Alexander Pechtold : De burger is te dom om de politiek te begrijpen

Deze vraag dook begin mei 2013  op in de media en werd gelijk ook beantwoord door Alexander Pechtold. Dat is de man die de democratie hoog in het vaandel voert, leider van de geen vlees – noch vis partij, de partij die de ideale uitkomst was voor opkomende Viva Nieuwe Stijl dames in ons land die wel ( dat stond modern en feministisch ) wilden stemmen, maar geen idee hadden op wie. Hans Gruijters en Hans van Mierlo, 2 toffe jongens uit het Amsterdamse uitgaanscircuit ( de Bamboe Bar in de Lange Leidse Dwarsstraat ) waren jongens op wie de Viva dames vielen, dus stemde je D66 en kon je tijdens de borrel toch meepraten. Deze leuke tijden liggen ver achter ons en met Pechtold haalde D66 een met alle winden mee wapperende  geslepen veilingmeester binnen, waar niet op te bouwen valt.  Maar goed Alexander vindt dat de Nederlandse burger te dom is  (en ook dom is gehouden) om via b.v. referenda mee te stemmen over de EU en wij moeten hem helaas gelijk geven. Niet alleen voor zaken die de EU aangaan, in feite voor praktisch alles wat met de kwakkelende Nederlandse politiek te maken heeft.

Dat ligt niet zo zeer aan de verstandelijke vermogens van onze medeburgers, ( ofschoon je ook daar soms vraagtekens bij plaatst) ,  want los van wat hossende voetbalfanaten of wuivende oranje fans is daar niet zo veel mis mee. Eigenlijk helemaal niets, en heeft Pechtold maar  gedeeltelijk  gelijk. Echter de al zo vaak eerder door ons  aangehaalde desinteresse, de lui- of vadsigheid om eens in actie te komen voor iets dat ons alleen aangaat, zorgt er voor  dat de Nederlandse politici en de daaraan door gezamenlijke (dubieuze )  interesses vastgeplakte ambtenaren Mafia van ons land  een 3e wereld natie gemaakt hebben met de daarbij behorende  fraude, nepotisme en belangenverstrengeling affaires.

Echter  daar praktisch alle spelers zich op enig moment schuldig gemaakt hebben aan het bovenstaande, is er geen sprake meer van optreden, aangifte, sancties EN…. het moment dat de burger zegt het is nu genoeg, opstappen met z’n allen zal er dan ook nooit komen. Enkele weken deed het inmiddels een zachte dood gestorven ?? BurgerforumEU er over om  50.000 handtekeningen bijeen te krijgen die aan een ongeïnteresseerde mevrouw Neperus van de VVD overhandigd werden om daarna in een donkere onderste la te verdwijnen.

In tegenstelling duurde het maar minder dan één dag, om 30.000 handtekeningen te verzamelen voor het eveneens ter ziele gegane Koningslied.

De VVD, toch ooit naar buiten toe een partij, die nog enige fatsoen trachtte uit te stralen heeft inmiddels eindelijk afscheid genomen van Jos van der Rey die van fraude verdacht wordt en tegen wie een  justitieel onderzoek loopt. Niemand die zich daar druk om maakt, niemand in de partij die zegt, dit gaat te ver.

Stelt u zich een soortgelijke situatie eens voor bij de PVV, het land was te klein geweest. Een toonbeeld van selectief kuddegedrag.

Ruim € 253.000 euro belastingcenten soupeerden de leden van de Provinciale Staten van Gelderland aan snoepreisjes, met als bestemming Duitsland op de eerste plaats en China op de tweede. Een zekere mevrouw Annemieke Traag ( D66) spendeerde in haar eentje  € 33.000 aan een reisje naar Silicon Valley om zich te laten inspireren. Je zou toch zeggen dat op zo’n moment de commissaris van de koning eens even belt en vraagt hoe dat zit ? U weet het antwoord, er gebeurt niets !

En hoe dat kan ? Zie het antwoord van Pechtold. De politiek komt overal mee weg omdat de burger wegdrijft op een roze wolk van luiheid, vadsigheid, desinteresse, hetgeen er toe leidt dat daar niemand wordt afgerekend op zijn of haar wangedrag men steeds een stapje verder gaat.

Heeft u nog iemand gehoord over de € 642 miljoen die wij gaan nabetalen aan Brussel? Is er iemand die zelfs maar een petitielijst opent voor de naheffing belastingen, een grove blunder van de blauwe enveloppen brigade ? Niet dat het zou helpen, want de burger is murw, murw door een langzaam intraveneuze verdoving van leugens en bedrog, die u echter zelf heeft toegestaan. Heeft u ergens een reactie gelezen laat staan een bericht in de MSM dat de EU niet alleen de gasrekening van Oekraïne maar nu ook Servië betaalt, toch een dikke 7 miljard ?

Het is de zoveelste herhaling van feiten en details, maar helpen doet het niet.  Zullen wij het vanaf morgen gaan  hebben over de jurken  en hoedjes van Maxima, veel lezers en een voor de burger dankbaar onderwerp , of de z.g. wereldorders die koning Willemsen binnenhaalt ?

Trouwens een kennis stuurde ons een doosje met chocolade hagelslag voor het ontbijt, heerlijk en gezond ! Dat deze ontbraken tijdens het maandag gehouden nationale  schoolontbijt en voor discussie en opschudding zorgde, ach het is het zoveelste voorbeeld van de poppenkast waarin u leeft.

Wij hebben het maar eens van genomen.


