Help ! Wij verliezen !

Help! Wij verliezen!

Zeker, er wordt nog steeds over de euro gepraat. Maar wel steeds minder. Valt het u ook op?

Vooruit, dacht ik gisteren, waar zit die Duitse geestverwant eigenlijk, met wie ik vroeger nuttige (vooral euro-kritische) contacten had? Al een jaar niets meer gehoord van de meikever die, als redacteur en publicist, iedereen achter de vodden zat om te waarschuwen.

Telefoon, e-mail, woonadres: ‘Fehlanzeige‘, ‘Nicht erreichbar unter dieser Nummer’ (foutje, bedankt!) Zijn eigen website? Zonder opgaaf van reden ‘niet langer bereikbaar’. Verrek, dacht ik een beetje angstig, die jonge kerel , gezond van lijf en leden, kan toch niet zomaar…, eh, naar de eeuwige jachtvelden zijn vertrokken, zonder even een berichtje achter te laten?

Het was veel erger. Martin (omwille van privacy is de naam veranderd) bleek geen eurosceptische activist meer te zijn. ‘Actueel werkzaam in de energiesector’, was alles wat ik via een Duitse zoekmachine kon achterhalen. Een kritische journalist als ja-knikker?

Verdammt, Martin, was ist los, was ist bloß mit Dir passiert?

 Hoeveel volkspetities en vreedzame demonstraties heb jij georganiseerd, hoe vaak trok je aan de bel bij het Constitutionele Hof in Karlsruhe? Hoeveel studies en flyers heb je geschreven en verspreid, Herr Doktor? Dag en nacht onderweg. Je reed van hot naar her, in alle windrichtingen. Kende de weg in radio- en TV-studio’s, de ‘wandelgangen’, de grote redactiekantoren, net zo goed als de rokerige dorpskroeg. Je ging er voor, omdat je geloofde in een laatste restje fatsoen en gezond verstand.

Je hebt het niet voor jezelf gedaan, maar voor je land en je landgenoten en ook – zeer bewust – voor je buren (de zelfvoldane, liberale Hollanders hadden geen flauw benul, omdat ze vooral bezig waren met zichzelf).

Resultaat van alle moeite? Nul komma niks. Maar dat lag niet aan jou.

 Ik weet nog steeds niet wat er met hem is gebeurd, na de geweldige inspanningen die hij zich heeft getroost om mensen bewust te maken van de ‘euro-catastrofe’, zoals hij het noemde. Na het uiteenspatten van zijn positieve verwachtingen, bij de jongste verkiezingen voor de Duitse Bondsdag. Want tóen had het moeten gebeuren. Alles in hem was gericht op dat ene moment-suprême: het ontwaken van de kiezer en de grote Umschwung.

Ja, veel kiezers wáren wakker op de verkiezingsdag, mede door hem, maar verkozen toch in overgrote meerderheid conservatief het zekere (van Merkel en de negatieve euro spiraal) boven het onzekere (van de structurele veranderingen die hij en de zijnen nodig vonden).

Werd hij, of had hij zichzelf, ‘kaltgestellt’ (monddood gemaakt), of had hij ‘gewoon’ een ander vak gekozen, compleet met een verhuizing naar Verwegistan. Teleurgesteld, gedesillusioneerd. Wie weet zelfs na een burn-out en/of een knetterende echtelijke ruzie? (Onderschat het laatste vooral niet). Mogelijkheden zat. Onder de gegeven omstandigheden was het best verklaarbaar, maar toch erg verrassend voor degenen die hem een beetje kenden, dat Martin zijn ideeën op een ‘correcte’ manier via de politiek dacht te moeten verwezenlijken. Dezelfde politiek, na bene, die hij verantwoordelijk hield voor de Euroramp.  spyverdween

Er is meer…

Denk je al zoekend op het web, aan de hand van oudere gegevens, een spoor van de vermiste te hebben gevonden, weigert Google plots verdere medewerking: “Sommige resultaten zijn mogelijk verwijderd op grond van Europese wetgeving inzake gegevensbescherming.”

Kent iemand van de lezers deze vorm van ‘bescherming’ ? Ligt het aan mijn oude typemachien of springt alleen bij bepaalde zoektermen het sein op rood?

Lijkt potdomme wel het land van Hung Yun Hwa, of daaromtrent, waar ook willekeurig informatiekraantjes worden dichtgedraaid om de ‘privacy’ van de dictatuur te beschermen.    apekop

De democratie…

…was al op sterven na dood, maar is in Brussel definitief begraven. (Eén van de gevleugelde uitspraken van Martin).

Zeker met een heerschap als Juncker, als ‘President’ van de Eurocommissie, die bij voorkeur het beleid in achterkamertjes regelt, zal de burger, met alle troeven in de hand, maar zonder een greintje lef, voor joker staan  en het onderspit delven tegen politieke intimidatie, willekeur en bluf.

Kom op, jongens, meisjes, ouweluy, jongeluy, ram in de toetsen en zeg wat je er van vindt. Als zelfs hier geen kritische discussie van de grond kan komen dan hébben we in feite al verloren.

