Economische groei door monetaire stimulering

Volgens de MSM is de wereldeconomie hersteld van de crisis en zal het vanaf nu alleen maar beter worden, maar zelfs de MSM kan soms de werkelijkheid niet helemaal buitensluiten, en dit zorgt soms voor verwarrende zichzelf tegensprekende berichtgeving, zo kunnen we sinds kort horen dat de Duitse economie het gevaar loopt weer in recessie te belanden.


Maar over het algemeen is het hosanna in de wereld van de MSM, een wereld die soms verdacht veel op een soort sprookjeswereld lijkt waar allemaal dingen gebeuren die op het werkelijke leven (helaas) niet van toepassing zijn. Het gaat goed, de problemen zijn opgelost en het zal alleen maar beter worden, iedereen werk, iedereen rijk (straks misschien zelfs met een leuk basisinkomen), altijd mooi weer.
Gelukkig voor de MSM zijn er ZEER MACHTIGE krachten werkzaam binnen deze wereld die de zaak zodanig kunnen manipuleren, dat het soms net lijkt alsof het allemaal echt gaande is, helaas gaat dit manipuleren ALTIJD ten koste van Jan met de Pet die hiervoor de tol zal gaan betalen op enig moment, terwijl de machtige krachten die de manipulatie (laten) uitvoeren hier ALTIJD het voordeel van zullen plukken op enig moment.

We zien dat de goudprijs maar blijft dalen, tenminste ten opzicht van de Dollar. In Euro’s blijft de goudprijs nagenoeg gelijk omdat de koers van de Euro ten opzicht van de US Dollar ongeveer even hard naar beneden gaat als de goudprijs.
Deze daling van de Euro t.o.v. de Dollar wordt door de (Europese) MSM aan de bevolking van de EU verkocht als iets ZEER POSITIEFS. Het is goed voor de economie en voor onze welvaart, door deze daling van de Euro gaan we allemaal in de EU rijker worden en dit is uiteraard prachtig.
De werkelijkheid is helaas (zoals alles in MSM land) net precies een tikkeltje tegenovergesteld. De multinationals in de EU zullen wel wat meer gaan verkopen maar dit zal zich niet echt in een stijging van de werkgelegenheid vertalen. Wel worden heel veel internationale produkten en diensten die in dollars moeten worden afgerekend duurder voor de EU bevolking en dit zal zich (op middellange termijn) vertalen in een sterke inflatie van de Euro. Jan met de Pet wordt dus op termijn een stuk armer van de daling van de Euro en als deze zich verder gaat doorzetten (wat zeker de verwachting is) dan kan dit veel pijn gaan doen.

De goudkoers blijft dalen en de beurskoersen blijven stijgen. Zelfs de mededeling van de FED dat ze de rente wil laten stijgen zorgt tegenwoordig voor stijgende beurskoersen en dalende goudkoersen, terwijl dit vroeger precies tegenovergesteld zou werken. In de economische werkelijkheid is een stijgende rente slecht voor de economie omdat geld duurder wordt en dit zorgt normaliter voor dalende beurskoersen.
Dit krijg je dus als je de goudkoersen achter de schermen continue naar beneden manipuleert (naked shortselling) en tegelijkertijd wereldwijd met gecoördineerde “plunge protection team” acties de beurskoersen omhoog manipuleert.

De economieën in de VS en het VK zijn in de MSM wereld niet alleen aan het herstellen maar zijn echt gigantisch aan het stijgen. Dit is buitengewoon apart als je begrijpt dat er alleen al in de VS 50 miljoen mensen op voedselbonnen leven en dat er 100 miljoen Amerikanen uit de werkloosheids statistieken zijn verdwenen, niet omdat ze werk hebben gevonden maar omdat ze het zoeken naar werk volledig hebben opgegeven.

Economische groei en werkgelegenheid nemen snel af (vooral in het Westen) en alle economische groei die wordt gegenereerd wordt niet gegenereerd vanwege toenemende productie, verkoop en handel maar door monetaire stimulering door centrale banken wereldwijd. Het is dus een Nep economische groei.

