Bekende Nederlander vindt Neophron percnopterus voor zijn deur

Wij schrijven het steeds weer, het blijft tobben met de vaderlandse nieuwsgaring, want het feit dat vanochtend een bekende Nederlander ( vanwege de privacy mogen wij de naam niet vermelden )  nadat er bij hem was aangebeld een Neophron percnopterus voor zijn deur zag  staan,  heeft de MSM niet gehaald. Een snelle rondvraag echter toont aan dat hij niet de enige is, maar dat meer Nederlandse senioren reeds deze ontmoeting gehad hebben. Een belletje aan de huisdeur, je sloft naar voren, wie zou dat kunnen zijn, voor Sint is het te vroeg en  Zwarte Piet mag niet meer, je doet open en ja hoor de  Neophron percnopterus. ( N.p.)

Nu blijkt inmiddels dat de N.p in Nederland eerdere varianten kent. Zo is er een Leger des Heils of een Zonnebloem variant, maar inmiddels hebben ook de wat minder bekende soorten een eenvoudige wijze ontdekt om aan hun broodnodige voedsel te komen. Zij voeden zich voornamelijk met euro’s en halen deze op bij met name senioren die zij bezoeken, een vertrouwensband proberen op te bouwen en dan te hopen dat de bezochte gauw het heden voor het eeuwige verruilt. En dan is het kassa geblazen , want na een vertrouwensband te hebben gekweekt, gaat het er natuurlijk om, de betreffende persoon te bewegen, de erfenis aan de N.p. na te laten. Wat dit voor gevolgen kan hebben kon u vandaag in het Algemeen Dagblad lezen, als u tenminste niet eerst moest lezen waarom Linda zo opgelucht is en de KLM deze week  als het aan de krant van Slapend Nederland ligt waarschijnlijk wel failliet zal gaan.

Na de grote spelers in de zieligheidsindustrie zoals Oxfam Novib, Cordaid, Vluchtelingenwerk, hebben nu ook de organisaties waarvan je dacht dat die nog wel over enige ethiek beschikken de senioren markt ontdekt. Dit dank zij een schriftelijke cursus die verzorgd wordt door een slimme Brabander , Henk Krol , die het instituut voor de vriendelijke uitnemers in de buurt van Eindhoven leidt en zijn lessen zelf in praktijk brengt.

Kortom, er wordt op een schandalige wijze getracht MISBRUIK te maken van met name eenzame senioren om ze daarna gewoon uit te nemen, iets waarvan wij dachten dat dit slechts in kringen van de kleine criminaliteit voorkomt. En deze senioren zijn vaak willoze prooien, blij als zij zijn met wat aandacht. Nogmaals het nog steeds stijgende aantal 50Plus partij kiezers toont hiermee enige gelijkenis. Onder de bezielende leiding van Jan Nagel, bekend van diverse 10e hands automarkten en zijn scholier Henk, ook al niet veel beter, wordt ook bij deze partij de schijn gewekt dat men wat voor Nagel en Krol u wil doen en vele senioren trappen daar in.

Maar dit kan gewoon in ons land. Wij zijn immers netjes opgevoed, en onze zonden worden ons op zondag vergeven, dus wat let u ? Ga eens praten met uw buurman of – vrouw, misschien zit er binnekort nog  wel een leuk winstje voor u in.

Oh, ja en die Neophron percnopterus ? Dat is de verzamelnaam voor de AASGIER, waarbij opmerkelijk genoeg de Europse varianten het meest te vinden zijn in Oekraïne, althans volgens de bronnen die wij raadpleegden. Toeval ? Nauwelijks mogelijk, maar dat is weer een ander verhaal.


5 Reacties

 1. cathy zei:

  Neophron percnopterus is dit ook niet de verzamelnaam voor het Nederlandse Kabinet, ja toch?

 2. Ezra70 zei:

  Prima artikel. Goed dat het aan de kaak wordt gesteld. Echter moet ik constateren dat er bij mij in de buurt maar weinig ouderen een computer hebben en dit soort artikelen niet lezen.
  Als ik dan zeg dat hun kennis van het nieuws in de wereld erg zal worden uitgebreid en dat ze er dan achter komen dat hetgeen ze nu weten 180º omgedraaid moet worden, krijg ik als antwoord dat ze te oud voor een computer zijn. Als je dan zegt dat het niets met leeftijd te maken heeft dat je nog iets kunt leren zeggen ze dan maar dat ze al genoeg weten.
  Er zijn erg veel mensen van mijn leeftijd (72) die werkelijk achter de geraniums blijven zitten, een eindje fietsen, koppie koffie, ouwehoeren over anderen,
  ’s avonds lekker bingo kiek’n en dan sloap’n.
  Slechts 1 buurman en buurvrouw van rond de 90 !!! kan je mee praten. Die hebben een computer, weten wat er in de wereld gebeurt en hebben een eigen moestuin en houden bijen…
  Altijd hebben ze klaar gestaan voor hun kinderen en op hun 7 kleinkinderen gepast zodat hun kinderen konden werken. Wat een respect kan ik daarvoor opbrengen!
  En Cathy je vergeet nog een club n.l. het EU-gedrocht. Dat is net rupsje nooitgenoeg. Gek, als ik mijn kleinkinderen voorlees dan zijn er in de sprookjes erg veel overeenkomsten met de politiek. Het gaat dan over kaboutertjes, boeven en Pinoccio…

 3. AG zei:

  Geachte lezers,

  OVERGANGSTIJD OF EINDE DER TIJDEN??
  ===============================

  Jullie zullen horen over oorlog en geruchten over oorlogen!!!

