Nigel Farage slaagt in samenstelling EU parlements fractie

FarageEen kort bericht, dat ons en velen onder u deugd zal doen. Zojuist is bekend geworden dat de leider van de Britse UKIP , Nigel Farage er in geslaagd is vlak voor de sluitingstermijn a.s. dinsdag weer een EU sceptische fractie te formeren. Zoals u weet zijn hier politieke partijen van 7 verschillende EU landen voor nodig en deze heeft Farage nu weten te verzamelen, waardoor zijn nieuwe Europe of Freedom fractie met 48 zetels haar intrede zal doen in het Europese parlement. Het plotselinge succes van Farage is mede te wijten aan het feit, dat een Franse parlementariër, mevrouw Joëlle Bergeron door Marine Le Pen uit haar EU fractie verwijderd werd en Bergeron nu intrede doet in de fractie van Farage.

 

 

 

 

Inmiddels lukt het met de samenstelling van een fractie rondom het FN van Marine Le Pen nog steeds niet. De 7e partij die wil meedoen ontbreekt en het zal een close finish worden om uiterlijk a.s. dinsdag haar fractieleden voor te stellen. Zoals wij uit Brussel vernemen is bij potentiële leden de weerstand  tegen de persoon Wilders een beletsel om aan de ” FN fractie” deel te nemen.

Het is te hopen dat de formatie alsnog zal lukken, daar deze weliswaar kleiner zal zijn dan die van Farage, maar hopelijk op cruciale momenten de rangen tegen het huidige EU beleid zal sluiten, waardoor het gezamenlijke stemmenaantal groter zal zijn dan de groep van Guy Verhofstadt met onze VVD en D66.


1 reactie

Comments are closed.