Jette Kleinsma, na moestuin nu ook moesberm

MoesbermAls wij niet beter wisten zou je zeggen dat de aandoening die staatssecretaris Jette Kleinsma aan haar benen heeft nu ook definitief is overgeslagen naar haar ( zo ver aanwezig ) hersenen. U heeft het kunnen lezen en horen, met een AOW en een afbetaald huis, kun je mits je in je tuintje een moestuin aanlegt volgens deze inmiddels gevaarlijk wordende vrouw gemakkelijk rondkomen.  Want wij zei Jette : ” Ik ken mensen met een moestuin, dat levert veel groente en fruit op. Of een eigen huis. Als de hypotheek is afgelost, kun je prima van je AOW leven.” 

 

 

 

Daarom  adviseert Kleinsma Nederlanders als aanvulling op hun pensioen een moestuin te nemen. Geen gezeur meer over inflatie. financiële crisis, enz. stem op de PvdA en dan met voorkeur op Jette Kleinsma, een vrouw die met dit soort gemaakte opmerkingen,  30 jaar geleden nog met zwaailamp en gillende sirenes afgevoerd zou worden naar een hoogst beveiligde , gesloten inrichting, om daar nooit meer uit te komen.

Echter daar ons land nog steeds  geplaagd wordt door een PvdA epidemie, vergelijk het maar met teken, hebben een aantal burgemeesters van deze partij na een spoedoverleg afgelopen weekend besloten,  dat zij voor die burgers die niet over een huis met een (moes)tuin beschikken, een aantal kilometers van de bermen langs rijkswegen die door hun gemeente voeren, open te stellen voor het maken van een MOESBERM.

Geheel in het kader van een totaal geniveleerde maatschappij hebben zij gemeend dat iedereen in ons land de zelfde kansen moet krijgen ( volgens het sociaal democratisch principe wij zelf een beetje meer dan zij). Inwoners van deze PvdA gemeentes kunnen  zich deze week bij de gemeentehuizen aanmelden om zich  10 strekkende meter berm te laten toewijzen. Hiermee denken deze wijze bestuurders dat de oneerlijkheid in  het door Kleinsma geopperde idee weer gelijk getrokken zal worden. De burger die een stuk berm krijgt toegewezen, is in eerste instantie ook verantwoordelijk voor het onderhoud daarvan.

Dit alles geheel in lijn met de filosofie van een bekende  rood gekleurde oranje sociaal democraat uit Wassenaar, die naar wij hebben horen vertellen ook al een stukje van zijn tuin heeft af laten zetten om het te wijzigen in een groentetuintje met exotische groenten en fruit waarvoor hij de zaden heeft meegenomen van een van zijn talrijke  dagelijkse wereldreizen. Ofschoon de kosten voor de aanleg enkele tonnen zullen bedragen, denkt deze trendsetter, dat u deze uiteraard graag zult dragen, het gaat immers om een voorbeeldfunctie en dus is het daarom  van algemeen belang.

In feite ontstaat er nu een ” win – win” situatie. U onderhoudt de berm en gelijktijdig kunt u hier uw radijsjes, groene kool, wat aardappelen en tomaten planten, waarbij het gebruik van de bermbeveiliging of daarop aanwezige hectometer paaltjes niet gebruikt mogen worden als tomaat plantensteun. Zou u dat wel doen, dan loopt u kans door de controlerende BOA’s  bekeurd te worden. En bovendien…… en dat zou u aan moeten spreken ….. het is gratis, voor niets, noppes en dat zal naar verwachting van de burgemeesters zeer veel bewoners over de streep trekken, die anders wonend in een flatje slechts hun gallerij hebben om het idee van Kleinsma ten uitvoer te brengen. Natuurlijk waren wij nieuwsgierig hoe Jette op dit lumineuze idee gekomen is. Desgevraagd deelde zij ons via een woordvoerder mede dat het reeds om een zeer oude gedachte ging.

Nadat Jette haar studie geschiedenis in Groningen had beëndigd ( zij deed daar 8 jaar over en u ziet waar deze studierichting toe kan leiden, kijk ook even bij een zekere heer Rutte),  kwam zij in dienst bij de PvdA en werd assistente van drie heren . Deze stonden toen al bekend  als de ” Drie Zakkenvullers” , namelijk André van der Louw, Marcel van Dam en Thijs Wöltgens, de eminente denkers en filosofen van de PvdA.  In avond lange gesprekken hebben zij toen al zitten denken hoe zij zichzelf de Nederlander aan een goed belegde boterham kunnen helpen en kwam het idee van de moestuin als het ware van zelf bovendrijven. Nederlanders houden zowel  van tuinieren als ook  de PvdA en wat is dan niet mooier om deze twee liefdes te combineren in een harmonieus samenspel ?

Iedere keer als je een zelfgekweekte wortel uit de grond trek, even denken en misschien wel stilletjes de PvdA danken voor haar sociale gedachten, het geeft een warm en verbindend gevoel. Ome Joop wist er ook al alles van.

Jette was ooit betrokken bij de failliet gegane welzijnsorganisatie Stichting Ondernemend Welzijn, dus u ziet Kleinsma is een soort vrouwelijke Sinterklaas!

En wat betreft het door de PvdA uit te geven kookboekje met gezellige recepten voor bloembollen en andere lekkere versnaperingen uit ‘moeder’ s 40 -45 kookboek’  zult nog  eventjes moeten wachten. De partij gaat nog even door met haar verwoestende werk  en acht de tijd voor het eten van een gezonde tulpenbol nog niet rijp.

