Europese Commissie, de club van list en bedrog

1 November is het zo ver, dan mogen de nieuwe leden van de EU commissie , ook wel de EU commissarissen onder leiding van Jean Claude Juncker officieel aan de gang. Wij schrijven met opzet  “aan de gang”, want ofschoon de 28 leden daar zelf wel een afwijkend idee over zullen hebben, kun je met een beetje moeite zien dat vanuit de comfortabele Brusselse zetels zij in ieder geval in staat zullen zijn, hun tot nu toe bijeengescharrelde vermogen en bezittingen krachtig te vergroten. En zo hoort het ook in een democratie, niet waar ?  Iedereen gelijke kansen, wij veel meer en u gewoon heel veel minder.

Met stijgende verbazing zijn wij na al wat eerdere opmerkingen over het beslist niet smetteloze verleden van een aantal van deze leden nog eens wat verder in hun verleden gedoken  en je komt zaken tegen, die iedere hoofd personeelszaken van een normale onderneming resoluut zou doen besluiten de kandidaat sollicitant niet aan te nemen .  Met wat wegens oplichting, fraude achter de rug hebbende commissieleden, een groepje scharrelaars waarvan het woord belangenverstrengeling met neon letters op het voorhoofd staat, gaan wij weer een rondje EU regeren in, goedgekeurd door de EU parlementsleden, die in de meest gevalle  niet een vele hoger niveau hebben dan laten wij maar zeggen scharrelaars met een L  kentekenplaat op de rug.

Het zou te ver voeren om u de gegevens van alle 28 commissarissen in detail op te sommen, maar een kleine poging willen wij wagen. Daar hebben wij de man die voor de EU financiën verantwoordelijk  is Pierre Moscovici , de tot medio 2014  voormalige Franse minister van Financiën . Zoals wij reeds eerder schreven, veroordeeld wegens fraude, een boete van € 200.000 en 3 jaar gevangenisstraf, die hij wegens vriendjes niet hoefde uit te zitten, maar werd omgezet in voorwaardelijk. Oorspronkelijk afkomstig uit Roemenië, het land waar de kneepjes van het vak er al in de wieg wordt ingestampt.

Ook over de Spanjaard Migue Arias Canete schreven wij al. Hoofdaandeelhouder bij 2 Spaanse oliemaatschappijen met een dubieuze achtergrond. Canete  is benoemd voor de post van commissaris van milieu, iets waar zijn olieclubjes wat slordig mee om sprongen, maar ach wie daar op let is een kniesoor. De Spaanse activistengroep Avanz verzamelde in enkele dagen 300.000 handtekeningen tegen de benoeming van Canete, presenteerde deze in Brussel, maar zoals u begrijpt mocht dit niet baten.

Blijven wij even in het Zuiden en gaan naar Malta. Daar komen wij Karmenu Vella tegen, die verantwoordelijk zal zijn voor het milieu. Vella ligt in Malta onder vuur van de zijde van milieu activisten. Vella was in Malta minister van toerisme, is samen met zijn vrouw eigenaar van Multi Joint Projects, een op Malta actieve “projectontwikkelingsmaatschappij” die het volgens de Maltese ers niet altijd even nauw neemt met milieu regels.

Mevrouw Thyssen uit België heeft als hobby aandelen en zij doet het goed. De waarde van haar portefeuille bedraagt ruim een half miljoen, toch een leuk bedrag als je sociale zaken doet en zij gaf al aan doordat zij financieel zelfstandig , zij niet te beïnvloeden valt. Thyssen komt uit het Europees parlement en had daar genoeg tijd om de beurzen scherp in de gaten te houden, gelet haar financiële zelfstandigheid.

Sluiten wij voorlopig even af met de heer Oettinger uit Duitsland, de man die de gas zaken met Oekraïne en Rusland voor u regelt, waardoor de gasrekeningen geheid naar boven zal gaan. Oettinger is o.a. 50% aandeelhouder in een management adviesbureau en idem in een belastingadvieskantoor. De rest doet zijn “Frau”, dus bij de familie Oettinger ronkt de schoorsteen lekker.