Dit verklaart onder andere ook waarom Jan met de Pet en de kleine ondernemer niks merkt van de door de MSM verkondigde economische groei, terwijl de aandelenbeurzen in de meeste landen aan een stratosferische stijging bezig zijn. Geld door de centrale banken gegenereerd, wordt rechtstreeks voor een deel door de centrale banken in de markten geinjecteerd waar het zorgt voor gigantische nieuwe bubbels (zelfs onze eigen centrale bankprofeet Klaus Knotwilg gaf dit in de Telegrap vandaag toe). Hij vertelde er ook bij dat dit heel goed was voor de economie en de economische groei want de sprookjesmachine van de MSM moet wel regelmatig door zogenaamde belangrijke figuren en deskundigen worden beaamd anders gelooft straks niemand meer in de prachtige sprookjes en dat mag natuurlijk niet want als de mensen in de gaten krijgen hoe ze worden bedonderd dan zou er wel eens een revolutie en opstand kunnen uitbreken en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Om de schijn op te houden dat het allemaal prachtig en goed gaat is het dus van belang dat de valuta’s stijgen t.ov. goud. Het is ook van belang dat de Euro daalt t.o.v de Dollar omdat de Euro veel te duur was, en het is dus belangrijk voor ons in de EU dat de EURO veel van haar waarde verliest want dan worden we rijk en gelukkig. Verder is het belangrijk dat de aandelenbeurzen omhoog vliegen want dat is belangrijk voor economische groei. Het is niet van belang dat bedrijven meer verkopen en dat er meer werk komt, zolang de aandelenbeurzen maar blijven stijgen gaat het goed. Als er in dit proces overal dikke bubbels optreden is dit jammer (volgens onze Klaus) maar het hindert eigenlijk niets. (dit hebben we in 2000 gezien met de Tech bubbel en in 2008 met de huizenbubbel) Toen deze bubbels werden doorgeprikt was er helemaal geen probleem.

Zolang we de sprookjesverhalen blijven geloven is er niks aan de hand, en als de zaak straks weer ontploft (en dan wordt de ontploffing 10.000 keer erger dan in 2008) dan kunnen onze beleidsmakers en centrale bankiers die ook deze nieuwe ontploffing weer hebben veroorzaakt naar voren komen om ons de oplossing voor dit probleem aan te reiken (en uiteraard de schuld van de ontploffing in de schoenen schuiven van wie ze op dat moment de zwarte piet kunnen toeschuiven)


7 Reacties

 1. DoubleD zei:

  Volledig eens. Geweldige site dit, net als welingelichtekringen.nl, ftm.nl en huizenmarkt-zeepbel.nl. Iedereen wordt dom gehouden door de politiek en de media. Iedereen moet weten hoe de economie werkelijk in elkaar steekt. We moeten naar volledige transparantie toe en niet dit achterhaalde manipulatieve gedrag. Daar zullen ze niet meer mee weg blijven komen. De wereldbevolking zal steeds meer in opstand gaan komen en terecht.

 2. bright side zei:

  Met ‘MSM’ wordt hier waarschijnlijk vooral de Nederlandstalige massamedia bedoeld.
  Wie af en toe even over de grens kijkt krijgt een heel wat minder florissant beeld van de werkelijkheid, zelfs via de MSM, aldaar.

  De Duitse captains of industry (uitgerekend onze broodheren) zeggen pijn te lijden onder de steeds verder inzakkende productie door een krimpende orderportefeuille. Ook de Duitse consumenten houden nu meer en meer de hand op de knip: “Das German Wunder ist zu Ende”.

  http://www.sueddeutsche.de/meinun g/konjunktur-einbruch-das-german -wunder-ist-zu-ende-1.2164171

  http://www.spiegel.de/wirtschaft/ unternehmen/export-aus- deutschland-staerkster-einbruch- seit-anfang-2009-a-996178.html

  Mevrouw Lagarde van het IMF verwacht een nieuwe globale recessie als gevolg van de nog steeds groeiende schuldenberg.

  De financiële crisis die overloopt in een valutacrisis.
  De biljoenen aan steunmaatregelen van de ECB die geen sou opleveren.
  Griekse staatsobligaties die nu weer massaal worden gedumpt…
  Meester-investeerdder James Rickards weet het zeker: ’s werelds reservemunt nummer één staat op klappen en in de slipstream van die gebeurtenis zullen de gekste dingen niet eens meer als gek worden ervaren.

  U leest het allemaal in de krant, behalve in Nederland.

