ORANJES : u wat minder , wij VEEL meer !

 

Ze noemen dat de tering naar de nering zetten en het zal u duidelijk zijn, dat als de overheid wil bezuinigen, u gewoon meer zult moeten betalen. Bezuinigen is door de overheid opzettelijk gebruikt  als het verkeerde woord, lastenverhoging is een betere optie en ofschoon wij ook van mening zijn, dat Nederland inmiddels een soort luilekkerland geworden is voor zeer veel handophouders die volop profiteren van de gedurende jaren ingeslopen luxe, en het hoog tijd is daar eens het mes in te zetten, de overheid zelf altijd zeer terughoudend is als het gaat om snijden in eigen vlees.

Wij zullen het maar niet meer hebben over de enorm uit de hand gelopen verbouwingskosten van onze volksverbinders, dat deden wij gisteren al en zullen in de komende dagen u over nog wat zaken informeren die nog niet de openbaarheid bereikten, maar willen u toch op een opmerkelijk feit wijzen :

Hier een overzicht, wat de ” royals” toucheren, waarbij opvalt, dat als je geen vorst meer bent je toch nog volop mee mag eten uit de grote ruif :

oranjeinkomen1

Maar u begrijpt dat je met een schamele € 823.000 plus een hongerloontje voor je echtgenote van € 326.000 ( NETTO ) niet echt uit de voeten kunt, want mams die het nu maar met slechts € 465.000 moet stellen zal in het kader van de door de regering aanbevolen hulp van kinderen aan ouders ook bij je aan komen kloppen.

Dus wat doe in zo’n geval, je tekent een wetje waardoor je er in ieder geval de komende jaren niet op achteruit gaat :

oranje 2

U ziet het je legt gewoon vast dat je er elk jaar € 45.000 NETTO bijkrijgt, een bedrag waarvoor een modaal gezin in Nederland toch gauw 2.5 jaar moeten zwoegen.

De motivatie ? Zeer eenvoudig , want wat lazen wij in de bij de begroting behorende toelichtingen :

De stijging in 2015 ten opzichte van 2014 wordt enerzijds veroorzaakt door de indexering die van toepassing is op de uitkeringen op grond van de Wet financieel statuut van het Koninklijk Huis en anderzijds door de consumentenprijsindex die van toepassing is op de materiële uitgaven als onderdeel van de uitkeringen.

Kijk, daar kom je toch als eenvoudige loonslaaf niet zo snel op, als het tijd is om met je baas eens over je salaris te praten. En toegegeven u heeft natuurlijk ook niet zo veel uitgaven. Geen benzine slurpende Audi, geen speedboot, geen X-  tal huizen, geen oude Papa Zorreguita  om te onderhouden, kortom het blijft tobben in huize Oranje om door de komende hongerwinter te komen.

Knipsel

Overigens als u als fan van het oranje huis een goede kennis van de Duitse taal bezit, ga even naar onze collega’s van Not4UNews, want zoals wij wel eens eerder schreven in Duitsland is inmiddels het scherpe politieke cabaret  tot een kunst verheven, iets dat wij in eigen land al lang vergeten zijn. 10 Minuten sarcastische humor over diegenen die zonder al te veel moeite menen zich ver boven Henk  en Ingrid te kunnen bewegen.

Nogmaals de komende dagen krijgt u van ons nog wat leuke verrassingen over het uitgavenpatroon van onze oranje steuntrekkers en zult u zien, dat wij met de oorspronkelijk geraamde 220 miljoen euro niet meer uitkomen.

Schande ! ! !