Ik doe mee…………………                                             imagesCA7AAQHO

 

bs

 


26 Reacties

 1. cathy zei:

  Goed artikel, de spijker op zijn kop!

  Het is genoeg geweest met dit tot in alle gelederen corrupte, kabinet dat het hele land aan het kapot bezuinigen is en zelf over de hele wereld reist, omdat ze zijn “uitgewerkt” !

  Huppekee, naar Japan, Zuid Korea, China, Silicon Valley, Ghana, Jordanië, Australie, Maleisie………..en waarvoor, en voor de zoveelste keer.
  Corruptie viert hoogtij in alle gelederen, niets klopt meer en u blijft gewoon lekker zitten.

  Binnenkort worden websites als deze ook “Kaltgestelt”, want kritiek wordt afgestraft, bovendien is er nu reeds censuur! (Wat u niet merkt).
  En zijn we niet meer de makke schapen die braaf volgen en doen wat deze zieke regeringen ons voorschrijven, maar liggen we op onze knietjes, met onze voor pootjes voor de ogen met de vraag of we alsjeblieft nog wat gras mogen eten.

  Overal in Europa zijn op dit moment mensen die in opstand komen: Frankrijk, Duitsland, Belgie, Engeland,Italie, Spanje,Zweden, Hongarije enz. Leest u er iets over? Ja, wanneer ze er uiteindelijk niet omheen kunnen zoals gisteren in Belgie. Verder hoort en ziet u er niets over!

  Wist u dat deze week de Fransen voor de parlementsgebouwen in Parijs landbouw shit voor de ingangen hebben gegooid, zodat ze er niet meer uit konden, nee he? En zo is er nog veel meer wat geheim gehouden wordt in Nederland.

  Kom , sta eens op, kom uit die luie stoel en blijf vooral NIET DENKEN, dat u in Nederland niets zal overkomen, omdat u op dit moment nog even te eten heeft.

  DOE EINDELIJK EENS WAT EN KOM IN OPSTAND, OOK AL IS HET MAAR OP PAPIER! (Want meer verwacht ik niet meer, na de vele oproepen die op deze site al verschenen zijn)

 2. Henk / Paris zei:

  Goed verhaal, maar ….. en sorry daar gaan wij weer , Nederlanders een protest laten horen ? Hoe vaak is er ook op deze site niet gepleit voor zelfs een gemakkelijke wijze van je stem laten horen d.m.v. een eenvoudig e mail. En als ik de redactie mag geloven gebeurde er niets, net zo min als die paar dappere Nederlanders die wel gingen demonstreren ( ik denk dan b.v. aan professor Frikschoten van de Amsterdam Post ) en hij met hooguit 20 man ergens stond. Het BurgerforumEU is net zo’n voorbeeld.
  De Nederlandse politici en zeker niet in de laatste plaats de PvdA hebben vanaf den Uyl door leuke dingen voor de mensen te organiseren ( sigaren uit eigen doos) kans gezien het volk te maken tot wat het heden is, een grijze drabbige massa.
  Niet alleen de betoging in Brussel ( die herhaald zal worden ) maar ook de manifestatie in Londen deze week, ook een 20.000 man, de protesten in Griekenland, Duitsland en zeker ook hier in Parijs en elders in Frankrijk geven in ieder geval het gevoel dat de mensen er iets aan willen doen.
  Dat is in Nederland niet het geval, elke poging om iets te doen loopt dood op desinteresse.
  Nee, wel allemaal naar een door de politiek gemanipuleerde herdenking voor vlucht MH 17, goedkoop voyeurisme en op een gemakkelijke wijze “verlossen van de zonden” net als op zondag in de kerk, daar zijn wij goed in.
  Ik zag een reactie van een mede lezer, Ezra, die hoopt op een bundelen van de krachten. Ezra , laat ik je dit zeggen, ook dat is al vele malen geprobeerd, maar de kinnesinne , afgunst, jaloezie verbieden dat. Stel je voor dat ik mijn “ik “op moeten geven voor een goede zaak ? Ondenkbaar. Kijk naar de affaire rond die burgemeester in Tilburg die de graaipartij van Erik Staal mogelijk maakte. Slechts 3 partijen steunden een motie van wantrouwen, de anderen dachten “mij niet gezien “dan verlies ik mijn pluche.

  Frankrijk gaat ten onder, maar Nederland is dat al.

  Goed weekend,
  Henk / Paris

 3. Marcel zei:

  Helemaal mee eens !!! het mooie nederland in de gulden tijdperk is niet meer !! Alles is kapotgemaakt door de euro en wij nederiglanders laten alles maar gebeuren..elk jaar weer lastenverzwaringen en de mensen op hooggeplaatste posities stelen zich helemaal rijk. Wij burgers krijgen de rekening van de crisis gepresenteerd terwijl wij de crisis niet hebben veroorzaakt !!! Wanneer gaan wij hier eens de straat op !!!!! iedereen komt alleen maar meer in de problemen

 4. bs zei:

  Ik doe ook mee… (als schriver van dit artikel).
  @cathy, @Klemens, @Henk /Paris, @Marcel: Iedereen alvast hartstikke bedankt voor jullie fantastische reacties!