Is er nou niemand met een moestuin die nog wat ruimte over heeft voor een diep gat, waar wij Jette Kleinsma met z’ n allen in kunnen planten en laten verdwijnen ? Gezellig muziekje erbij in de trant van ” ik heb genoeg van jou met al je mooie woorden ” dat wij u hier zover u het liedje niet kent nog even laten horen. En wat ons betreft mag het ook een stukje berm zijn. Iedere keer als u er langs rijdt even toeteren en een grote dikke middenvinger opsteken. Dag Jette !

 


10 Reacties

 1. Robert zei:

  Door het fijnstof op de velden langs de wegen, bezuinig je ook nog op kruiden en peper. Gratis smakmaker die fijnstof.

 2. Amsterdammertje zei:

  Ik heb toch voor alle zekerheid eens haar pagina’s bekeken op Wikipedia en Rijksoverheid. het is niet te begrijpen ( of toch als je naar de politieke desinteresse in Nederland kijkt ) dat een mens met geen enkele, ik herhaal geen enkele NORMALE maatschappij ervaring het in de politiek zo ver weet te schoppen, ofschoon de PvdA natuurlijk de vuilnisstortplaats is, van wat er in de politiek mee vreet uit de grote staatsruif.
  Marcel van Dam, Thijs Wöltgens, Andre van der Louw, prototypes van zich zelf verrijkende politieke boeven, waar de PvdA en niet te vergeten andere linkse en rechtse partijen in grossieren.
  Maar wij hebben het toegestaan, waren druk met echt werk, een carrière, het land mee helpen opbouwen, dus tijd ???? En nu moeten wij op de blaren zitten. Zijn een minderheidsgroep die inmiddels door links en rechts is afgedankt. En daar wij nooit de gelederen sluiten is het verdeel en heers principe op ons met succes van toepassing.

 3. Rohert zei:

  Ja inderdaad, Heers en verdeel. Prachtig die splinterpartijen, geen gekozen burgemeesters en commissarissen van de koning. Kunnen de dames en heren doorgaan met fraude, nepotisme en diefstal.

 4. keesje zei:

  `Wat doet deze vrouw op zo’n positie. Ik denk dat het alles zegt over dit landje, een handkar moet je hebben dan is alles mogelijk.

 5. Erwin zei:

  En welke gasten hebben haar op dat plekje terecht laten komen ? Deze vogelverschrikter ( lol ideaal voor de moestuin ) is een puppet on a string .Maar dat weten de meesten al die al wat langer nadenken .Eng hoor om te weten dat de eindverantwoordelijken nog gekker zijn dan deze bunny .

 6. Erzra 70 zei:

  Soms droom ik wel eens…
  Dat ik Kleinsma dan zal verplichten omdat ik het niet meer kan, mijn tuin 3 steek diep om te spitten en achter de strontkar te lopen om te bemesten. Ook mag ze mijn tuin wieden. Met de hand stuk voor stuk ieder onkruidje er uit trekken.

  Mijn twee kleinzoontjes krijgt ze om haar heen cadeau om liedjes mee te zingen. Holadiee, holadioo.
  Mooie kroppen andijvie die kweek je zo.

  Verder als we dan samen van het land komen mag ze de 20 struiken andijvie (want anders schieten ze door) te snijden en dan blancheren om in te vriezen.
  De volgende dag komen de sperziboontjes wel aan de beurt.
  Ik zie het helemaal voor me. Zo gezellig…
  ***
  Vroeger had ik een tuin van anderhalf are en heb me kapot gewerkt. Iedere avond naar de tuin met inderdaad 2 kleine kindjes om me heen. Die mochten ook onkruid trekken. Ach, wisten zij het verschil tussen peentjes en onkruid…
  Dit mens is helemaal van lotje getikt. Weet helemaal niet waar zo over praat. Of ze is in en in slecht en dat laatste past waarschijnlijk beter bij haar.

 7. Arno Rosenbaum zei:

  Je zult maar zo oud/ziek/versleten zijn dat je niet meer kan tuinieren zoals ik.

  43 jaar met waanzinnig veel plezier ge moestuind en heerlijk biologisch organische groentjes en fruit gekweekt. Maar nu met reuma in mijn botten gaat het gewoon niet meer.

  En Jettje, Ik denk dat dit voor 60% van de 70 plussers en voor 90% voor de 80 plussers geldt.
  Dus denk eerst effe na voordat je onzin uitkraamt

  Dat een mens met zulke ideeen zeggenschap heeft over onze pensioenen is ronduit beangstigend en ik hou dan ook mijn hart vast…

 8. adam onesto zei:

  Als er dan eindelijk iets bijna rijp is, moet je ernaast gaan liggen slapen want anders wordt het op zeker gejat door hongerige “migranten”.

  Het enige wat nut zo hebben is binnen wiet kweken, maar ja, dat mag ook weer niet, want daar kan de roverheid geen belasting over vangen…..

  Ik zou zeggen, laten we een groot gat graven en Jette Klijnsma daarin “planten” en na flink aanstampen en wateren, hopen op een goede vette oogst uit onze “aalmoestuin”.

 9. peter zei:

  En de waarde van je oogst word verdisconteerd met je AOW….en nog later U opbrengst is te laag, strafkorting op mogelijk gemiddelde oogst opbrengst.

Comments are closed.