 

 


5 Reacties

 1. sandokan zei:

  Prinsjesdag

  Stop met deze poppenkast want de naam voor deze dag, waarin vooral droevig ‘nieuws’ vanaf een spiekbriefje wordt voorgelezen, bestaat niet. De betreffende familie kan/wil/mag niet bewijzen dat zij inderdaad die personen zijn die zij beweren te zijn. Hun optreden past in een voorstelling op de Efteling. Voor mensen met enige verstandelijke vermogens is het een gruwel om aan te zien.
  Ondanks hun vele tientallen (mogelijk zelfs honderden) miljarden aan ‘familiekapitaal’, het geheel vrij wonen, reizen, medische verzorging en belastingvrijstelling lees ik tot mijn grote verbijstering dat zij er wederom ‘iets’ op vooruit gaan! De kaalgeplukte landgenoot leeft aan de rand van het bestaans minimum, moet naar de voedselbank, moet hogere lasten betalen, wordt geconfronteerd met steeds hoger wordend eigen risico (om maar iets te noemen) en krijgen er zo goed als niets bij.
  Bedoelde familie bezit villa’s op alle leuke plekken op deze planeet, waar wij voor moeten betalen. Denk aan bewaking, onderhoud, reizen etc. etc.. Zij laten hun vele residenties geregeld ‘opknappen’, zoals Huis ten Bosch, Paleis Noordeinde, werkruimte Noordeinde, Drakesteijn, Groene Draeck, bouw kantoorruimte op landgoed De Horsten en ga zo maar door. De kosten belopen in de honderden miljoenen maar in tijden als deze is dit dus geen enkel bezwaar. Wat zij mogen dat mag u (en ik) beslist niet. Dat heet hier gelijke rechten voor iedereen.
  Ondanks het enorme kapitaal waarvan zij alleen van de rente al ‘vorstelijk’ kunnen leven, ontvangen zij een grote en steeds hoger wordende toelage met het sprookje dat zij orders voor het land binnen halen. Aangezien ik een belastingbetaler ben, wil ik weten wat er met mijn geld gebeurt, daar heb ik recht op!
  De nette, hardwerkende en zuinige landgenoot wordt genadeloos bij de strot gegrepen en financieel leeggezogen terwijl de eerste de beste ‘asiel’zoeker zich hier in een aards paradijs (zonder maagden) waant. Wie is hier de gek?

 2. mevr. cgulien zei:

  heb mijn ongenoegen over het koningspaar laten weten .aan vvd.,sp,d66,pvda. volgens mij zijn ze doodsbang .het koningshuis is zo zeker van hun zaak vooral maxima.

 3. Alfred zei:

  Deze profiteurs op de samenleving, blijven rustig zitten en alle kritiek leggen ze naast hun neer. De politici hoe raar dat ook mag klinken zijn afhankelijk van deze profiteurs voor hun verdere loopbaan, dus vanuit deze hoek hoeven we niets te verwachten. Hoe komen we er vanaf? kijk naar de geschiedenis, Frankrijk, Griekenland, Rusland, door revoluties, staatsgrepen en volksopstanden. In mijn ogen helpen daarom ook niet clubjes zoals NRG en wij Nederlanders hebben na een paar protesten van een enkeling dit alles geaccepteerd en laten het begaan. We laten ons gewillig bedonderen en zijn op een enkeling na slappe zoutzakken geworden. Volk krijgt wat het verdient. Ik ben blij dat ik niet meer in de bananen demoncratie woon en schaam me dood als ik die Argentijnse …. met dikke Willem ons land zie vertegenwoordigen, wat een lachertje en belachelijke vertoning

 4. JOYCE+ zei:

  Je zou de ongekozen KONINGSHUIS en uitkeringstrekkers omgekeerd aan de hoogste boom moeten ophangen. SHAME ON YOU. Het volk zo te moeten laten lijden!!!!! Niet de koning is er voor U neeee………..Wij zijn er voor de koning!!
  Meneer heeft veel noten op zn zang hij geeft zichzelf loonsverhoging en koopt alles wat zn hartje begeert, geeft EVITA PERON een tuin van 4miljoen euro……enz….enz….ZUM KOTSEN!!

Comments are closed.