  LET OP LAAT JE NIET BANG MAKEN!!!
  ============================

  Want het moet gebeuren,maar het is het einde nog niet.
  Volk tegen volk zal opstaan en rijk tegen rijk.
  Dit zou het begin kunnen worden!!! WORDEN WIJ OP DEZE AARDE WAKKER!!!
  Want vluchten kan niet meer!!! ===============================
  Wij moeten visioenen krijgen, van tijd van verandering op deze aarde, en wat je nodig hebt om te overleven.

  Wij moeten ons verantwoordelijkheid en de kennis delen met de mensen die er klaar
  voor zijn, en die zich ervoor openstellen.
  Maar als zij niet willen horen dan de noten kraker voor de rationale geesten zal uitmonden in.

  BOOSHEID,LEUGEN,ZEDELOOSHEID,TWISTEN,OORLOGEN ETC!!!
  =============================================

  Wij moeten visioenen hebben van deze tijden van verandering. En wat de mensheid nodig heeft om de aarde te redden van de ondergang.
  Wij moeten ons verantwoordelijk voelen en de kennis delen met de mensen
  die er klaar voor zijn,en niet bang zijn om te handelen.
  Die zich ervoor open stellen,als ze niet willen horen ,dan kunnen de goed willende er ook niets aan doen en zal er een einde komen aan deze wereld.
  Wij moeten er alles aan doen om onszelf en iedereen om ons heen wakker schudden.
  Anders zullen de macht hebbers, de arme mensen nog verder onder druk zetten en iedere vrije geest met alle middelen vervolgen en onderdrukken.

  Daardoor zal er een kans bestaan dat er een leed over de mensen zal komen,zoals er nog nooit op aarde is geweest.
  Alleen nog boosaardige mensen zullen overblijven die zich zullen vermengen
  met de mensen en deze arme stakkers aanzetten tot geweld.
  En tot allerlei soorten nietsontziende misdaden,oorlogen,plunderingen,en bedriegerijen zullen drijven.

  ALLEMAAL DINGEN DIE TEGEN DE NATUUR VAN DE ZIEL INDRUISEN!!!
  =====================================================

  Toen hij een keer toevallig de oorlog tegen Eurazie noemde,verbaasde ze hem
  door nonchalant op te merken dat volgens hem die oorlog helemaal niet bestond.
  De raketbommen die dagelijks op diverse doelen neerkomen,werden vermoedelijk afgevuurd door de regering van Oceanie zelf.
  Gewoon om de schrik erin te houden bij de mensen.
  Dat is de gedachte die bij de mensen nooit bij hen is opgekomen!!!

  GESCHREVEN DOOR GEORGE ORWELL IN 1984.
  ====================================

  OVER DE VERBORGEN KRACHTEN!!!
  ==========================

  VAN DE ELITE ACHTER HET WERELDTONEEL!!!
  ===================================

  WANNEER WORDEN WIJ WAKKER???
  ============================

  Met een vriendelijke groet,

  AG.

 4. Hans zei:

  Beste A G: wanneer worden wij wakker? Om wat te doen? Roepen aan de zijlijn? Meer zal er niet gebeuren, en dan nog slechts door enkelen. Massale staking? En dan? Heeft u een lange termijn oplossing? Welke? Het is pompen, verzuipen of samen met de ratten het schip verlaten.

 5. Bert Bezorgd zei:

  Wel een rare vogel!? Ik denk dat ik wacht tot de eerstvolgende natuurramp en dan snel een stichting opricht met de naam van de betreffende ramp om op mijn beurt veel goeds te doen voor mijn medemens. Ik kwam er achter dat Ebola al bezet was dus ik wacht mijn kans nog wel even af! Wellicht leg ik contact met de Postcode loterij, want in het pand op de Van Eghenlaan zetelen een dertig tal stichtingen en B.V.’s zodat ik het geld net zo lang kan rondpompen tot er van de donaties niet meer overblijft dan 0,50 euro. U zult denken wat kun je nu doen voor 0,50 euro? Natuurlijk een mondkapje kopen, u red weer een zwarte broeder van een wisse dood door Ebola. Dat en natuurlijk een mooi stuk in een blad met een paar foto’s van wat zielige negertjes met vliegen om hun mond, al jaren een bestseller. U snapt wel dat ik een grapje maak en dit allemaal niet waar is toch? De ethiek weerhoud mij van dit soort stoute plannen!

Comments are closed.