Nederlanders vinden asielzoekers goed voor de economie ( deel 1)

nederl. economieJa, het is maar hoe je het bekijkt, maar als een burgemeester, in dit geval de VVD-er Karel van Soest dit zegt, dan moet het wel zo zijn. Luister hier. Nu heeft Karel een opleiding recreatieplanologie genoten en heeft daarna omdat gewoon hard werken niet zijn levensdoel was, voor een politieke loopbaan gekozen en zie daar. Als burgemeester van Boxmeer, waaronder ook Overloon valt samen  met de woongemeente Stevensbeek is van Soest best tevreden met de aankomst van 800 asielzoekers uit Syrië en Eritrea, want die mensen moeten toch ook boodschappen doen, een impuls voor de lokale supermarkt!  Stevensbeek heeft 400 inwoners, dus binnenkort heeft iedere Stevensbeker zijn eigen 2 asielzoekers.

 

 

Dat niet iedereen blij is, en er ook nog een paar verstandige Nederlanders zijn,  blijkt uit de reactie van o.a. het echtpaar Marietje en Teun Broes, die naast de poorten van de voormalige jeugdgevangenis waar de asielzoekers worden ondergebracht, een aspergekwekerij hebben. Zij nemen maatregelen, er komt een waakhond, het huis krijgt een alarminstallatie en Marietje overweegt zelfs bij haar kinderen te gaan slapen. Nee, ze waren niet van tevoren ingelicht. ” Wij hoorden d.w.z. lazen over de plannen door middel van een brief, die op vrijdag in de bus lag, waarin werd medegedeeld dat de maandag daarop er een informatiebijeenkomst zou zijn.”  Zie hier een video impressie  De voormalige gevangenis is volgens een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang Asiselzoekers (COA) bijzonder geschikt voor de opvang, want het beschikt o.a. over sportvelden. Ja, U leest het goed !

Terwijl oudjes het verder maar uit moeten zoeken, hun woonruimte moeten verlaten en als kinderen ze in huis nemen, de senioren ook nog gekort worden op hun AOW, waar zij 50 jaar voor gesappeld en gezwoegd hebben, worden gelukszoekers met alle egards ontvangen en nee, een opvangcentrum zonder sportvelden, dat zou te min zijn.

Toch zijn er tot onze verbazing veel bewoners die de schouders ophalen en na goed vaderlands gebruik zeggen dat zij wel geschrokken zijn, maar…. dat toch iemand die mensen op moet vangen. Terwijl Duitsland asielzoekers die vanuit Nederland de grens naar Duitsland willen passeren, zonder enig pardon terecht worden teruggestuurd naar ons land, schijnt dit ondanks de gebakken lucht taal van Plofkip Teeven in ons land niet te kunnen. Bij ons moeten er eerst ongelukken gebeuren, alvorens de overheid reageert, en dan is het in veel gevallen al te laat. Enige dagen geleden plaatsten wij een artikel, dat juist de overheid verantwoordelijk is voor discriminatie en groeiende aversie tegen buitenlanders, lees hier.

Zoals wij reeds vele maken schreven kun je mensen met verschillende culturele achtergronden niet zo maar bij elkaar zetten. De stammenoorlogen in diverse Afrikaanse landen bewijzen dat, ofschoon onze werkster Ploumen nog maar weer eens 5 miljoen extra naar Zuid Soedan gestuurd heeft, bovenop het al eerder overgemaakte gelijke bedrag. Kennelijk is de politiek er van overtuigt dat de kroeg nog veel langer te water kan gaan zonder dat hij barst en zo te zien naar de reacties van de inwoners van Budel en Overloon schijnen zij daar ook nog voorlopig gelijk in te krijgen.

Met jarenlange werk- en woonervaring van een aantal van onze redacteuren in derde wereldlanden, durven wij echter het tegendeel te beweren. Het zal niet zo lang meer duren totdat de vlam in de pan slaat en dan is het Nederlandse politieke wereldje weer te klein.

Het is dan ook geen wonder dat partijen zowel van links als rechts zeker voor de EU parlementsverkiezingen in de lift zitten en dankbaar en terecht gebruik maken van de groeiende onvrede van de bevolking.

 


11 Reacties

 1. Amsterdammertje zei:

  Ben benieuwd wat deel 2 gaat brengen, want na het lezen van dit artikel plus horen/zien de radio en tv links kan het niet veel erger meer worden. En dan toch maar die alles vergoelijkende mannen en vrouwen, totdat zij zelf getroffen worden hetgeen niet de eerste keer zou zijn. Dan is de wereld inderdaad te klein. Het kabinet en de 1e en 2e kamer verraden Nederland

 2. cathy zei:

  Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat dit alles expres wordt gedaan, gisteren kwam er nog een bootje met kinderen en vrouwen op Lampedusa aan. Heeft NIETS meer met vluchtelingen te maken en dat de Italianen ze allemaal naar Nederland sturen is helemaal te begrijpen, want de EU doet niets, behalve u te behoeden voor plastic zakjes, wc potten zonder water, en kranen waar geen water meer uitkomt, hoe lang pikken we dit nog?

  Er wordt bewust onrust gecreërd. En waar wij ons hele leven voor gewerkt hebben en nog moeten krijgen zij in de schoot geworpen, niet te geloven!

