Politiek roept op : neem een asielzoeker in huis

Wij hebben het schertsend en serieus al vaker gesuggereerd, als het lot van asielzoekers het sociaal democratische en gristelijk ingestelde deel van onze bevolking zo na aan het hart is gelegen, waarom nemen zij dan niet een of meerdere  asielzoeker(s)  in eigen huis. ? Maar tot nu toe hebben wij nog niet gelezen of gehoord dat dit pseudo medelijden al in een daad is omgezet en beperkt zich de compassie zoals gebruikelijk helpen met het geld van anderen.

Daar wil het Duitse Bundestag lid   ( Tweede Kamer ) Martin Patzelt  nu verandering in gaan brengen. Hij roept Duitsers op een vluchteling in eigen huis op te nemen, want deze mensen moeten een fatsoenlijk dak boven het hoofd hebben. En dat lijkt ons ook wel wat voor een land, waar de gemalen de stoom van medelijden soms niet meer aankunnen en men bij wijze van proef nu een polder gaat laten overlopen met medelijden om te zien of wij het nog wel allemaal aankunnen.

Dus mannen en vrouwen van de PvdA, CDA, SP, GL  Oxfam Novib, Cordaid, Vluchtelingenwerk Nederland en aanverwante zieilgheidsindustrie aanhangers wie en wat let u, de Duitsers gaan u voor. Want…. Patzelt  wil zelfs zo ver gaan hiervoor een wijziging in de Duitse wet voor te stellen, die dit moet gaan verplichten . En daar wij dank zij de EU geen grenzen meer hebben is dit zeker ook  idee voor eigen land. Misschien dat wij een soort milde variatie kunnen invoeren, door de asielzoeker ons zomerhuisje op de Veluwe aan te bieden, mits dat niet al door de COA is  gevorderd . Een plaats op onze in de wintermaanden toch weinig gebruikte boot zullen wij maar niet aanbieden, want onmiddellijk schiet er dan een psychiater in de versnelling daar hiermee het toch al geleden trauma van de migrant weer wordt aangewakkerd

Ons voorstel is dus neem even contact op met de COA, stap in de auto, rij naar een van de ruimschoots over het land verspreide opvangcentra en zoek een leuke Eritreeër , Oegandees of iets anders aardigs uit. Uw kinderen op zolder of in de schuur en u gaat ’s avonds slapen met het zalige gevoel dat u een medemens gelukkig heeft gemaakt. Misschien nog even in het Swahili een sprookje voorlezen en als uw nieuwe gast niet in slaap kan vallen, schikt u beide een stukje op en kan hij  tussen u komen liggen, waarbij hij wel moet beloven niet steeds met thuis te liggen bellen.

Hier de officiële oproep van deze gevaarlijke vrij rondlopende  Duitse gek :

Presseerklärung zur Situation von Bürgerkriegsflüchtlingen in Deutschland
 Patzelt: Bürger sollen Bürgerkriegsflüchtlinge bei sich zu Hause aufnehmen
Angesichts der von der Mehrheit des Deutschen Bundestages und hoffentlich auch der Mehrheit unseres Volkes befürworteten Aufnahme von Flüchtlingen aus den gegenwärtigen, erschütternden Bürgerkriegen in Deutschland möchte ich einen Paradigmenwechsel bei der Unterbringung von solchen Flüchtlingen in unserem Land anregen.
 
Die täglich wachsende Zahl der Schutz und Hilfe Suchenden auch in Deutschland stellt uns vor zunehmende finanzielle wie logistische Herausforderungen. Unterdessen werden auch Zeltlager und Bundeswehrgerätehallen zum Notquartier durch die aufnehmenden Kommunen bestimmt.
Angesichts des bevorstehenden Winters, aber auch der mit der Flucht verlorenen materiellen und  persönlichen Lebensbedingungen werden die Bedingungen in den Massenquartieren prekär und besonders für Kinder schwer erträglich.
 
Wir Deutschen sind es gewohnt, dass unsere Hilfsleistungen über staatlichen Stellen (Steuergelder) oder Träger der Wohlfahrt (Spenden) geleistet werden. Hier werden erkennbar Grenzen deutlich.
 
Deshalb rufe ich die Menschen in unserem Lande auf, über eine zeitnahe Aufnahme von Flüchtlingen, insbesondere von Müttern mit Kleinkindern, in ihren eigenen Häusern oder Wohnungen nachzudenken.
 
