Heffing op spaartegoeden is begonnen

belastingUiteraard , als wij de internet voorpagina’s van de Nederlandse MSM bekijken heeft u wel iets anders aan uw hoofd dan sombere maar reële berichten op Geennieuws te lezen. Als rechtgeaarde burger is immers wat Louis van Gaal denkt of hoe hij gepoept heeft vele malen belangrijker dan wat er in de wereld om u heen gebeurt. Houden zo, zouden wij zeggen, uiteindelijk is dat voor de eerste Wereldoorlog ook gelukt, dus waarom druk maken, ” wij kunnen er immers toch niets aan doen ” .  Dat de realiteit er anders uitziet, enfin dat leest u dan wel weer in die zelfde  MSM, maar dan is het waarschijnlijk al te laat.

 

 

 

 

 

 

 

Verstopt in een hoekje zagen wij in een glimp dat de krant van Slapend Nederland terloops meldde, dat er in Bulgarije een zgn, Bankrun was geweest. Een klein schoonheidsfoutje, want de bankrun afgelopen vrijdag waarbij er, totdat de banken ‘ s middags op last van de regering gesloten werden, er al ruim 400 miljoen euro aan contanten was opgenomen door angstige rekeninghouders.  Echter 2 weken geleden gebeurde dit ook al bij de Corporate Commercial Bank, de op 3 na grootste bank van Bulgarije.  Vrijdag was de  First Investment Bak aan de beurt, nummer 3 qua volume op de Bulgaarse markt.  In beide gevallen gingen er oproepen aan vooraf, dat de banken zich in liquiditeitsproblemen zouden bevinden en de Bulgaarse politie heeft inmiddels 2 mannen gearresteerd, waarvan gezegd wordt, dat zij deze berichten zouden hebben verspreid.

Zoals u weet is het ook in ons land verboden, mensen op te roepen tot een bankrun. Op zich zelf misschien wel begrijpelijk, maar aan de andere kant vreemd. Immers als je het economisch financiële nieuws volgt en je bent van mening dat b.v. de overheid, zoals ooit op Cyprus je de toegang tot je eigen tegoeden gaat blokkeren, is een verbod dit aan anderen mede te delen een inbreuk op de vrijheid van meningsuiting. Hieruit blijkt overigens ook, dat overheden bevreesd zijn voor een betrouwbare waarheidsvinding.

Maar nu naar Spanje. In maart 2013 overwoog de Spaanse regering om een soort heffing toe te gaan passen op spaartegoeden. Maar met de gebeurtenissen van de Cypriotische bankrun nog vers in het geheugen en de wankele situatie van veel Spaanse banken zag de regering toen van een dergelijke extra heffing af.

Maar gisteren heeft de Spaanse minister van Financiën of Budgetaire Zaken, Cristobal Montoro het idee weer van het  stof ontdaan. In een persconferentie waar wij via Bloomberg uit citeren, gaat een extra heffing op (spaar)tegoeden de Spaanse overheid een extra bedrag van bijna 4 miljard euro opbrengen. De heffing zal geheven worden over alle banktegoeden en het percentage of bedrag moet nog definitief worden vastgesteld. Nadere details zullen in de loop van de volgende maand worden bekend gemaakt, als er een soort interne Spaanse financiële topconferentie gehouden wordt.

U begrijpt, dat hier zelfs voor kleine (Spaanse) spaarders geen ontkomen meer aan is. Nergens in Europa kun je b.v. nog tegen je werkgever zeggen, doe mijn salaris deze maand maar in het bekende bruine papieren zakje, noch kun je met contanten je gas water en licht leveranciers langs om maandelijks te betalen. En zo zijn er nog meer voorbeelden. Dit betekent de grote muizenval voor IEDERE BURGER, daar een leven zonder een bankrekening vandaag aan de dag haast ondenkbaar is geworden.

