Politiek Den Haag chanteert eigen advies instanties

chantageDat politiek, waar ook ter wereld een grote beerput is waar slechts mannen en vrouwen zonder enige moraal en normbesef zich thuis voelen, daar hebben wij het al vaak met u over gehad. Soms waren onze artikelen ingegeven door een brok frustratie, dat wij met vele lezers delen, als het ging om de zoveelste politieke fraude en de dader(s) ongeschonden gewoon verder konden gaan met de zaak te lichten en te tillen. En let wel, er is geen enkele politieke partij, die zich inmiddels niet schuldig heeft gemaakt aan doodordinaire flessentrekkerij. Daar komt nu een relatief onbekend fenomeen bij, namelijk CHANTAGE.

 

 

 

Nu is chantage van politieke partijen onderling niets nieuws. het beste recente voorbeeld is het toegeven aan dreigingen van de PvdA richting VVD. Had de VVD niet telkens ”wensen” van de PvdA ingewilligd, had Rutte zijn moeder moeten vertellen dat hij geen premier zou worden ( of inmiddels zeker was afgezet) en voor een man wiens tweede naam ” arrogantie” is, had dit kunnen leiden tot een kort bericht in de krant, dat onze premier een aanstormende trein niet op tijd had aan zien komen.

Het kinderpardon, nog vers van de pers, of het niet langer strafbaar stellen van een illegaal verblijf in ons land, beide waren schoolvoorbeelden , hoe een weggevaagde partij toch kans ziet de coalitiepartner en daarmee het gehele land in een maffiose greep te houden, waarbij wij het dan nog maar niet zullen hebben over de talloze linkse deur openhouders om weer een tsoenami van asielzoekers binnen te laten, waarbij diegenen uit Eritrea een gegarandeerde zitplaats hebben. Maar deze chantage is inmiddels ook overgeslagen naar de talloze adviesclubjes waarmee de overheid zich heeft omringt. Daar het gemiddelde kennisniveau van een Kamerlid, Staatssecretaris of minister nauwelijks onderdoet voor dat van ons staatshoofd, en dat wil wat zeggen, moet voor iedere beslissing het rapport of advies van een externe club worden afgewacht. En ben je baas van een dergelijke instantie, dan is het voor je verdere loopbaan gunstig als je datgene vertelt, want men in den Haag graag wil horen. Zo niet, wacht je een stille ambetnarendood aan het einde van een gang in een kantoor zonder ramen.

Coen Teulings de voormalige baas van het Centraal Planbureau (CPB) moet dat ook overkomen zijn. Nog een paar jaar geleden kwam het CPB met een jubelend bericht, dat de toetreding tot de euro u gemiddeld een extra weeksalaris opleverde. Hoe men dat berekend had, ligt in dichte nevelen verscholen, maar Den Haag was blij , kon tegen de domme burger zeggen dat zij dat ook moesten zijn en zo sudderden wij weer door. Inmiddels is Teulings ons land ontvlucht, zou hij meer weten dan wij allen, of is de man gewoon verstandig ? Hoe het ook zij, veilig vanaf een eiland, Groot Brittannië, waar hij inmiddels hoogleraar is in Cambridge, vertelt Teulings datgene wat iedere Nederlander op zijn klompen al lang aanvoelde, die hele toenmalige berekening van het CPB met Coen aan het hoofd, ach dat moet u maar met een korrel zout nemen, m.a.w. met wat cosmetisch rekenen werd gesuggereerd dat zonder die ene munt het slechter zou gaan in onze economie maar met …….wij er allen op vooruit zouden gaan!

Nu zitten wij nog te wachten op die politicus die ons ONDERBOUWD zal gaan vertellen dat de Europese interne markt ook iets is, dat aan ons optimale geluk bijdraagt. Er moet toch ongetwijfeld wel iemand zijn die dat met wat zachte druk van boven, wil vertellen en dan hebben wij het uiteraard niet over Bernie Wientjes die in zijn dromen al een kantoort in Brussel op het oog heeft, of onze veilingmeester van D66, die natuurlijk als politicus slechts bij voorbaat verdachte zinnen uitspuwt.  Nee, gewoon een denktank of een deskundige, waar ons land in grossiert. Wie durft ?


6 Reacties

 1. check zei:

  Je kunt slechts overtuigen door aannamen te maken want niemand kan garanties geven als je naar de gulden terug zou keren. Belangrijkste feit is wat gaat de gulden staan t.o.v. de euro en hoe reageren je belangrijkste klanten m.n. de landen waar je naar exporteert.