  Ieder normaal denkend mens, behalve Teeven en Opstelten (Donner en Hirsch Balin) ziet dit fout gaan en dat hier t.z.t. burgeroorlog uit komt, maar ja een Nederlander blijft lekker in zijn stoel zitten, gaat desnoods nog even gebukt staan en als hij omvalt is het te laat.

  Ongelooflijke NSB Domkoppen!

 3. Robert zei:

  Ja dit gaat heel snel leiden tot veldslagen. Ik voorzag dit al na de moord op Pim. In 2003 alles verkocht en naar zonnig Verweggistan. Ik heb ook in Afrika gewerkt en weet heel goed hoe het matig werkt in de hersenen van de desbetreffende volkeren. De inwoners van 2 dorpjes snel een briefje in de brievenbus laten ontvangen en oeps daar zit je dan met een toevloed aan zwart vullis.Het enige land waar dit onmogelijks is? Zwitserland.

 4. jan1 zei:

  Ik denk dat ik maar gelukszoeker wordt, hoef ik in ieder geval nergens meer voor te werken!
  Krijg geld om in een bootje te stappen, woonruimte PC, wasmachine, zakgeld gratis verzorging, verpleging, gratis trein en buskaartjes, hi,hi dat is lachen, nu alleen nog een beetje bruine verf en ik wordt tot in mijn graf verzorgd door een stelletje idioten die lekker voor mij blijven werken.

 5. Robert zei:

  @1,2,4 Het is een gekkenhuis in de politiek van dwazen, profiteurs en dieven. Ik geeft dit nog een jaar of twee de tijd en dan is NL helemaal failliet en gepaard gaande met enorme criminaliteit en
  geweld.

 6. Emmrob zei:

  De hedendaagse economische wetenschap is een virtueel statistisch spel geworden met geen enkel oog voor fysieke voorspoed. Binnen het huidige economische model groeit de economie als nieuwe huizen worden gesloopt als de sloper hiervoor maar betaald wordt. Het BBP wordt enkel gemeten in geld dat (schuldgedreven) rondgepompt wordt.

  http://www.economie-macht-maatschappij.com/welvaart.html

 7. Driek zei:

  @jan1 Schreef: Ik denk dat ik maar gelukszoeker wordt, hoef ik in ieder geval nergens meer voor te werken!

  Beste Jan1, wij dienen onze menselijke waardigheid hoog te houden, dus wij verlagen ons niet door in een wrakkig bootje te gaan zitten op weg naar een welvarend land, waar we dan als een stel bedelaars van alles krijgen toegestopt. Ik ben het met u eens dat wij een stel idioten zijn, door voor een zooitje ongeregeld tuig uit achtergebleven gebieden te werken, en daar belasting voor te gaan betalen. Misschien komt er een tijd dat we die lieden er uit kunnen schoppen. Stem daarom op een partij die tegen de komst is van al die gelukszoekers.

 8. Reikitalia zei:

  Als iedereen nou aan iedereen vertelt dat de gelukszoekers het geld mogen opmaken wat aan hen toekomt, misschien gaan er dan een paar ogen open?

 9. check zei:

  Denemarken net zo klein als baggerland sluit gewoon de grenzen voor dit gajes en heeft gewoon maling aan Brussel of iedereen . Baas in eigen huis heeft dat maar in baggerland vreten hele volksstammen van het tk stemvee ervan. dus delen lekker uit van jullie centen. Zag dat men zelfs peperdure Miele wasmachines neerzet. Hoelang zullen ze er staan denk ik dan want zeker weten die worden gewoon verkocht door het vullis. Ze hebben daar behalve strooien hun geen eens een plee
  maar een gat in de grond. Misschien is de Horsten iets voor ze ???

 10. Toine zei:

  “Goed voor de economie? Het is maar hoe je het bekijkt.”
  Zelden lezen wij iets over de naar schatting 100.000 illegaal in dit land verblijvende (uitgeprocedeerde) asielzoekers.
  Volgens de EU moeten ze worden voorzien van huisvesting, kleding en voeding.
  Niet weinigen zoeken en vinden bovendien WERK (en inkomen) in dit land, ofschoon…
  Hoe zou dat komen? Door werkgevers, misschien, die niet naar een papiertje vragen, maar wel graag grof geld willen verdienen?
  In de schoonmaaksector, bijvoorbeeld, zouden meer dan 10.000 illegale asielzoekers werk hebben gevonden.
  Er hapert dus wel iets aan de mentaliteit van sommige profiterende medelanders, waardoor winsten en reguliere banen (evenals de illegalen) in het zwarte circuit verdwijnen. Maar ook schieten (zoals gewoonlijk) controle en handhaving namens de overheid tekort. Waarvoor dienen anders wetten en procedures?

 11. Femke zei:

  We moeten deze lui niet opvangen omdat ze via Italië binnen gekomen zijn, dus geen verblijfsvergunning en terug sturen naar Italië en die moet ze gewoon terug sturen.

  Deze lui zijn velen landen doorkruist om Europa te bereiken, laat ze maar in hun buur landen asiel aanvragen en doen ze dat niet zijn het allemaal economische vluchtelingen en terug sturen die hele hap en dat geld ook voor de Syrische mensen die hadden ook in Tunesië asiel kunnen aanvragen.

Comments are closed.