  ++++

 3. AG zei:

  Geachte lezers,

  EINDE VAN DE VRIJHEID,OF SNEL WAKKER WORDEN ???
  ===========================================

  ZOU ER WAT AAN DE HAND ZIJN!!!
  ==========================

  OM OVER NA TE DENKEN!!!
  ====================

  We moeten er alles aan doen om onszelf en iedereen om ons heen wakker te schudden.
  We moeten luisteren naar de wijsheid van de voorspellingen,onze harten en
  hoofden openstellen voor de mogelijkheden,gaan beseffen wat er aan de hand is en dan actie ondernemen!!!

  OM OVER NA TE DENKEN!!!
  =====================

  Het militaire budget voor de hele wereld 1100 miljard dollar,dat is 160 dollar voor elk persoon op Aarde!!!
  De helft komt op rekening van de VS,bijvoorbeeld de oorlog in Irak kosten jaarlijks 40 a 60 miljard dollar.
  De VS geeft zo-n 44 miljard dollar uit aan spionage per jaar. Per jaar geeft de gehele wereld zo-n 70 miljard uit aan ontwikkelingshulp???
  Dagelijks zijn over de hele wereld zo-n 500 000 onderzoekers bezig met het ontwikkelen van nieuwe wapentechnieken.
  Hun totale salariskosten circa 50 miljard dollar.. Wereldwijd doen er niet meer dan circa 2000 onderzoekers aan vredes onderzoek!!!
  Het jaarlijks functioneren van het VN-systeem kost circa 20 miljard dollar,,Jaarlijks worden miljarden dollars verspild aan het uitwisselen van nutteloze informatie per telefoon en gsm.
  Daarmee alleen al kun je de armoede van een land met 25 miljoen mensen oplossen.
  ZOU ER WAT ANDERS AAN DE HAND ZIJN!!!
  ===============================

  DE GROEPEN DIE DE DIENST OP AARDE UITMAKEN!!!
  =========================================

  De macht op Aarde wordt bepaalt door bijvoorbeeld de volgende groepen en families.
  BILDERBERGERS,VRIJ METSELAARS,ILLUMNINATEN,,SKULLS & BONES.
  ======================================================

  Van deze 300 families wordt het vermogen geschat op zo-n 1.000.000.000.000
  dollar!!!
  Tevens is van twee families het vermogen niet bekend!!!
  Het zijn de de dynasteen van de ROCKEFFERS en de ROTTSCHILDS.
  Hun gezamenlijk vermogen wordt geschat op TWEE TOT ACHT BILJOEN dollar!!!

  ALLEEN AL MET DIT GELD ZOU DE ARMOEDE OP TE LOSSEN ZIJN!!!
  =====================================================

  VRAAG!!!
  ======
  OVER WELKE OORLOG TEGEN DE MENSHEID SPREKEN WE EIGENLIJK???
  =========================================================

  HET GAAT OM HET BEEST OORLOG!!!!
  ============================

  IS HET AL LATER DAN VIJF VOOR TWAALF???
  ===================================

  Met een vriendelijke groet,

  AG.

 4. MAX zei:

  @AG: een pluim voor je tomeloze moeite en vasthoudendheid.
  Hallo, is nog/al iemand wakker?

  “Vijf voor twaalf” was het al zo’n 30 – 40 jaar geleden. Kun je nagaan hoe laat het nu is.

  ALS we egoïsme, graai- en hebzucht zouden uitbannen, ALS we liefdevol met elkaar zouden omgaan, ALS we de leugen zouden elimineren, de onverdraagzaamheid, en de vervuiling, de gifgassen, de ballistische raketten, de chemicals en Big Pharma van de afgelopen honderd jaar zouden weg blazen, ALS we…
  Ja, dan zouden we (misschien), als vegetariërs, geheelonthouders en lid van de blauwe knoop, kunnen leven in een aards paradijs.

  Té saai en té Bijbels, helemaal zonder zonde, Pepperoni en mammon? Strooien we gewoon nog een schep zout in de pap.
  ALS… we ook nog op een eerlijke manier het wereldvermogen zouden verdelen is elke sterveling op aarde, meer dan zeven miljard mensen, van baby tot Mathusalem, plots multimiljonair.

