1 minuut voor 12 voor het inmiddels NPO journaal

Het navolgende artikel plaatsten wij zoals u kunt zien op 25 januari 2013. Is er inmiddels iets veranderd ? Nee, die ijdele hoop hadden wij niet, maar n.a.v. de inmiddels tot NPO omgedoopte journaal, waarin op schandelijke wijze de waarheid werd  en nog steeds wordt verkracht en de Nederlandse kijker werd voorgehouden dat een brave BBC journalist geen of juist wel kans kreeg de Russische president Poetin te confronteren met een aantal indringende vragen, leek het ons mede op suggestie van een van onze lezers interessant dit artikel te herplaatsen, nu met de wijziging dat het inmiddels niet vijf maar één minuut voor 12 is om de Nederlandse kijker te voorzien van echt gedegen nieuws. Bij deze dus :

—————————————————————————————————————————————————-

5 voor 12 voor het NOS journaal  ( voor de originele link en reacties klik hier  )

,,It required broadcasters to devote some of their air-time to discussing and show controversial matters of public interest and to air contrasting views regarding those matters , instead of being government propagandists theyhave the important task to be watchdogs and serve the public.,, en met deze quote willen wij een belangrijk onderwerp bij u aankaarten.

 

De grootste halve leugenaars en verzwijgers van alle nieuwsfeiten zitten natuurlijk bij de systeem bevestigende staatsvoorlichtingsrubriek; het informatieplicht schendende NOS Journaal. Daar worden geen onafhankelijke journalisten geduld, maar die willen, met dit selectieve aanbod aan NOS schertsvertoningen, er niet hun integriteit mee te grabbel  gooien. Bij het NOS Journaal wordt alleen staatsvoorlichting bedreven met vele vormen en gradaties van politiek correcte en manipulatieve bagatelliserende journalistiek.
Je zou toch van het NOS-journaal nieuws aanbod van de publieke omroep op zijn minst mogen verwachten dat de kijker krijgt wat gewoon zijn burgerrecht is: het rechtop goede volledige gedegen informatie en een onafhankelijke benadering waarbij niet langer met 2 maten (systeembevestigend nieuws) wordt gemeten.

Maar niets is minder waar: ze hebben zich ontpopt als de vijanden van the full story.

Het is voor de kijker echter de ,”zonde van je tijd” journalistieke rubriek geworden. Zó moeten de voormalige Sovjet burgers zich ook hebben gevoeld bij het bekijken van hun des-Informatie nieuwsvoorziening: pure oplichterij.
De oplettende kijker is inmiddels wel wakker geworden en slikt niets zomaar meer als zoete koek en wenst niet te accepteren dat er een informatiehek om Nederland wordt geplaatst. De geïnteresseerde volgers van het nieuws hebben gewoon het burgerrecht op goede volledige informatie en een onafhankelijke benadering van het nieuwsaanbod waarbij niet langer met 2 maten (systeem bevestigend nieuws) mag worden gemeten. Het liefst zagen deze handlangers van de eenzijdige westerse propaganda een media hekwerk om Nederland geplaatst zien worden.

Want hoe komt het toch altijd dat je voor volledige nieuws informatie door het NOS Journaal altijd weer het bos wordt ingestuurd en de TV kanalen van België, Frankrijk, Duitsland, Engeland, Rusland en Euro nieuws moet volgen en interpreteren.

De McDonaldisering van het NOS Journaal, grote hapklare brokken waarbij de waar telt en niet de kijker, ofwel géén woord- en gram energie wordt er gestoken in de broodnodige hervormingen bij de redactionele nieuws fabriek van het NOS Journaal.

Het NOS-Journaal moet zich dus snel gaan bezinnen op ,”hoe” ze met de informatiestroom dient om te gaan.
Zo is daar de overbekende NOS journaal verdringing journalistiek waarbij 1 gemakkelijk onderwerp heel breed wordt uitgemeten zodat er geen tijd meer beschikbaar is voor politiek gevoelige controversiële onderwerpen

Het is 5 voor 12 voor het NOS-Journaal, anders is het ten dode opgeschreven en blijft, tot dan, een holle frasen theater en een voorbeeld van journalistieke ongeloofwaardigheid en lamlendigheid.

Er zál voortaan echte openheid van zaken moeten worden gegeven door de NOS Journaal redactie.