En zelfs die in eerste instantie ogenschijnlijk onbelangrijke Cecilia Malmström uit Zweden, de vrouw die zich steeds maar blijft inzetten om meer asielzoekers in de EU toe te laten , neemt het niet zo nauw met belangenverstrengelingen. Haar man is de baas van het Zweedse lobbybureau voor EU zaken in Brussel, dus kun je ’s avonds leuk wat ervaringen van de dag uitwisselen en je centjes tellen.

Zo maar een willekeurige greep in de achtergrond van deze mannen en vrouwen die u in feite zou moeten kunnen vertrouwen, maar waarvan het tegendeel waar blijkt te zijn.

En dit allemaal sealed, signed and delivered  door het EU parlement, Het opleidingsinstituut voor het echte grabbelwerk.

 

 


7 Reacties

 1. cathy zei:

  Triest!

  En dit is nog maar een tipje van de Brusselse ijsberg.

  Waarom komen we er niet tegen in opstand? Ik begrijp hier niets meer van.

 2. sandokan zei:

  Ook in ons land zitten lieden die niet zo goed met de waarheid weten om te gaan. Een Opstelten, die krampachtig de hand boven het hoofd van Joris Demmink houdt, een Distelbloem die reeds lang wist van de naheffing van ca. € 650 miljoen, een Rutte die ons voorhield dat elke werkende € 1000 zou ontvangen, een Jan-Gays de Jager die beweerde dat alle leningen aan de knoflooklanden netjes zouden worden terugbetaald, zelfs met rente! En wat is er met deze leugenaar gebeurt: CEO bij KPN geworden. Dus liegen loont, niet alleen in Brussel.

  v

 3. AG zei:

  Geachte lezers.

  DE SPROOKJES UIT DUIZEND EN EEN NACHT KOMEN TOT LEVEN!!!
  ==================================================

  BAKERMAT VAN DE PLUCHE PLAKKERS BESCHAVING!!!
  ==========================================

  Gerommel in de polder genaamd de EU.
  Een van de zich snelst verspreidende virussen die voormalige Europa teistert is het,wat moeten wij in Brussel en Den Haag met het geld van een ander.
  Virus dat slechts aangetroffen wordt bij de groep onrendabelen die Europa beheerst.
  We hebben het dan over het ambtenaren legioen,in Brussel,en Den Haag,dat niet bedreigd door sancties of het moeten afleggen ven verantwoording nog steeds meent dat de hen toevertrouwde verantwoordelijkheden en belasting centen er primair voor zijn hun leven te veraangenamen.

  DROMEN ZIJN SNOEPREISJE RICHTING BRUSSEL!!!
  ======================================

  HUICHELAARS GEZOCHT IN DEN HAAG EN BRUSSEL!!!
  ========================================

  Dat noemen wij de bakermat van de pluche plakkers droom.
  Den Haag daar wordt gerommeld in de polder.

  Daar denk men wees scherp in je blik,maar zacht in je oordeel over doofpot zaken!!!
  Zij zien het licht deze kleine psychopaatjes!!!
  Het lijden van de Nederichlanders is een mysterie!!!

  NAMELIJK DE WAARHEID ZAL WEL ERGENS IN HET MIDDEN LIGGEN???
  ======================================================

  Welterusten volk van Nederichland,blijf maar rustig slapen.
  Namelijk Klaas – Vaak gaat rond en strooit met gulle hand!!!
  Het propaganda slaap- zand van Den Haag en Brussel in jullie ogen!!!
  Welterusten volk van Nederichland.
  Want wij hebben wel plichten maar geen rechten!!!