Nach meiner Erfahrung sind sowohl der verfügbare Wohnraum (häufig werden Gästezimmer vorgehalten) als auch die materiellen Voraussetzungen (Übernahme der Beherbergungskosten) vieler Bürger unseres Landes so beschaffen, dass eine Aufnahme von Gästen organisatorisch wie finanziell keine wesentliche Last darstellen würde. Mental würde vermutlich eine Herausforderung (aber auch eine Chance) zu neuen Erfahrungen bestehen.
 
Aus dem Wissen um meine Herkunftsfamilie und die meiner Ehefrau, die als Vertriebene nach dem 2. Weltkrieg auf Hilfe und Barmherzigkeit anderer Menschen angewiesen war, und auch um relativ viele  Menschen, die angesichts der menschlichen Schicksale in den Kriegsgebieten unserer Erde hoch motiviert zur Hilfe bereit stehen, wage ich diesen Aufruf.
 
Sicher müssen die zuständigen staatlichen Stellen ihre Verwaltungsvorschriften schnell und pragmatisch anpassen und die Behörden diese zusätzliche Form der Unterbringung von Flüchtlingen entsprechend verwalten.
 
In jedem Fall werde ich auch meinen Abgeordnetenkollegen diesen Vorschlag zur Diskussion unterbreiten und bei nächster Gelegenheit mit ihnen diskutieren.       
 
Uiteraard zullen wij deze grandioze oplossing voor de huisvestingsproblemen van migranten doorsturen aan uw volksvertegenwoordigers. Mocht u echt haast hebben, trek er dan even een dagje voor uit en ga naar Amsterdam, waar een groep uitgeprocedeerden , ja, u leest het goed UITGEPROCEDEERDEN, inmiddels weer een ander gebouw hebben gekraakt. U mag ze, daar de wet gewijzigd is en illegaal in ons land verblijven, niet langer strafbaar is !!!!!! zo opnemen.
Het geeft ons  zo’n warm gevoel van binnen.

8 Reacties

 1. Jan1 zei:

  Ik weet nog wel een theedrinkende Amsterdamse PvdA idioot met twee huizen, daar kunnen er heel wat bij! Kunnen ze gelijk voor zijn vrouw zorgen krijgen ze in elk geval gelijk een PGB,tje!

 2. Pieter H zei:

  Zoals zovele politici is er hier weer een gek bezig?

  Nee,hoor hij is zichzelf slechts aan het “profileren”,dat is nodig voor het maken van carrière in de corrupte politieke klasse.

 3. Walter zei:

  Een gevoel van gelukzaligheid overvalt mij. Dit wordt alleen getemperd door dat ik enigszins ongerust word of onze eminente bestuurders dit wel snel genoeg zullen oppakken. Overigens, hoeveel gelukkigen heeft herr Patzelt zelf in zijn ongetwijfeld riante stulpje eingeladen?

 4. anna zei:

  ehu….werkelijk?
  gezinnen in duitsland worden ook op straat gezet door financiele problemen.
  zwervers leven op straat.
  als je alleen al kijkt naar de mensen die van nature al duitser zijn, zijn er meer dag genoeg mensen die geholpen moeten worden.

  erg **** dat het in veel landen ook rot is en dat ze naar de westerse wereld komen voor een beter leven, maar waarom moeten asielzoekers op de eerste plaats komen?

  heeft elke regering in elk land hier in europa ook geen FEMA kampen?
  laat de asielzoekers daar dan in dat kamp binnen.
  hebben ze een dak boven hun hoofd.
  (ik bedoel hierbij niet de horror van de fema kampen, maar ze juist voor goede doeleindes gebruiken)

 5. Klemens zei:

  “Op een dag , miljoenen mensen op het zuidelijk halfrond zal gaan in het noordelijk halfrond. En zij zullen niet vertrekken als vrienden , maar om ze te veroveren. En ze zullen het veroveren met hun kinderen. Het zwembad van onze vrouwen zullen ons de overwinning geven . ” Deze woorden van de Algerijnse president Houari Boumedienne (1927-1978) gesproken in 1974 in de Algemene Vergadering van de VN , lijken te winnen op dramatische wijze steeds actueler.
  http://www.katholisches.info/2014/08/27/islamisten-auf-dem-vormarsch-wir-werden-downing-street-besetzen/

 6. Ad zei:

  Nou, da’s toch hardstikke makkelijk, voorstanders van asielzoekers moeten ze gewoon ingekwartiert krijgen; ik heb mijn eigen hobby’s, en die betaal ik zelf!! Ik zou het fijn vinden, als iedereen dat met zijn, of haar eigen hobby’s deed!

 7. Ruud Beijer zei:

  Als er niets gebeurt dan is Nederland in het jaar 2030 in islamitise handen.
  Daarom stem op de PVV de enige partij die Tegen de islam in Nederland is.

Comments are closed.