Een geheel ander scenario maar met de zelfde resultaten zou zijn, dat (Spaanse) banken die geen negatieve rente aan de ECB willen betalen als zij hun geld daar stallen, direct belast worden in plaats van de rekeninghouders. Maar in dat geval kunt u er van op aan, dat banken, die wat betreft graaien en roven niet onderdoen voor de overheid, deze extra ”belasting” door gaan berekenen in uw bank(transactie)kosten. Een simpel briefje in de trant van dat het hen spijt maar gelet de oplopende kosten enz. , enz. doet de rest.

Opmerkelijk is overigens ook dat onze eigen Jeroen Paardebloem  n.a.v. de Cyprus affaire ook al eens terloops zei, dat het belasten van bank tegoeden een mogelijkheid zou zijn om de banken die anders door de staat gered moeten worden er weer bovenop te helpen.

U bent dus gewaarschuwd, er gaat iets gebeuren en daar wij niet mogen zeggen dat u uw geld van de bank zou moeten halen, denken wij dat het verstandig is het saldo zo laag mogelijk te houden.

Andere opties , een villa in Griekenland kopen of vast zaadgoed voor uw moestuin.

 

 


19 Reacties

 1. jan1 zei:

  Nu begrijp ik ook nog snel even die 20% SALARISVERHOGING van de elite bij onze staatsbank, waar Paardenbloem NIETS aan kon veranderen (???).

  Nog snel even wat graaien voordat het licht uitgaat, precies hetzelfde wat de oranjerovers op dit moment nog even snel doen, verbouwinkje na verbouwinkje, extra beveiligingen enz.enz., ongelimiteerde vliegreisjes zodat ze snel weg kunnen. Hoezo?

  Mensen wordt nou eens wakker!

 2. Ezra70 zei:

  14 juli is het 225 jaar geleden dat de bestorming van de Bastille in Frankrijk plaats vond.
  Hoe komt het toch dat ik daar steeds aan moet denken.
  Maar ja, dat waren de fransen. Mijn franse bloed begint nu toch werkelijk te kriebelen.
  Tjsa, dat waren andere tijden.

  Tegenwoordig doe je dat niet meer. Denk aan je baan want je wordt er zo maar uitgeflikkerd als je ook maar iets te berde brengt over politiek. Hoppa, voor jou een ander die wél zijn mond kan houden.
  Iedereen moest een huis kopen met een flinke hypotheek. Dus die moet nu afbetaald worden. Dus mond houden want anders kieperdekiep voor jou staan er 100 anderen te wachten.
  Mensen worden gewoon monddood gemaakt en durven niets meer.
  Dat is momenteel de realiteit.
  Kon de klok maar 225 jaar terug worden gezet. Een hooivork heb ik nog…
  http://historiek.net/bestorming-van-de-bastille-1789/473/

 3. Rick zei:

  “Mensen wordt nou eens wakker!”
  Het merendeel der mensen wil helemaal niet wakker worden.
  Zij kunnen de confrontatie met hun eigen, decennia lange, struisvogel gedrag geestelijk niet aan!!
  Hun hele bekrompen schijnwereldje zou als een kaartenhuis in elkaar donderen.
  Pappen en nathouden en laat een ander maar de hete kastanjes uit het vuur halen.
  Keep on dreaming :<))

 4. Robert zei:

  En een beurskrach komt er in de herfst 2014 of in mei 2015. Fysiek goud en zilver blinken, maar wel in een veilig land in Verweggistan buiten Europa en de EU. Pure diamanten van 3 plus karaat zijn ook goed. Daar weet Willemientje alles van.

 5. Lucie zei:

  Waarom betalen mensen nog steeds met hun pinpas?
  Als iedereen dit niet meer doet,hebben ze geen poot om op te staan.

  Niet pinnen maar alles met contant geld betalen,en is er een winkel die dit niet wil,zeg je dat je naar een andere winkel gaat,die dit wel accepteert.

  Reken maar als iedereen dit doet,de winkeliers er snel op terugkomen,ze willen uiteindelijk maar wat graag geld verdienen.

 6. John zei:

  Ik haal iedere cent die ik niet nodig heb om de rekeningen te betalen van de bank.
  Voor de rente hoef je het er niet op te laten. En thuis is het veiliger, ondanks dreiging van overvallen.