9 Reacties

 1. Pieter H zei:

  Er zal in Neteland NOOIT iets KUNNEN veranderen,zolang de ongebreidelde
  belangen verstrengeling van onrendabelen en politiek niet wordt doorbroken,door ambtenaren te verbieden lid te zijn van een politieke partij !
  Nooit zullen er bindende referenda komen;dat zou de macht van de onrendabelen in gevaar kunnen brengen!

  Daar uiteraard de meeste onrendabelen links zijn en daardoor de onbegrensde macht van de staat willen behouden,alsmede hun lucratieve baantjes,zal nepotisme en optimale belangenverstrengeling zo blijven als het is.
  De enige manier om deze belangenverstrengeling te doorbreken is massaal niet meer stemmen,zodat de ambtenarenpartijen geen legitieme basis meer hebben om te “regeren” !!

 2. Sjors zei:

  Op de website http://www.642miljoen.nl kan je aangeven of je vóór of tegen betaling van de 642 miljoen bent.
  Uiteraard heb ik tegen gestemd en ben benieuwd hoeveel mensen gaan stemmen. Op mijn FB pagina krijg ik zoals gewoonlijk geen enkele reactie…….

 3. Bert Bezorgd zei:

  Wat Pechtold vindt is voor mij totaal oninteressant. Hij is zwaar corrupt, jammer dat er niet meer vuil naar boven komt drijven dan die losse handjes en vastgoed fraude. Maar de echte vraag is hoe krijg je deze leden van de 2e kamer weg en krijg je er eerlijke mensen met visie voor terug? Anders stemmen helpt niet, er wordt zwaar gefraudeerd met onze stemmen. Hoe dan wel? Ik denk dat een staatsgreep de enige mogelijkheid is, helaas!

 4. sandokan zei:

  Dit ventje heeft wel een grote mond! Pechvogel moet eens herinnerd worden aan zijn wandaden tijdens de periode dat hij een simpel wethoudertje was in Leiden. Weinig inspanning, redelijk inkomen en een uitstekende pensioenvoorziening. Als je in het Leidsch Dagblad zijn naam invoert dat stuit je op een onverkwikkelijke situatie waarin Pechvogel (pedant als hij was en is) de hoofdrol speelde en een eerlijke verkoper zo kwaad liet worden dat de man is overleden. Dat is ook onze A. Pechvogel, een kereltje die eigenlijk wegens dood door schuld achter de tralies zou moeten zitten. Maarja, dit is Nederland waarin voor sommigen veel, zo niet alles mogelijk is.

 5. peter zei:

  Je kan ook niet veel verwachten van ruifvreters die roepen over een overwinning van de democratie ….bij een opkomst van 43% en daar zelf met 30% de grootste in geworden zijn…Europa is een feest….anders, 57% zijn niet gekomen en daar hebben dan 70% niet op ventje pechtold gestemd!!!!! dat zijn de werkelijke getallen.

 6. willy zei:

  heb 1 maal in mijn 57 jarige bestaan gestemd [ als test ] en dat was op de sp
  Toen marijnissen de meeste stemmen kreeg , vervolgens vegen ze de sp van de tafel
  Via een DEMOCRATISCHE coalitie , pechtold D66 lijkt meer op een geheime dienst
  En is gevaarlijk voor de nl staat [ het zoveelste bilderberg lid ] ben het eens met bert
  Via stemmen zal er nooit iets veranderen , mensen stemmen op banken , olie , farma en het militair- industrieel complex etc staatsgreep dus helaas

 7. kanon0503 zei:

  We worden misschien wel “dom” gehouden door de politiek, maar de grootste reden van desinteresse en onweet bij de burger komt toch echt omdat de overheid voornamelijk mensen voorliegt, beloftes niet nakomt, geld verkwist, onkundige politici e.d. hebben en onderhouden. Wat is er in de politiek waarvoor de burger zich nog voor moet interesseren in dat geval? Het zoveelste faalproject? De zoveelste faal-wet? De zoveelste miljoen euro die naar Brussel gaat? De zoveelste miljoen euro die naar Griekenland gaat? De zoveelste miljoenen aan JSF en/of IT faalprojecten? Geef mij één reden waarom een burger zich na het zien van zoveel verkwisting en liegen nog maar één gram interesse moet tonen in de politiek.
  _
  Tuurlijk, het is wel ons land en we moeten ons interesseren in het welzijn van ons land. Maar als er niet naar ons wordt geluisterd, en het meerendeel van de Nederlandse burgers te dom zijn om in te zien dat de VVD, D66 en PvdA een loopje met ze neemt en continue wéér op deze partijen stemt… dan blijft er weinig over om op te letten. Het heeft in de ogen van deze (inclusief mijn) ogen toch geen zin omdat er niet geluisterd wordt. En omdat er niets gedaan wordt met de onrust.
  _
  Ik heb zelf precies hetzelfde. Waarom protesteren? Het haalt toch niets uit met de politici van nu. Luisteren doen ze toch niet namelijk. Is er in de afgelopen 20-30 jaar ooit iets gebeurt waardoor de politiek luisterde naar de wens van de burger? Het Lissabon-verdrag bijvoorbeeld? Ik heb na zoveel gezeik, gelieg en gedraai gewoon het gevoel… zak er in. Deze politici gaan nergens heen de komende 10 jaar, dus laat het land maar kapot gaan. Dat jaagt de Islam en ander gespuis de deur uit, en zo kunnen we weer een land opbouwen waar we met z’n allen trots op kunnen zijn.

 8. John zei:

  Alleen de straten openbreken, barricades van brandende auto’s opwerpen, en molotovcocktails door de ramen op het binnenhof, hebben zin.
  Al het andere gepraat, gedemonstreer, petities en referenda, hebben NUL effect of nut.
  Zij hebben het voor het zeggen, en dat is gewoon de wet (die ze zelf hebben gemaakt).

Comments are closed.