Mark Rutte; aangeboden uitgeregeerde premier met kabinet

landis kapotHet waren de  woorden van Mark Rutte eergisteren tijdens een Kamerdebat, de huidige coalitie van de PvdA Boa Constrictor VVD  heeft alles op de rit en is uitgeregeerd!!!   En nog eens tevreden de Kamer inkijkend in de trant van , en wie spreekt mij tegen, is Rutte nog vóór het zomerreces klaar met Nederland. Nu alles op de auto-pilot en op de radar blijven kijken en de resterende 2 1/2 jaar worden een gemakkelijk klusje. Nu hebben wij Rutte dit al een keer eerder horen zeggen en wel 12 september 2009 toen de prinsjesdagstukken waren uitgelekt. Geen sprake over de oplopende staatsschuld en het  maatschappelijke debat waartoe was opgeroepen. Echter  Rutte was toen geen premier maar fractievoorzitter van de VVD.

 

 

 

 

 

Maar zoals u weet, de geschiedenis blijft zich herhalen. Na het bereiken van een sociaal akkoord in 2013 en het daarop volgende uitwerken van de plannen, is Rutte zoals gewoonlijk  weer zeer tevreden met zich zelf. Trouwens , al zou Mark op het schavot staan met nog slechts enkele minuten te gaan, dan nog straalt hij een ongerechtvaardigd soort optimisme uit, dat zelfs de slaperig op de grond naar de TV kijkende hond, nog tot grommen brengt.

Dit kabinet heeft in feite het regeren uitbesteed aan de sociale partners , die echter geen enkel democratisch mandaat hebben. De modernisering van de arbeidsmarkt wordt op de lange baan geschoven en de sociale partners krijgen weer de zeggenschap over de uitvoering van de WW, hetgeen hen in de jaren ’90 was afgepakt omdat zij er een rotzooitje van gemaakt hadden.

En een van de sprookjes uit Markjes grote verhalenboek, namelijk een economische groei in 2014 van TWEE procent, laten wij op Oudjaarsavond elkaar nog maar eens aankijken en weer constateren dat dit Rutte Pinocchio is geweest en hij met zijn tot extreme proporties gegroeide neus de draai om het Torenkamertje uit te komen niet meer had gehaald.

Het kabinet startte amateuristisch, maar dat scheen Rutte niet te deren. Daarna werd de VVD in de klauwen gedreven van coalitiepartner PvdA en in is daar niet meer uitgekomen. Voor ieder plan of iedere beslissing wordt angstvallig gekeken naar wat  de sociaal democraten  daar wel van zouden kunnen denken of zeggen. Voor het buitenland bestaat Nederland slechts in de persoon van ons talenwonder Timmerfrans en gaat het om de centen, dan wordt dat geregeld door Jeroen Boterbloem.

Toegegeven , zoekt u omdat u geen asielzoeker bent, naar een dak boven u hoofd dan hebben wij daarvoor Stef Blokaanmebeen en de grenzen worden bewaakt door Tante “hik” Sjaan. Maar voor werk , hetgeen toch een van de meest belangrijke componenten in onze economie is, moeten wij naar Lodewijk Asscherpoester.

En nu eerst nog even gezellig een hapje eten tijdens de jaarlijkse BBQ op het Binnenhof, elkaar op de schouder slaan, hoe goed wij het allemaal voor elkaar hebben en dan gauw NEGEN weken uitrusten in het zomerreces.

Pfff…… het was me het begin van  het jaartje wel. Dus mocht er nog ergens een land zijn, waar een doortastende premier met een kant en klaar kabinet wat kan komen klussen, een mailtje naar Den Haag is voldoende. Aangeboden zo goed als ongebruikte regering, wat kleine krasjes , maar voor de rest geen sporen van slijtage.

Misschien iets voor Zuid Soedan of de Centraal Congolese Republiek ?

 

 


8 Reacties

 1. Ezra70 zei:

  Of misschien bij Jetta Kleinsma in het gat?
  Ze zijn voor ons toch nutteloos. Misschien meneer Paardebloem er ook nog bij maar dan wordt het een loopgraaf en plaats voor nog meer…
  Het is de schaamte voorbij.
  Als we straks naar Sauerland op vakantie gaan dan schaam ik me diep om te vertellen dat we uit Nederland komen en plak ook graag mijn nummerborden af.