 7. John zei:

  Waarom is het verboden je eigen zuurverdiende geld op te nemen?
  Waarom vinden banken en regeringen dat zij meer recht op JOUW geld hebben?
  Waarom is de bank zo afhankelijk van jouw geld, en mag dit ook zonder meer als eigen bezit in de boeken schrijven?

 8. Maggie zei:

  Ik denk dat de meeste mensen gewoon bang zijn, het systeem houdt ze bezig met geld verdienen en overleven.

 9. Redactie Geennieuws zei:

  @ 10 Fleur

  Onze Italiaanse redacteur had het bericht al gesignaleerd. Het heeft niets herhaal niets te maken met het feit dat er vanaf vandaag geen bedragen boven de 30 euro meer contant mogen worden betaald. Google Translate laat op een dergelijk moment steken vallen en daarmee komt er iets geheel anders naar voren dan wat er feitelijk in het artikel staat.
  Het bericht in het Nederlands verscheen ook reeds bij een Nederlandse site die eveneens op het verkeerde been gezet werd.
  Maar bedankt voor uw reactie

 10. check zei:

  @ Redactie

  Hoe zit het met de Spaanse regeling want ook daarvan heb ik niets in de kranten vernomen ?
  trouwens daar lachen ze hier om want dat zal het zwarte geld circuit nog heel veel meer doen toenemen dan reeds nu ( 30-35%) het geval is.

 11. Redactie Geennieuws zei:

  @ 12 Check

  De zaak kwam aan het licht via een artikel in El Pais van 2013 zie hier de link :

  http://economia.elpais.com/economia/2013/03/19/actualidad/1363720713_602578.html

  en hier een citaat uit Bloomberg

  While Spain’s economy minister Luis De Guindos proclaimed in the Senate today that bank deposits under EUR100,000 are “sacred”and that “Spanish savers should stay calm,” Spain, it would appear, has changed constitutional rules to enable a so-called ‘moderate’ levy on deposits – as under previous Spanish law this was prohibited. For now, they claim the ‘levy’ will be “not much higher than 0%” and is mainly aimed at regions in Spain that have “made no effort to collect taxes” based on new revenue expectations.

  As El Pais reports, the minister of finance and public administration, Cristobal Montoro, defends the need for such a ‘levy’ in their constitution on the basis of standardizing taxes across regions (and is preparing a proposal on the amounts to be paid) and although it would appear that while the European Commission could previously argue that such a ‘tax’ would violate the free movement of capital in Europe, it now leaves the door open to eventually effectively taxing the deposits

  Hopen dat dit uw vraag beantwoordt.

  Redactie GN

 12. check zei:

  Gracias !

  Zal het onder de lokalen even inwrijven zo ook even zorgen dat er bij mij niets te halen valt.

 13. Fleur zei:

  @Redactie

  Vanochtend heb ik het artikel wat rustiger doorgelezen en u heeft gelijk, ik was te voorbarig.

  Noot redactie : dank voor uw reactie en het was inderdaad wat verwarrend bij La Mattina, zei ons Italiaanse redacteur ook 🙂

 14. Willem J. zei:

  .3 Rick heeft het bij het rechte eind !
  Het grootste deel van de bevolking wil helemaal niet wakker worden ! Reden: Angst !
  Angst voor het onbekende ! Iedereen weet dat het anders moet in de wereld. Een klein deel van de mensen wil dit onder ogen zien en voeren op een gegeven moment veranderingen in hun leven door, die tot verbetering moeten leiden, al was het om te beginnen alleen maar voor henzelf.
  Het grootste deel van de mensen heeft daar angst voor en willen hun ‘comfortzone’ niet verlaten. Is die ‘comfortzone’ comfortabel? Nee, zeker niet maar men voelt zich daar wel het meest comfortabel omdat met niets anders kent. Toch zouden velen van hen bepaalde zaken wel anders willen (zien).
  Een ander resultaat verwachten, terwijl je dezelfde dingen blijft doen is natuurlijk niet realistisch.