  Alle problemen in één klap de wereld uit. We hebben het zelf in de hand.
  Eindelijk vrijheid, gelijkheid en broederschap tot in alle eeuwigheid, amen.
  Of niet?

  In ieder geval een goede en bemoedigende dag gewenst.

  Max

 5. Qvic zei:

  Ik heb wel een hele simpele oplossing voor de wereld wijde economische stimulering, deze zal dan vooral te gunste zijn voor jan met de pet en niet zo zeer voor de oppotters zoals de elite en grote beursgenoteerde internationale coöperaties. De oplossing is om geld/waarde papier maar een beperkte houdbaarheid van te geven, hierdoor wordt iedereen gestimuleerd om zijn geld te laten rouleren in de samenleving, om zijn waarde kunnen te blijven behouden. Want dan zou al het geld/waarde papier wat op een bank gestald of elders gestald staat waardeloos worden na die bepaalde datum.

  Het grote bedrog van banken algemeen.

  Wat de banken nu doen als ze een krediet verstekken is een digitaal bedrag via een computer in typen en deze getallen naar de desbetreffende rekening (bestandje) verplaatsen. Deze virtuele geldverstrekking heeft fysiek een waarde van nul. Dus hoe is het dan mogelijk voor een bank om in financiële moeilijkheden te komen, door de genoemde hypotheekcrisis.
  De enige mogelijkheid om zogenaamd failliet te gaan is volgens het boekhoudsysteem. Want zo’n virtuele krediet verstrekking wordt vastgelegd in de boekhouding en enkel dan zou het een waarde krijgen? En over deze virtuele bedrag moet de ontvanger ook nog eens rente over betalen. Deze rente bestaat in werkelijkheid niet, want dan zou betekenen, dat je geld terug moet betalen, wat nooit fysiek of virtueel gemaakt is. Deze rente bubbel (genoemd in de volkstaal) is zowel fysiek, als virtueel niet eens een bubbel, maar puur een fantasie geheel.

 6. John zei:

  @Qvic
  Banken rekenen nu soms al een negatieve rente.
  Is dit ook niet zoiets als een beperkte houdbaarheid?
  Je wordt er wel door gedwongen om het zo snel mogelijk uit te geven.
  Is het dan OK als ik er direct goud of zilver voor koop, om het op deze manier te beschermen tegen beperkte houdbaarheid?
  Ik word namelijk niet graag gedwongen. En misschien wil ik sparen voor een grotere uitgave.
  Als het beperkt houdbaar is, krijg je dat geld natuurlijk NOOIT bij elkaar, want voor je het weet is het al weer verdampt.

  Nee, geld met een uiterste houdbaarheidsdatum lijkt me helemaal niks.
  Iedereen zou er met argwaan naar kijken.

 7. bright side zei:

  @Qvic: waarschijnlijk heeft Jan met de Pet meer aan een beperkte houdbaarheid van schulden, want geld heeft hij niet na het betalen van de vaste lasten en de kosten van levensonderhoud (sommigen schijnen zelfs na bijboeking van hun inkomen nog ‘rood’ te staan).

  Ons op schulden gebaseerd systeem loopt op zijn laatste benen.
  De economie is afhankelijk van een ‘gezonde’ toename van de totale geldhoeveelheid en een dito omloopsnelheid.
  Door eerdere overcomsumptie zitten de schuldenstaten (inclusief hun bankensector, die zelfs de grootste schulden heeft) al boven hun maximale mogelijkheden. Terwijl het vertrouwen van bedrijven en burgers in de toekomstige economische ontwikkelingen niet veel ruimte laat voor investeringen (en dus voor de vereiste nieuwe schulden).

  Duidelijk. Het systeem zit er finaal doorheen. Een hele rits aan tegenstrijdige montaire en economische maatregelen sorteren geen of juist een averechts effect.
  Ook de biljoenensteun van centrale banken komt slechts ten goede aan noodlijdende banken en staten en zorgt er mede voor dat de zeepbellen op de beurzen steeds groter worden, zonder de reële economie te bereiken.
  Wij staan aan de vooravond van een systeem ‘reset’ (een herbegin) die ongetwijfeld met de nodige heibel gepaard zal (moeten) gaan. Wat er ook gebeurt, nets kan daarvan los worden gezien. Het gaat immers niet alleen om de euro, maar om een wereldwijde aflossing van de wacht.

Comments are closed.