Nederlands bedrijfsleven is uitgekeken op de Oranjes

A.s vrijdag stapt koning Willemsen weer in de vliegmasjien, uiteraard samen met zijn Evita. Deze keer gaat de reis naar Japan en ZUID Korea !  Waarom ZUID in grote vette  letters ? Het zou wel eens mogelijk kunnen zijn dat naar goed Willemsen gebruik hij het regeringstoestel de PH KBX vast vooruit laat vliegen met de garderobe van Evita aan boord, terwijl de twee zelf met de KLM gaan, als die althans volgens de krant van Slapend Nederland hangend aan een zijden draadje nog niet failliet is. En daar wij niet zo onder de indruk zijn van de vliegkunsten van de oranjes in het algemeen en Willemsen in het bijzonder, zou het zo maar mogelijk zijn dat de PH KBX met onze kundige vlieger achter de knuppel van Tokyo in plaats van naar Seoul naar Pyongyang in NOORD Korea vliegt, waar zijn collega Kim Jong Un hem opwacht om eens gezellig een boom op te zetten hoe de bevolking van je land dom houdt en daarmee onder de duim. In beide landen lukt dat prima en zouden wij willen voorstellen hier een export product van te maken, de eerste Noord Koreaanse / Nederlandse joint venture.

(klik op de foto)maxima dronken

Gaat gelijk mee in de portefeuille van Evita, als zij weer eens wat micro kredieten of bankrekeningen gaat verkopen. Synergie heet zo iets.kroonprins-vinger-in-neus

De handelsmissie van het Nederlandse zakenleven die om de schijn van enige importantie nog een beetje op te houden altijd met dit soort reisjes meegaat is echter behoorlijk uitgedund. Wilde tot voor kort de baas van het VNO – NCW,  Bernard Wientjes gelet zijn nauwe banden met de von Amsbergs nog wel eens wat “CEO’s “over de streep trekken, deze keer is dat niet meer het geval en laten de bazen van o.a. Philips, ASML en de KLM weten dat zij niet meegaan.  Diplomatiek gezegd hebben zij “andere verplichtingen” en daarmee is een flinke deuk geslagen in die bonte optocht van hielenlikkers die maandag al onder leiding van de Minister van Onrendabel Zaken Henk Kamp is vertrokken.

Maar Nederland zou Nederland niet zijn als er niet een belangrijke figuur uit de Nederlandse zakenwereld wèl meegaat, namelijk Guus Hiddink, die een toespraak gaat houden over “creatieve economie”. Tijdens de vlucht naar Japan en Korea zullen medewerkers van economische zaken trachten Guus bij te brengen wat dat betekent, zodat hij toch met een enigszins intelligent gezicht, hetgeen voor hem  op zich zelf al een hele kunst is, het verhaal van zijn Ipod kan aflezen.

Wat echter belangrijker is, is het feit dat de belangstelling om aan dit soort reisjes mee te doen bij het echte bedrijfsleven snel dalend is. Voordeel is dat hiermee meereizende burgemeesters, wethouders en andere onrendabelen gezellig onder elkaar kunnen zijn, zodat er later geen details naar buiten treden over de zoveelste geld over de balk gooierij.

Ooit stelde een op een lintje hopende professor van de Erasmus Universiteit dat het feit dat handelsmissies worden gekoppeld aan een parallel lopend bezoek van onze keuninklijken de Nederlandse economie zo maar een miljard extra aan opdrachten zou opleveren. Meer conservatieve stemmen uit de SER houden het op 6 à 7 honderd miljoen ( 0.5% meer export) en inmiddels blijkt ook dat cijfer te rammelen en is de bijdrage praktisch NUL.

Dit cijfer steekt schril af tegen schattingen dat reizen van o.a. de Franse en Duitse presidenten meer dan 5% extra groei van de export zouden opleveren. Maar ook hier plaatsen wij vraagtekens achter. De Franse ex president Sarkozy kwam glimmend van trots terug uit Libië, waar hij aan Ghadaffi een groot aantal Rafale straaljagers had verkocht. Uiteindelijk werden het er nul exemplaren, net als een soortgelijke opdracht verworven door president Hollande in India, waar de opdracht met veel fanfare in de Franse media opgeblazen uiteindelijk ook niet door ging.

Daarbij komt, dat de meeste opdrachten reeds voorafgaande aan een bezoek/missie gesloten zijn en slechts als vlagvertoon voor het staatshoofd nog een keer feestelijk worden ondertekend als die een land bezoekt. Ook het veelgehoorde argument, dat het meereizen van ministers of staatshoofden deuren zou openen die anders gesloten zouden blijven, is zeer relatief en is er steeds vaker te horen dat meereizende ambtenaren en het strenge bezoek protocol het echte zaken doen alleen maar belemmerd.