  Censuur is een moeras dat vrije mensen ten gronde zal richten.
  Het enige dat ons behoedt voor de fascistiche jungle van het recht van de sterkte,zeggen tegen een ieder wat je denkt en daar naar handelen!!!

  NU GENIETEN WIJ IN HET GEKKENHUIS!!!
  ===============================

  De EU is de zieke – patient,en wordt door elite,plucheplakkers,niksnutten en gelukzoekers etc,etc,help,help arm voormalig Europa

  NAMELIJK DE WAARHEID BESTAAT VOLGENS HEN NIET!!!
  ===========================================

  DUS ZOEK JE IETS DAT ER OP LIJKT!!!
  ============================

  DIT MOET GEWELDIG ZIJN,IK SNAP ER HELMAAL NIETS VAN!!!
  ===============================================

  Welterusten.

  Met een vriendelijke groet,

  AG.

 4. Bert Bezorgd zei:

  Ik moet eerlijk bekennen dat ik geen van de bovenstaande EU “aanwinsten” ken, maar als zij zich al wentelen in de poel des verderfs hoe zou het dan gesteld zijn met onze Haagse Pro-zieligheidsindustrie politieke partijen? Zouden we hiervan ook geen gedetailleerd lijstje moeten maken? Eigenlijk gaat het dichter bij huis net zo; je wil bijvoorbeeld van Wilders af? Dan begin je gewoon via het Landelijk beraad Marokkanen een zaak tegen hem. Wat als dit niet lukt, probeer het gewoon opnieuw! Het woord minder heeft voor mij nu wel meer inhoud. Wat opvalt is dat de Pro-zieligheidsindustrie kant er ondanks misstappen wel mee weg komt, denk aan een Duivendak en een bom of een Pechtold met een vastgoedfraudezaak, hoe komt dat zij dit soort zaken wel succesvol onder het tapijt kunnen laten verdwijnen? Wat doet rechts verkeerd? Behalve dat rechts niet meer zo rechts is? Ik zou zeggen begraaf links onder een dikke laag groene modder, conform hun integriteit en idealen… Wat een walchelijk zooitje zelfverrijkers!

 5. Qvic zei:

  Waar links en rechts heel goed in zijn is op korte termijn alles bekijken, d.w.z. wel een actie plannen, maar geen rekening kunnen houden met de reactie. Je kunt wel als regering steeds meer belastingen gaan heffen, zodat je steeds meer binnen krijgt. Dit is eenzijdig denken. Maar zij vergeten gemakshalve dat, als je meer belastingen gaat heffen, dat je dan de economie gaat smoren, omdat dat de mensen geen geld meer hebben om aan de economie uit te kunnen geven. Hierdoor gaan diverse bedrijven door failliet, omdat ze geen omzet meer kunnen draaien. Gevolg bedrijf failliet en de werknemers in de WW. Waardoor de belasting inkomsten terug lopen. Dit simpele voorbeeld begrijpen zelfs de economen soms niet eens, laat staan dat de regering hier iets van begrijpt. Dan begrijpen we wel dat deze lieden op een totalen verkeerde plek zitten en het van kwaad tot erger wordt. Het is nu constant stapelen van blunder op blunder en het ergste is nog van alles, dat zij het zelf nog niet eens beseffen dat zij daar verantwoordelijk voor zijn. Na kun politieke baan gaan ze gewoon op de zelfde voet verder in een toegeschoven vet betaalde vriendjespolitieke baan.

 6. Toine zei:

  “Some People…”(?)
  Pittig tegeltje. Kort Amerikaans. Kan nóg korter.:”Some” weglaten.
  De Brusselse poppenkast is een getrouwe kopie van het nationale theater.
  En het nationale theater wordt een ‘spiegel van de samenleving’ genoemd. Een samenleving die ooit gebaseerd heette te zijn op
  1% inspiratie en 99% transpiratie (= zweten door hard werken).
  Maar dat is minstens een halve eeuw geleden.

Comments are closed.