  Maar denk dat het hu n niet zoveel uit zal maken zeker als door de gulden de import goedkoper is. Waar het om gaat hoe je de schulden af gaat lossen m.n. de aangegane verplichtingen hetgeen puur door de politiek is beslist. Geen burger in NL heeft daarmee ingestemd, maar zit wel met een megaschuld opgescheept dankzij de oplichters in dH.
  Helaas heeft men het aardgas verkwanselt want daardoor verliest NL de stok achter de deur zeker nu Poetin de kraan dicht gaat draaien. Ook daar is de politiek schuldig aan.

  Maar als je zonder allerlei bijzaken de plussen en minnen met elkaar gaat vergelijke dan valt het positief uit in het voordeel van de gulden. Zeker als je alle verplichtingen die bij het lidmaatschap aan de EU direct opzegt , zal het zeer zeker positief uitvallen. Tenminste als je gelijk de smerige ballast van de verraders kliek in dH opruimt , want dan gaan we zeker aan het gas.

  Die zullen de koers weer zeer nadelig neerleggen zoals ze met de gulden hebben gedaan. Helaas maar waar de daders zoals o.a. een Zalm leven nog en dat zou een normaal volk allang niet meer hebben gepikt en ze aan de hoogste boom wegens verraad en pure oplichting hebben gehangen.,
  Het heeft elke burger tot nu tientallen duizenden guldens gekost !

 2. Hoeder zei:

  Dat die man daar nu al achter komt. Er is altijd beweerd dat de Euro voor groei heeft gezorgd. Stel dat dat waar zou zijn. Dan hadden we een extra stijging van ons Nationaal Inkomen moeten zien. Of dat nu was gekomen door de interne markt of niet. De cijfers van het CBS laten onomstotelijk zien dat er geen sprake is van extra groei na 2002, toen de Euro werd gelanceerd. Daarmee is dat groeiverhaal volledig geloochenstraft. En nu weer het geleuter dat de kosten van uittreding te hoog zijn. Als we blijven vasthouden aan de Euro zal NL mede opdraaien voor de problemen in de zuidelijke lidstaten. Als je weet wat Griekenland al heeft gekost, is direct duidelijk dat hier sprake is van een gelegenheidsargument. Terug naar de gulden en economische samenwerking zoals ten tijde van de EEG.

 3. bright side zei:

  Er hoeft helemaal niets te worden onderbouwd of bewezen. Economisch is Nederland de zeventiende deelstaat van Duitsland.
  Teulings denkt dat Duitsland nimmer de euro zal opgeven. Nederland dus ook niet. (makkie, toch?)

 4. Joost Visser zei:

  Intern de gulden gebruiken, extern de euro. Alle interne vorderingen en schulden omwisselen. Nieuwe leningen uitschtijven in guldens.En dan maar wachten tot de euro het begeeft. Zijn we voor een miljard gulden van de megaschuld in euro´s af.

 5. Pieter H zei:

  Het is wel héél erg dom om te geloven dat het CBS “onafhankelijk” werkt in Neteland,als de rechterlijke macht totaal afhankelijk en corrupt is !
  Wie betaalt bepaald,dat is het enige waar het corrupte Haagse zooitje zéér van doordrongen is !

  Ze krijgen op dit forum nog te veel eer !

 6. Bert Bezorgd zei:

  Dat het CPB jaren in handen was van een leidinggevende die ook lid was van de PVDA is verwerpelijk en totaal corrupt. Dus deze partij heeft een bepaald idee en “regelt” dus de zogenaamd onafhankelijke onderbouwing van het plan…. Zo gaat het al tientallen jaren. Is het wel eens iemand opgevallen dat er de laatste 10 jaar ineens ook moslims in reclames en soap programma’s opduiken? Om natuurlijk de acceptatie van deze “hard werkende” groep te vergroten… Wij weten gelukkig wel beter! Stem in ieder geval tegen de EU stem PVV. Stel je N I E T S voor van deze schijn democratie, stel dat onze stemmen tegen de EU zonder fraude aankomen dan nog is het slechts 3,4% (26 zetels van de in totaal 765 zetels) van 100%, we hebben dus niets in de melk te brokkelen in de EU en al een jaar of 10 ook niets meer in ons eigen land…

Comments are closed.