 2. check zei:

  Feze pertinente leugenaar en zijn hele armoe regering deugen nergens voor. te do, te achterlijk en ergo pure NSB regering

  Ophangen die zooi en gewoon in de hofvijver verzuipen.

 3. Arie Kanarie zei:

  voorlopig kankeren we nog alleen op de MSM, de ramen van het binnenhof zitten er nog in,………………..dus blijkbaar vinden we het allemaal wel best.

 4. Bert Bezorgd zei:

  Check verwoord enorm goed wat ik ook zo voel, verkwansel alles maar voor persoonlijk gewin, zolang ik maar in het pluche zit! Opruimen die corrupte bende en alles per referendum regelen via Internet stemmen.

 5. Toine zei:

  Arbeidsmarkt niet ‘gemoderniseerd’? En de ‘flexibilisering van de arbeidsmarkt’ dan?
  Het aantal flexwerkers (tijdelijk dienstverband) en zzp-ers is de afgelopen jaren geëxplodeerd.
  Nederland is in vergelijking met omringende landen koploper als het gaat om tijdelijke banen.

  De klappen van de crisis zijn door flexwerkers opgevangen. Ook tijdens de crisis was de werkloosheid in Nederland in vergelijking met de andere Europese landen laag. Nog steeds doet Nederland het in internationaal perspectief goed. Dat komt doordat de flexwerkers als eerste zijn ontslagen en door hun geringere WW-rechten bleef de WW-instroom en -duur beperkt.
  Bedrijfsrisico’s zijn zo op flexwerkers afgewenteld.

 6. Bert Bezorgd zei:

  @Toine. Flexwerkers en uitzendbureaus zijn juist de bom onder de arbeidsmarkt. Ze zijn in de praktijk 33% kostprijs verhogend doordat het uitzendbureau er tussen zit maar niets bijdraagt. Dit kost dus banen!

 7. Toine zei:

  @Ben Bezorgd:
  Flexwerk – al of niet in rechtstreeks (tijdelijk) dienstverband – vormt geen bedreiging voor de vaste banen die bedrijven (vooral in eigen, economisch belang) in rap tempo en op grote schaal hebben afgebouwd of weggesaneerd. Voorbeeld o.a.: KPN-Post.

  Sinds 2010 zijn er meer jongeren met een flexibele dan met een vaste baan.
  Werknemers hebben echter in overgrote meerderheid een voorkeur voor een vast dienstverband. Ze kiezen alleen voor een flexcontract als ze geen vast werk kunnen vinden.

  De trend naar meer (gedwongen) tijdelijk werk, in plaats van vast werk, zet door.
  Voor werkgevers zijn tijdelijke krachten aantrekkelijk, omdat zij minder kosten.
  Volgens MKB-voorzitter Hans Biesheuvel zullen veel werknemers helemaal geen baan hebben, als er geen flexcontracten bestaan. “Dat zal juist voor meer WW-uitgaven zorgen.”

  Flexwerkers (en ZZP-ers) maskeren op die manier een deel van het werkloosheidsprobleem. Het ondernemersrisico wordt verplaatst naar een lagere inkomenszekerheid van de werknemer.

  Overigens gaat per 1 juli 2015 het ontslagrecht op de schop en worden per 1 januari 2016 de aanspraken op WW teruggebracht van maximaal 38 maanden naar 24 maanden.

 8. Het Geweten! zei:

  Precies wat Arie K. zegt, we klagen wel maar we blijven braaf hopen op het moment dat politici een langdurige aanval van empathie mochten krijgen. Of dat er Vier Ruiters uit de windstreken komen en het Armageddon met deze sociopaten afrekent. Valse hoop, Nederland. En zolang er nog voetbal, bier en Holland’s got Talent is steken we onze koppen lekker nog wat dieper in het moeras. En dat terwijl het wapengekletter van de NATO/EU ons gejubel over het halen van de kwartfinale maar ruim overstemt. Kanonnenvoer in de maak zijn we…

Comments are closed.