Er zijn vele vormen en gradaties van journalistiek te noemen zoals de politiek correcte, de vijand van de full story, de zonde van je tijd journalistiek, de flut onderwerpen journalistiek, de angsthazen journalistiek, de laffe journalistiek, de angstbevorderaars journalistiek, de des informatie journalistiek, de selectieve verontwaardiging journalistiek, de commerciële journalistiek, de partijdige journalistiek, de inquisitie journalistiek, de wegkijk journalistiek, de propaganda journalistiek, de verdringing journalistiek, de lamlendigheids journalistiek, de systeembevestigende journalistiek, de entertainment journalistiek, de doorgeefluik journalistiek, de door de overheid geregisseerde journalistiek)

De oplettende kijker is inmiddels wel wakker geworden en slikt niets zomaar meer als zoete koek. De geïnteresseerde volger van het nieuws heeft gewoon recht op goede informatie en een onafhankelijke benadering van het nieuwsaanbod waarbij niet langer met 2 maten (systeem bevestigend nieuws) mag worden gemeten.

Want hoe zou het toch altijd komen dat je voor volledige nieuws/informatie door het NOS Journaal het bos wordt ingestuurd en de TV kanalen van België, Frankrijk, Duitsland, China, Engeland, Rusland en Euro nieuws moet volgen om het nieuwsaanbod in een juiste context te kunnen interpreteren.

HET NOS JOURNAAL SCHEND HAAR INFORMATIEPLICHT !!


6 Reacties

 1. sandokan zei:

  Ik begin inmiddels een steeds grotere afkeer te ontwikkelen om mij netjes te gedragen. De voorbeeldgevende lafbekken buiten hun landgenoten uit, in ieder geval die groep met blauwe ogen en blonde (of grijze) haren. Bij de vele gesprekken valt het mij steeds meer op dat mensen zeer ontevreden zijn of worden. Er staat iets te gebeuren als Den Haag maar door blijft marcheren op het pad naar de afgrond en de met hen mee marcherende (omgekochte) media. (Radio/TV/Dagbladen) Als die het woord neutraal, pluriform of objectief nog in de bek durven te nemen dan weten wij zeker hoe laat het is. Daarnaast is het enorme verschil in behandeling een steeds groter wordend probleem. Wij gaan straks met 67 (of later) met pensioen, Kamerleden en andere ‘hooggeplaatsen’ lieden vertrekken al op 48-jarige leeftijd. (Falsema).Ook het moeten voldoen aan de belastingplicht en daarvoor allerlei extra en onnodige werkzaamheden moeten verrichten om een bepaalde club (zieligheidsindustrie, welzijnsmedewerkers, subsidieslurpers, ontwikkelingshelpers etc.) van een goed inkomen te helpen stuit mij steeds meer tegen de borst. Ik ben er inmiddels helemaal klaar mee en wil in protest gaan. Wie doet er mee? Of zijn wij allemaal lamgeslagen of geindoctrineerd door ‘het systeem’?

 2. Theo Hofman zei:

  Kort maar krachtig, denk ik maar zo.

  Nederlandse Omroep Sprookjes journaal, nu via het Nationaal Politiek Orakel.

 3. Ezra70 zei:

  Ik vind het gewoon misdadig dat we zo worden bedonderd.
  Het lijkt meer op propaganda dan op nieuws.
  Overal zie je video’s en interessante artikelen op diverse sites.
  Je zou denken dat ze dat niet in de gaten hebben maar dat is de gecontroleerde media.
  Alles wordt voorgeschreven wat er gewauweld moet worden.
  Pas las ik een goed artikel waar in je kunt lezen waarom gebeurtenissen worden omgedraaid.
  Het geeft aan wat er met je hersenen gebeurt en die rotzakken die de baas over ons spelen weten precies hoe ze het moeten doen.
  Hier de link:
  http://moneycrisis.wordpress.com/2014/08/19/de-propaganda-machine/
  Het is een lang stuk maar zéér de moeite van het lezen waard.

 4. Erwin zei:

  Wie nog gelooft dat wat nieuwslezers uitbraken klopt moet toch wel een heel goedgelovig persoon zijn .

 5. Henk danser zei:

  Een tijd lang was ik in Japan, en vanwege de vliegramp in july, las ik veel NOS nieuws
  op mijn Ipad. Steeds meer kreeg ik het gevoel dat al dat nieuws en berichten wasbeurten hadden gehad,,,heel onaangenaam, alsof ik zelf niet meer een mening hoef te vormen,,,een arrogant zootje.
  Het lijkt allemaal zo bij elkaar te horen en elkaar te voeden, Hollandse folklore ? Het oranje gevoel ? Voor mij is dit alles van een heel lage kwaliteit.

 6. bright side zei:

  De brainwash is natuurlijk niet van vandaag of gisteren. ‘Vijf voor twaalf’ was het al veertig of vijftig jaar geleden.
  (Kun je nagaan hoe laat het NU is).

  Door het veel bredere info-aanbod kunnen we tegenwoordig relativeren, scheiden en beoordelen. In hoeverre doen we dat?

  Natuurlijk is het niet goed als belastinggeld wordt misbruikt voor politieke staatspropaganda, maar dat gebeurt niet alleen bij de publieke media.
  Ergernis alleen helpt niet, een kijkersboycot is beter.

Comments are closed.