Maxima vertrekt naar Argentinië

MaxiMisschien zag u het als oplettende lezer van het internationale nieuws al aankomen, maar nadat gisteren bekend werd dat de Amerikaanse investeringsbank Goldman Sachs een lening aan Argentinie gaat verstrekken ter waarde van enkele miljarden, in de ogen van deze bank een zgn. All Inclusive Finance Plan  is het een eenvoudig optelsom om te verklaren wat zich in Argentinië momenteel afspeelt en hoe het land gered kan worden. De foto toont Maxma met de Argentijnse president Kirchner.

 

 

 

 

6.5% Rente gaan de Argentijnen betalen en in aanmerking nemend dat Goldman Sachs zelf bij de Amerikaanse Fed slechts nul procent of iets daarboven betaalt, zal u duidelijk zijn dat dit de deal van het jaar gaat worden voor de Amerikanen. Argentinië, dat onder de leiding van de huidige president Cristina Elisabet Fernández de Kirchner ( vaak aangeduid als CFK) in financieel zeer zwaar weer verkeert en nog slechts over een reserve van  27.5 miljard beschikt.

Het krediet beoordelingskantoor Moody’s betwijfelt of Argentinië überhaupt nog aan het terugbetalen van de schulden kan voldoen en op 26 mei a.s. zullen in Parijs onderhandelingen beginnen tussen Argentinië en de zgn. Club de Paris een informele kredietverleningsinstantie waar ook Nederland deel van uit maakt . De schuld bij de CdP bedraagt $ 10 miljard  en de landen die Argentinië het geld hebben geleend vrezen dat zij weer in een chantage greep van CFK komen, die de vorige keer aanbood slechts 30% van het geleende bedrag terug te willen betalen , of anders niets. Leest u eerst eens ons artikel van 2010 waarin de zaken uiteengezet worden en zie vooral met wie onze huidige koningin in Argentinië een ontmoeting had.

Maar voor wat hoort wat en u begrijpt dat Goldman Sachs niet zo maar even een paar miljarden overmaakt naar Buenos Aires zonder dat zij hiervoor een zekerheid willen hebben om ooit nog iets van de geleende centen terug te zien. En daarvoor werd een beroep gedaan op de diensten van een internationaal bekende investment banker , niemand anders dan onze eigen Maxima.

Wie kent het land beter dan zij, wie weet beter om te gaan met onwillige betalers, wie heeft er meer verstand van krediten en tenslotte wie is er beter bekend met de lokale mentaliteit en gewoontes ? Daar komt bij dat zoals u in het artikel uit 2010 heeft kunnen ontnemen, Maxima de topfiguren in de Argentijnse regering kent, een goede bekende is bij lokale banken, kortom , zij is de vrouw op de juiste plek.

Echter, zoals wij uit betrouwbare bronnen in New York vernamen, heeft Goldman Sachs een additionele voorwaarde in de lening-  overeenkomst geplaatst. Gedurende de gehele looptijd van de lening zal Maxima in Argentinië moeten blijven om ter plekke de belangen van Goldman te waarborgen en daarvoor zal in de komende week de huidige president Kirchner aftreden en haar functie overdragen aan Maxima. Beide kennen elkaar goed, zijn weliswaar niet de beste vriendinnen, maar geld verenigd en dat scheelt.

Het plan is dan ook , zoals wij ook al eerder aangaven, dat er een nieuw regeringstoestel wordt aangeschaft, ter vervanging van de Fokker F 70,  ( lees hier )zodat Maxima non stop van Amsterdam naar Buenos Aires kan vliegen in iets meer dan 11 uur. Hoe Willem Alexander hierover denkt is nog niet bekend. De RVD zegt desgevraagd hier geen informatie over te kunnen verstrekken, daar het om een privé aangelegenheid gaat.


8 Reacties

 1. check zei:

  Nu zou je denken dat een onbelangrijk persoon uit Argentinië , geheel onschuldig, bij toeval een knul uit baggerland tegenkomt en alles heel normaal is verlopen. Wat zou er mis zijn als een burgermeisje met een kroonprins uit een totaal onbelangrijk poppenstront landje trouwt. Dat zou een heel normale redenering zijn , niets maar dan ook niets om je druk over te maken.
  Ware het niet dat het hele toeval niet bestaat, dat ene nazi boef een Bernie met instemming van Bea, het in eigen nazi kring moest zoeken en zoals we allen weten de meeste gevluchte nazi’s naar z.Amerika o.a. een Argentinië zijn vertrokken. Geen enkel Nls meisje had een schijn van kans het moest iemand uit het ex. Hitler land zijn, want de oorlog is door de Nazi’s wel verloren, maar dat is slechts de slag geweest , het leeft in kleine kring nog immer voort. WO2 was door de illuminatie in gang gezet net zoals WO1 , dat verdiend heel erg goed was de ervaring. Bij voorkeur op het slagveld in Europa, daar verdien je het meeste aan. Er is niets verandert , Hitler leeft nog immer voort of het nu de Bilderberg genossen zijn of de Rothshield of Golman Sucks maakt niet uit als het maar het grote geld van de wereld is. Worden we een keer wakker …………

 2. Andre zei:

  dit staat letterlijk in de wiki van mevrouw kirchner

  Meteen nadat ze op 10 december als president de macht had overgenomen van haar
  echtgenoot, riep ze de rechters op om haast te maken met de berechting van de beulen
  van de militaire junta (1976-1983) Op dezelfde dag stierf officier Febres in zijn
  cel, vier dagen vóór de uitspraak in het tegen hem gevoerde proces. Hij was
  aangeklaagd wegens de marteling van vier gevangenen ten tijde van de militaire
  junta.[

  die 2 zijn dus geen vriendjes inderdaad

 3. christina zei:

  Maxima flirt met de staatshoofden op de nucleaire top, ze laat haar man niet schitteren als koning maar zij speelt vals. De Nederlanders hebben koning Maxima met hulpje koning willem-alexander.
  Koning in nederland is duobaan Maxima en WA. Het Nazikoppel. Politici op de koffie met Maxima en WA..Max draagt de broek.
  Gelukkig leren we van de wijze kinderen van het Akkertje te Rijswijk tijdens het blitzbezoek van het Nazipaar op de vrijwilligersdag dat we het koningspaar beter kunnen negeren en zoals de kinderen gewoon verder doen met wat ze bezig zijn en niet met hen op de foto willen. H EERLIJKE kinderen die Akkertjes
  STUUR HET NAZIPAAR SAMEN MET JORGE NAAR ARGENTIE
  NEDERLAND WORDT WAKKER!!!!

 4. Anka zei:

  @Check, daarom Leve de Republiek! Nee, wij worden niet wakker maar slapen liever. De waarheid is zo eng dat wij die beslist niet willen weten. Wij geloven liever in sprookje met in de hoofdrollen een koning en zijn vrouw de koningin met natuurlijk die schattige en hele lieve altijd lachende prinsesjes.
  Dat een monarchie nog mogelijk is in deze tijd (en rond rijdt in een gouden koets!) is al lachwekkend genoeg maar dat mensen in deze farce stinken en het nog mooi vinden ook is helemaal om je rot te lachen ware het niet dat het echt heel triest is en eerder om je rot te schamen.

Comments are closed.