Brood en koningsspelen ( video)

koningsontbijtU ziet het oude Romeinse gezegde  ” brood en spelen ” is nog steeds modern, want vanochtend werd naar goede haast Noord Koreaans  of Romeins gebruik , strepen wat niet van toepassing is, een horde kinderen gedwongen niet gewoon thuis te ontbijten, maar dat op school te doen. Immers de koning is 27 april, zondag a.s.,  jarig en hij wil zijn volk deze heugelijke gebeurtenis niet ontnemen door het ” de moeder van alle feesten ” te laten vieren op een dag waarin zijn volk verhinderd is vanwege de traditionele gang naar het voetbalveld. Twee dagen lang is ons land niet bereikbaar voor onbelangrijke zaken als het zich toespitsende conflict in Oekraïne  of het zojuist verschenen rapport over de in de EU burelen heersende corruptie.

 

 

Als ouders wordt je automatisch meegezogen in deze draaikolk van oranjegekte,want tegen je kind zeggen dat het hele oranje gedoe slechts een primitieve vorm van volksbedrog is en die koning, koninigin, prinsen en prinsessen slechts door hen zelf bedachte leugentjes om eigen bestwil zijn want zij  verdienen daar héél veel centjes mee, dat wil je een kind toch niet aandoen.

Toevallig moest Willy de 24ste toch  al even in Amsterdam zijn om zijn 3 geschilderde ” staatsieportretten” te komen bekijken. Wij weten niet of u ze al gezien hebt, maar wij kunnen ons voorstellen dat Willy bij het bekijken dacht ” zo lelijk kan ik er toch niet uitzien” , om daarna via een geheim stemmetje te horen dat het echt  wél  zo is.

Dus gelijk maar even die toch maar leegstaande hut op de Dam gebruikt voor een intern verjaardagsfeestje. Ingewijden zeggen dat dit de burger weer een half miljoentje armer maakte. Er kwam trouwens geen kip, tenzij u de prinsessen als zodanig wilt betitelen. Wij laten u zo even het filmpje zien van AT5 en… let op Maxipaard kwam binnen in een licht bruine jurk en ongekamt haar en vertrok weer in een paarse. De eerste zat zo op de achterzijde gezien wat erg  krap, typisch geval van wat Latino dames op latere leeftijd krijgen, een uitdijend landingsdek , dus aangezien een slimme meid altijd op haar toekomst is voorbereid, en dat laatste kunnen wij Maxipaard niet ontzeggen, lag er in een van de hofauto’s nog wel een reserve exemplaar. Trouwens als wij het zo eens bekeken deden de binnentredende ” vrouwelijke hoogheden ” ons denken aan een stoet Hollandse dikbilkoeien op weg naar de voedertroggen, hetgeen gedeeltelijk van toepassing was.  Zou dat nu zijn wat men vaak ” Hollands glorie ” noemt ?

Voor de rest gingen wat familieleden naar binnen, echt gezellig en opgewekt kekken zij niet, mams was er uiteraard ook weer bij, terwijl wij dachten dat die nu in de tuinen van Drakensteijn de radijsjes aan het poten is. En….. Willy had zijn Audi 8 8 superbatman automobiel thuis gelaten en kwam weer gewoon in de Volvo.

Mocht u de komende dagen wegens ontsteltenis , feesten en zo, ons niet bezoeken dan bij deze veel plezier in het fabeltjesland van Kim Yung Wil.

 


9 Reacties

 1. frits zei:

  Als kind vond ik dit feest al opgelegd en verplicht zingen met de gehele school. Nu ben ik oud en m.i. wordt het steeds gekker en wat kost dit niet!!!!!!!!!!!!!!!

 2. Erwin zei:

  Wederom topklasse .Ik heb het mijn kind al verteld overigens .Waar het blauwe bloed vandaan komt .Maxipaard ( lol ) en de rest van de keuninklijke familie .Lekker genieten van die Stasie tekeningetjes en het feestje en dat er veel mensen komen kijken die toch niet bestaan .Jazeker..via via zullen jullie vast wel ingelicht zijn over wat er over jullie geschreven is .

 3. Bert Bezorgd zei:

  De mensen juichen straks voor bedriegers. Dit zijn geen echte Oranjes:

  Maar in feite hield de Oranje lijn voor ons huidig Koningshuis reeds op bij Willem van Oranje (1533-1584)Dit omdat ons huidig koningshuis in een ander stamboom/bloedlijn tak loopt met als stamvader Willem Frederik van Nassau en wel via Jan van Nassau (1535-1606) naar Ernst Casimir I (1573-1632) naar Willem Frederik van Nassau-Dietz (1613-1664) naar Hendrik Casimir II (1657-1696) en vervolgens uitkomende bij Johan Willem Friso (1687-1711)-Willem IV (1711-1751), waarna men vervolgens graag wil doen geloven dat de bloedverwant lijn verder liep van Willem V (1748-1806), Willem I (1772-1843)-Willem II(1792-1849)-Willem III (1817-1890)-Koningin Wilhelmina en tenslotte Koningin Juliana en Beatrix. Echter dat zou zo geweest zijn ware het niet dat de man van Emma,Willem III (1817-1890) op latere leeftijd (hij trouwde op 61 jarige leeftijd met Emma) door syfilis onvruchtbaar was en geen kinderen bij Emma kon voortbrengen.

  http://jacobusderoma.blogspot.nl

 4. Erwin zei:

  Overigens echt om te kotsen dat KINDEREN op deze manier MISBRUIKT worden .Wat goedkoop om op deze manier te proberen in het zadel te blijven .
  @ Femke ..misschien eventuele kinderen thuis vertellen hoe het zit met met de keuning ?En als die er niet zijn dan zijn er vast wel wat neefjes of nichtjes die de waarheid verdienen.

 5. Odyss zei:

  Stemmen helpt niet. Stemmen is je stem weggeven.
  Weggeven aan een corrupt systeem. Ongekozen koning
  ongekozen min president, ongekozen burgemeester etc.
  K. huis is illegaal want hun DNA stamt niet af van WIllem I(de Swicher).
  De Oranjes plukken uitsluitend de bevolking kaal, betalen geen
  belasting en vieren 3/4 vh jaar feest op Uw en Min kosten.

  U en ik zijn het belangrijkste want wij maken de productie en werken
  wel voor ons geld.
  Wat zeg ik werken? Een slaven loontje voor uw slavenarbeid.

  U is gewoon een SLAAF
  dat heet ONDERDAAN

  Onderdaan komt ook van onderdanig

  hehe hebben jullie het eindelijk door: Wakker!!!! worden!!!!

 6. Robert zei:

  De overheid denkt nu dat iedereen nog dommer kan worden en begint met de koningsspelltjes voor kinderen. Ik ben overigens blij dat Willy en Evita meer en meer domme splettjes en fratsen uithalen.
  Nederland is klein, vandaar dat je als artiest snel afgebrand bent. Dat wist Rudy Carel ook en vertrok naar groot Duitsland. Willy is een hele domme jongen. Evita is geslepen en een gold digger.
  Ik had respect voor de koning van Belgie, die tijdens de Duitse bezetting niet vluchttte en het zelfs voor elkaar kreeg om de Duitse hakenkruis vlag van het paleis af te laten halen en de Duitsers lieten dit toe. Bravo.

 7. Har zei:

  Ja. hallo! Niemand interesseert de aanleiding een bal. Als er maar een reden is om gezellig te feesten en te zuipen. Wij jongeren hebben hier al zo weinig lol.

Comments are closed.