Feit blijft, dat Wientjes in zijn tijd als voorzitter van het VNO – NCW soms directieleden persoonlijk moest bellen om ze te bewegen aan een missie mee te doen om de zaak nog enig cachet te geven.  Dit is mede een reden waarom u telkens weer dezelfde namen van bedrijven de revue ziet passeren als er trots gesteld wordt wie weer meegedaan heeft aan deze dit keer toch echt belangrijke missie.

Concrete resultaten, wat nu de netto opbrengst is geworden horen wij nooit. Kortom, binnenkort kunnen Willemsen en Evita gewoon alleen op stap, uiteraard wat lakeien mee voor de het openhouden van de deuren en kan het Nederlandse bedrijfsleven zich eens gaan bezinnen op het echte zakendoen en geld verdienen, waarmee ook dit zoveelste sprookje rond de oranjes daar beland waar het thuis hoort namelijk ……

…. in de prullenbak.


6 Reacties

 1. Robert zei:

  Jaren geleden ging de Koningin voor de sier mee met zakenmensen om enkele deals wat op te tuigen. Nu gaan er nog alleen lakijen en hielenlikkers mee. Putin keek bij het laatste bezoek van Willy en Evita als naar een stel domme kleuters.

 2. BertG. zei:

  Ik zou er ook bij willen zitten in dat zelfde vliegtuig bij die uitvreters.
  Ik zou me kapot schamen als mensen dit zouden zien of weten.
  Kan me er dus wel wat bij voorstellen. Zoiets sloopt je geweten gewoon.

 3. Marco zei:

  Feit is dat wij oorspronkelijk een Republiek waren totdat Mauritsje van Ooooranje besloot om Johan de Wit en Johan van Oldenbarnevelt een kopje kleiner te maken vanwege zogenaamd hoogverraad!!
  Feit is dat in de Nederlandse Grondwet (voor 1945 dacht ik) stond dat de Nederlandse regering nooit en te nimmer vanuit het buitenland mocht opereren.
  Door hun vlucht naar Engeland tijdens WO II hebben ze zichzelf buitenspel gezet en is alles wat sindsdien gebeurt is ongrondwettelijk.
  Kortom onze Keuninklijke bestaan uit een groepje steenrijke roofridders uit Duitsland (Mecklenburg Vorpommern) die zich met behulp van en paar invloedrijke rijke hielenlikkers aan de top hebben geholpen en gehouden.
  Net als in de UK want de Windsors zijn uiteraard ook van Dietschen bloed, net als de keuninklijke van Zweden,Denemarken en Noorwegen.
  Het is een grote inteelt, geen wonder dat ze bij tijd en wijlen een “burgermeisje” introduceren ;prinses Diana in GB en in Nederland de huppeldoosjes Maxima,Laurentien en het voormalige gangsterliefje Mabel.
  Dit natuurlijk om hun opgedroogde genetica wat op te fleuren, al is dat bij “prinses Amalia” niet echt te zien, zij kan zo de Josti band in!!
  “Toevallig” enige tijd geleden op internet een foto aangetroffen van “onze”Bernhard met Papa Zorregieta uit de jaren ’50 bij een zwembad in Buenos Aires.
  Zouden Bernie en papa Zorregieta elkaar geholpen hebben om Bernie’s Nazi vriendjes via de KLM naar Argentinie te verhuizen zo vlak na WO II ???
  Wie het weet mag het zeggen!!

 4. Ezra70 zei:

  @Marco. Ik ben het helemaal met je eens!
  Hieronder een paar interessante links. Mensen die er meer van weten.
  Zelfs A.Hitler heeft nog vele jaren in Argentinië geleefd. Hij is daar op 62 jarige leeftijd overleden…

  Ach, we weten zoveel niet “nog” maar langzaam gaat de deksel van de oranje beerput open en de stank die daar uit komt is niet te beschrijven!

  Nazi’s ontsnapten met KLM naar Argentinië
  https://www.youtube.com/watch?v=-WcV9SL2UwE

  Prins Bernhard volgens Wim Klinkenberg
  https://www.youtube.com/watch?v=chp5jFwkh9E

  Bariloche en Soestdijk
  Laatste tango in Bariloche
  http://www.groene.nl/artikel/laatste-tango-in-bariloche

 5. Beekman zei:

  Vraag aan koning Pils of hij nog even, als koninklijke “pimp” achterstallig wipgeld van de Jappen wil incasseren. Er zijn nog genoeg overlevende dames die wel wat centjes kunnen gebruiken om bijvoorbeeld de rekening te kunnen betalen van de psychiater, die hun nog steeds bijstaat voor traumaverwerking.

  Zeg tegen die jappen dat lekker xxxxxx en, niet betalen erg onbeschoft is.

 6. BertG. zei:

  Nou zit ik vanochtend het RTL4 journaal te bekijken, schijnen er toch nog zo’n 50 man/vrouw mee te reizen. Hoezo uitgekeken op de oranjes.

  Hoeveel reizen er dan normaal mee, 300 man/vrouw?

Comments are closed.