EU : 60 miljoen naar Moldavië en Georgië, 3.2 miljard naar Oekraïne

1kilo goudHuppekee, daar gaan wij weer, zegt u maar hoe u het hebben wilt, want het motto, dat een ezel in dit geval de EU zich slechts een maal aan de zelfde steen stoot , geldt niet voor Brussel. In tegendeel ter voorbereiding van een associatieverdrag (!!) met Moldavië en Georgië hebben beide landen van de EU vast een lekker makertje ontvangen, namelijk , € 30 miljoen per land , om de voorbereidingen te treffen voor het tekenen van een associatieverdrag met ….. de EU.  Hè, had de EU niet net ook een associatieverdrag met Oekraïne willen tekenen en ging daar niet iets verkeerd, ondanks het heldhaftige ingrijpen van onze nationale helden Fransje Timmermans en Hans van Baalen. Moeten wij het nu nog een keertje over doen ?

 

 

 

Ja, dat moet. Het moet omdat wij , d.w.z. u en wij niet, maar zij in Brussel “groter willen groeien”. Wat stelt Europa nu helmaal voor, zonder dat je bij de Russen op de vloermat gaat zitten, de zaak eens goed opjut en dan rustig met de armen over elkaar gaat zitten wachten hoe e.e.a. afloopt.  Nu, dat weten wij inmiddels ook, het loopt geheel fout af, want in tegenstelling tot maar wat aanmodderende EU en nationale politici , zit er in Rusland slechts  één man in de “drivers seat” en die heet Poetin. Niet dat wij het altijd voor 100% eens zijn met deze KGB-er oude stijl. maar hij heeft voorlopig alle jokers van het kaartspel in zijn handen en het is gewoon aandoenlijk om te zien hoe het Westen met wat loze economische dreigingen tracht Poetin te bewegen zijn claims op wat van oudsher Russisch beïnvloede delen van het Europese oosten op te geven.

Nu zou je zeggen dat met de rotzooi in Georgië, Brussel haar les geleerd zou hebben. Nee hoor, niets is minder waar, ze gingen gewoon door en na het aangestoken fikje in Kiev, dat maar niet uit wil gaan, krijgen Moldavië en Georgië nu beiden € 30 miljoen om een nieuwe EU feestje voor te bereiden. Niet dat wij daar in ons land iets over horen, natuurlijk niet. Wij kijken elke avond vol spanning wat Annechien, Rob, Twan en Mariëlle ons om 8 en 10 uur toefluisteren en daarmee is  ons wereldbeeld  roze en compleet. Wij gaan het a.s. songfestival zeker winnen, dankzij een boerinnetje uit Almelo samen met een would be cowboy uit Apeldoorn die Bijkerk heet en zich met dat geitenbekje nu op eens samen de vinkjes noemt.

De 30 miljoen zijn ook bestemd om het bedrijven en personen uit de beide landen gemakkelijker te maken hun intrede te doen in de EU, u weet hoe leuk dat ging met o.a. Roemenië en Bulgarije, ga anders even winkelen in Amsterdam, dan kunt u een door de EU zo gepropagandeerde mult culti ervaring  aan den lijve ondervinden. Wel even naar huis bellen dat ze u op komen halen, want zonder geld, uw onvrijwillige bijdrage aan de MOE- landers, is het slecht reizen.

A.s. Juni moet het verdrag  met Moldavië en Georgië getekend worden en kunnen onze Brusselse strategen  op vakantie gaan met in het achterhoofd de 2 jaar durende wachtgeld vakantie die na de komende verkiezingen op hen wacht.

In Moldavië hebben ze hun eigen Krim, Transnistrië en Gagausië en men is bang dat het voorbeeld Oekraïne over zal slaan, waardoor de Russen die  toch al in de buurt zijn even gas geven en doorrijden om ook  daar hun landgenoten te bevrijden.Goed voorbeeld doet goed volgen zullen wij maar zeggen  met Zuid  Ossetië en Georgië nog vers op het netvlies.

Inmiddels heeft de interim regering in Oekraïne besloten voor de eerste hulptranche van 3.2  miljard maar wat goud te kopen voor een miljardje of nog wat. Laten wij zeggen een appeltje voor de dorst . Vreemd is wel dat  afgelopen maart  op bevel van de op dat moment net aangetreden interim regering een lading van 40 ton goud ( 1..5 miljard euro) per vliegtuig in nacht en nevel naar de V.S. verscheept. Als wij het goed begrijpen een kwestie van de schappen weer even bijvullen of toch een vooruitziende blik als Oekraïne uit elkaar valt en de regeringsleiders naar het buitenland emigreren.  Op dit moment zijn de Oekrainers na de Russen de grootste investeerders in het duurdere segment onroerend goed aan de Franse Côte d ‘ Azur . Villa s in de prijsklasse 5 tot 40 miljoen gaan als broodjes over de toonbank !!

En de Yanks , die hebben meegeholpen geholpen het vuurtje aan te steken, maar in hun handen wrijven. Ter beloning krijgen de EU politici allen een foto van Obama met handtekening zoals Frans Timmermans daar ook al op hoopte.

In ieder geval, en dat geeft een geruststellend gevoel ziet u dat er met uw belastingcenten op een verantwoorde wijze wordt omgesprongen en de wat minder bedeelde medemens elders in het groot Europese Reich, d.w.z. een paar van hen, goed worden verzorgd.

En daar gaat het uiteindelijk toch om?

Hoe stond het ook alweer met uw hypotheekje, of heeft u ook al een huis  aan de Franse Côte, betaald door uw EU?  En U maar steeds harder werken en steeds minder overhouden, begrijpt u het nu?

 

 


3 Reacties

  1. wim3 zei:

    Lees wat “Europarlementarier ” Hans van Baalen (van de VVD waarbij de D voor diefstal staat) uit naam van de mensen die op hem hebben gestemd allemaal NIET uitvoert.Het enige waarin hij is geinteresseerd is GELD, VEEL GELD.
    Luister naar Pat Condell die ons even uitlegt waar we onze- democratie – zijn kwijt geraakt.

    STEMMEN VOOR HET EUROPEES PARLEMENT IS STEMMEN TEGEN ONZE DEMOCRATIE!!!

Comments are closed.