  Als wij willen dat de overheden en banken onze zakken niet meer ongelimiteerd kunnen leegschudden, moeten wij de dingen anders gaan doen. Als wij een betere regering willen of een andere vorm van landsbestuur, moeten wij de plannen van die overheid stelselmatig doorkruisen en anders reageren dan we tot nu toe deden. We moeten dan bijvoorbeeld niet meer gaan stemmen. Als wij de macht van de banken willen doorbreken, moet je gewoon niet sparen bij de bank en niet meer lenen bij de bank. Als we gezond willen eten moeten wij geen producten meer klakkeloos uit de supermarkt halen en moeten we producten van multinationals mijden. Dat zijn stuk voor stuk, grote veranderingen voor sommigen die dat niet snel aandurven. Eén ding staat vast, als je blijft doen wat je nu doen, blijf je krijgen, wat je nu krijgt.

 15. fred zei:

  @willem J. helemaal met je eens ,veranderingen moeten van de grote massa komen.
  als je verplicht word dingen af te nemen of te sparen ,of wat dan ook ,word het een ander verhaal en word de sfeer een stuk grimmiger.
  mensen durven niet bang voor hun nu bestaande zekerheden,maar wat is zeker?als schaap naar de slachtbank!

 16. Kanon0503 zei:

  @3 en @16;
  Ik geloof zelf niet een zozeer dat het gaat om angst voor het onbekende. Het lijkt er meer op dat een hoop mensen de afgelopen 6 jaar helemaal murw zijn bezuinigd, belogen en bedrogen… tot op het punt waarop mensen bang worden om hun baan te verliezen en in een groot zwart (financieel) gat te vallen. Je wordt door de overheid bang gemaakt dat áls er iets gebeurt — of dit nu met Brussel, de EU, werkgelegenheid, zorgvoorziening of geld is —, dat dat zóveel impact heeft op jouw (de burger) leven dat je écht een ontzetend groot probleem hebt.

  Dát is in mijn ogen de reden dat mensen amper durven te protesteren. Daarnaast is de grote onwetendheid van het meerendeel van de bevolking ook een hele grote boosdoener. De mensen die nu nog stééds op de VVD, PvdA en D66 stemmen bijvoorbeeld. Vooral heel veel pro-EU terwijl ze vaak amper weten wat dat inhoudt. Nog steeds in dezelfde leugens gelovend volk die “hun” partij zien als een partij met de visie van vroeger. Iets wat al een jaar of 20 niet meer op gaat.

  Licht de mensen goed voor en ontneem ze (is lastig, maar hopelijk niet onhaalbaar) de angst van dat grote financiele zwarte gat, en ze gaan massaal de straat op.

 17. Theo Hofman zei:

  @18 Kanon0503

  Veel herrie zal je maken, mensen worden niet voorgelicht op of via facebook en de rest van hun sociale netwerken.
  Zouden ze via deze mediums wel worden voorgelicht dan haken ze heel snel af, want het is te moeilijk voor hen om na te denken.
  Ontmoeten ze iemand die wel wat verder nadenkt draaien ze deze de rug toe onder de woorden, je moet uitgaan van het positieve.

  Nadenken is iets wat de mensheid ook in Nedrigland de afgelopen 30 jaar niet meer heeft hoeven doen, dat werd voor hen gedaan en met vond dat best gemakkelijk!

  Als ze straks wakker worden in de werkelijkheid, na het imploderen van de wereldeconomie, kunnen ze geen kant uit en ze weten niet meer waar ze het moeten zoeken en dan is het janken.

  O ja, mensen weten heel goed wie de boosdoeners zijn, dat is ze wel duidelijk gemaakt.
  Dat zijn niet de mensen met schulden, maar dat zijn de ouderen met wat spaarcenten.
  Spaarcenten die ze niet uitgeven voor de aankoop van een die auto en dat er voor de vaak (nog) niet eens premie betalende groep, geen AOW en/of pensioen meer zal zijn.

Comments are closed.