Nederlandse gemeenten kennen geen verschil tussen geld en paaseieren

paaseurosVooruit, wij blijven, terwijl u afweegt naar de woonboulevard te gaan , nog even in de  paassfeer.  Veel Nederlandse gemeenten kennen namelijk geen verschil tussen paaseieren, die gekleurde dingen die u gisteren en vandaag voor uw (klein)kinderen heeft verstopt, waardoor zij blij verrast kijken als ze een ei gevonden hebben. Voor gemeenten is het namelijk het hele jaar door Pasen, met dien verstande dat  verstopte eieren  euro’s belastingcenten goed verborgen worden, zodat men ze niet meer terug kan vinden. Daarmee voorkom je vervelende kritiek, die overigens als waterdruppels van een Teflon pan weer van je afglijden, omdat je geholpen wordt door haastig geïnstalleerde onderzoekcommissies, zeker als daar ook toevallig je juiste politieke vriendjes inzitten.

 

 

 

Reeds 1 1/2 jaar geleden begon Microsoft haar klanten te waarschuwen, dat zij de service voor het syteem XP, zeg maar de motor van de meeste toenmalige computers zou gaan beëindigen. Niet vreemd als je bedenkt dat dit systeem al 12 jaren het werkpaard was van een overgroot deel van computers en veel daarmee gerelateerde zaken zoals b.v. ook de bekende PIN automaten. Het ophouden van het verlenen van service betekende gelijktijdig dat er ook geen zgn. veiligheidspatches meer zouden worden geleverd, zeg maar de pleisters waarmee het systeem “beveiligd ” kon worden tegen inbraak. U , wij allen waren gewaarschuwd en vanaf 8 april was het dan zo ver, geen upgrades meer, geen mogelijkheden om beveiligingslekken tegen te gaan, of althans daar een poging tegen te ondernemen. De gebruikers van het XP systeem werd geadviseerd over te schakelen naar Windows 7 of 8.

Regeren is vooruitzien, maar opvallend is dat  diegenen van wie je mag verwachten dat zij over deze vaardigheden beschikken, dat juist niet doen, d.w.z.  vooruitzien, en dan hebben wij het uiteraard over …… de (semi)overheid. Waarom ook, een lekje meer of minder valt in ons land niet op, je kletst jezelf er wel weer uit, kortom helemaal niets aan de hand.

Nu blijkt dat de gemeentes Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Eindhoven  een contract met Microsoft hebben  afgesloten om de ondersteuning voor XP te verlengen tot 9 april 2015. Den Haag wilde de collega’s niet in de steek laten en  heeft meegewerkt om de collectieve benadering binnen de gemeentelijke markt te benadrukken. Overigens werkt nog steeds 1/3 van alle Nederlandse gemeenten met XP !  Kosten voor het verlengen van het gebruik van XP door de bovengenoemde gemeentes  € 1.1 miljoen, die u wel weer terug zult vinden in uw WOZ aanslag of parkeergeld.

Daar is het nog niet mee gedaan. Reeds meerdere malen signaleerden wij dat de gemeenten  door de aankoop van grond die later weer als bouwgrond verkocht zou worden, vanwege de crisis enorme afschrijvingen moeten doen op de waarde van de grond. Lijstaanvoerder is nog steeds Apeldoorn,waar nadat bleek dat de gemeente voor 220 miljoen het schip inging,  burgemeester Fred de Graaf met zijn college opstapte, ( lees hier ) waarna Fred voorzitter werd van de Eerste Kamer. ( u weet wel die bovengenoemde vriendjes)

Nu wordt er bij gemeenten inmiddels  driftig aan creatief boekhouden gedaan, iets dat u b.v. bij uw belastingaangifte zo ver dat nog mogelijk is op dreiging met de doodstraf achterwege moet laten.  De truc zit hier in, om investeringen in grond  niet direct als verlies in de jaarverslagen op te nemen , maar door te schuiven naar de toekomst. En zo ziet de boekhouding, d.w.z. het jaarverslag er op eens weer veel beter uit en wat er over een jaar of meer gebeurt, ach dat zien wij dan wel, voorlopig is er  even rust. De gezamenlijke Nederlandse gemeenten investeerden afgelopen jaar voor 11 miljard euro in grond, dus wat schuiven tikt lekker aan.  Nog even een telefoontje naar Amstelveen, waar KPMG er altijd wel een in hun filosofie werkende creatieve cliënt bij kan gebruiken en alles komt dik voor elkaar!

Als je niet wist dat dit in Nederland gebeurde, zou je glimlachend zeggen zeker weer een reisverhaal van een bananenrepubliek , maar helaas niets is minder waar.

 


1 reactie

Comments are closed.