wij nog niet van één Nederlander gehoord die de overmaking van Mark Rutte al ontvangen had!

Het zelfde dus voor Cameron. In 2017 zijn er weer verkiezingen en wordt de Britten een wortel voorgehouden om tzt op Cameron te stemmen. Hoe dan het mogelijke referendum er uit komt te zien is dan een 2e vraag, want zoals met de vraagstelling van het zondag gehouden referendum inzake de Krim kun je natuurlijk de vraagstelling zo formuleren, dat het niet eenvoudig gaat om JA of NEE uit de EU treden, maar b.v. of je in de huidige EU wilt blijven of een EU lichte versie, waarbij de voorwaarden dan gedienstig door Cameron en de zijnen besproken zullen worden.

Een jaar geleden al gaf Cameron een interview aan het blad Bloomberg en gaf hij aan dat hij de EU in de huidige vorm terecht wilde aanpassen , of juist de relatie van zijn land met Brussel. Hij ging zelfs zover de woorden van een andere politicus te citeren, namelijk , “Europa is nodig, maar beslissingen moeten op nationaal niveau genomen worden indien mogelijk en het venijn zit juist in die laatste 2 woorden ” indien mogelijk “. Wie bepaalt of het mogelijk is ? Zeker niet u of uw buren, nee dat gebeurt in dit geval in den Haag, want het aangehaalde citaat was van een net zo onbetrouwbare speler op het politieke toneel als onze damestasjesdrager Mark Rutte.

Cameron vond toen dat de EU in zijn huidige oncontroleerbare vorm niet werkbaar is, maar ondanks het feit dat hij ruimschoots de tijd had en heeft, zit er wenig of liever gezegd geen beweging in voorstellen vanuit Londen hoe het dan wél zou moeten. Maar niet gehinderd door zijn eigen, ja in feite leugens , gaat Cameron vrolijk verder door te zeggen dat hij de zorgen van de Britten begrijpt, zelf ook niet wenst dat zijn land opgeslokt wordt door de Verenigde Staten van Europa, kortom het zelfde bellen blazen dat wij ook politici in eigen land en elders zien doen.

Waarom dit artikel ? Om u te laten zien, dat het niet alleen in eigen land zeker wat betreft de EU kommer en kwel is, maar overal waar politici aan de macht willen komen of blijven en zij bereid zijn u hiervoor van alles te beloven of liever voor te liegen.

 


4 Reacties

  1. Femke zei:

    Ik ben geen EU voorstaande maar die Engelsen denken nog steeds dat ze een wereld macht zijn, het wordt eens tijd dat er iemand opstaat die dat tegen die verwaande engelse verteld, dat ze niet meer en niet minder zijn dat Spanje, Italië, Frankrijk, België of Luxemburg

  2. Pieter H zei:

    Referenda worden door de ambtenaren-polici slechts gebruikt als het ze uitkomt,als er een uitslag komt die ze niet bevalt,doen ze net of er geen referendum is geweest !

Comments are closed.