  Ooit zullen we (hopelijk) van de afgehaakte eurosceptische klokkenluider uit mijn verhaal horen hoe en waarom hij de pijp aan de wilgen heeft gehangen.

  Het is doodjammer dat dergelijke mensen die niet alleen vanuit ‘feelings’, maar met de nuchtere cijfers in de hand (‘Martin’ is econoom) de volslagen mislukking van het europroject aantonen, geen poot hebben op te staan.

  >>>>>> Vraag: zijn zij te ‘deskundig’ en de massa te ‘dom’? Of ligt het aan de handigheid van onze leiders bij het toepassen van de salami- techniek: een rechtvaardig evangelie preken, terwijl de strop met kleine rukjes wordt aangehaald?

  >>>>>: Vraag: waarom lukt dat zonder moeite bij Nederlanders, maar blijkbaar niet bij onze zuiderburen (gezien de massale protesten in Brussel)?

  Zolang wij in discussie blijven is er hoop.
  Kom op, wie volgt?

 5. Nico zei:

  Gaat hier in Nederland nog te goed voor de meeste mensen en ja dan is de noodzaak om op straat te gaan klein. Denk dat, dat wel gaat komen als het besef doorbreek dat wij allen ook het haasje zijn uiteindelijk.

 6. Steff zei:

  Jullie leuteren maar wat..De straat opgaan voor verzet. Waar waren jullie op 18 okt, demonstratie onder de naam Break the systeem op de Dam in Amsterdam?
  Lage opkomst bij protest van Break the systeem. Actie bereidheid is 0,0. Om aan te geven, dat het alleen maar loze woorden en gezeik is achter de pc. De burger is onverschillig.

 7. bs zei:

  Hi, @Nico. Ja, het gaat hier nog te goed, hoor je vaak. Maar kijk je goed om je heen en luistert, dan blijkt het tegendeel. Zelfs via de MSM kan iedereen – soms tussen de positieve regels door – dagelijks vernemen dat Nederlanders steeds minder te besteden hebben, dat 1,1 miljoen gezinnen het aan de lijve ondervinden door grote betalingsproblemen en onze way of live niet meer kunnen volgen, ziektekosten en andere, steeds hogere, vaste lasten niet meer kunnen ophoesten. De woning- en vastgoedmarkt zit nog steeds in het slop; 1,3 miljoen hypotheken staan onder water, enz. Iedereen weet van onze schulden, die – bij elkaar – hoger zijn dan van enig land in de periferie. Ook mogen wij er rustig van uit gaan dat de gevolgen van Ruttes perfide en averechtse bezuinigingsspelletjes nog lang niet achter de rug zijn.

  >>>>>>>>Vraag: waarom steekt de Nederlander de kop in het zand?
  >>>>>>>>ook aan jou: waarom doet de Belg dat niet?
  >>>>>>>>nog een vraag: zou het werkelijk zo kunnen zijn dat nogal wat Nederlanders dit kabinet, onder leiding van die pientere schaakspeler, die af en toe ook heel verdienstelijk pokert – ondanks alle ellende – toch het voordeel van de twijfel gunnen? En denken dat ‘hij’ ons er wel weer bovenop brengt?
  Voorlopig weer genoeg voorzetjes. Ik ben benieuwd naar juliie reacties.

 8. laurentien zei:

  @Steff.
  Op 18 oktober was een demonstratie onder de naam “Break the system”.
  De actie was niet bekend onder een ‘breed publiek’.
  Zo’n eenmalige actie is niet zo zinvol.
  Als er zoiets opgezet zou worden met als voorbeeld ‘de dwaze moeders van Argentinië” dus een terugkerend ritueel dan krijgt het aandacht.
  Wij moeten geen tijd spenderen aan ‘ludieke acties’.
  Minimale inspanning, maximale resultaat.
  Met minimale inspanning bedoel ik niet dat wij moeten gaan niksen.

 9. bs zei:

  @Steff, bedankt.

  Onverschilligheid. Ook ten aanzien van ‘Occupy’ en de hoop op een echte ‘change’. Wat bleef er van over? Hippies in voddenkampen (volgens de MSM). De Italiaanse mestvorken? De Amerikaanse truckers?

  ‘Leuteren’ (= oppervlakkig en doelloos zwetsen), zoals overal op internet, zet inderdaad geen zoden aan de dijk. We moeten niet ‘leuteren’, maar discussiëren om oorzaak en gevolg uit te diepen en daardoor wakker te blijven.

  ‘Break the system’ van 18 oktober? Slechts fervente netwerkers waren op de hoogte. Anonieme aankondigingen voor een vrijblijvende persoonlijke of plaatselijke actie tegen het regeringsbeleid. Iedereen op z’n eigen houtje, met z’n eigen bezwaartje. Via Facebook werden 40.000 handtekeningen ‘opgehaald’ tegen het veranderende zorgstelsel. Vind je het gek dat dan meer mensen in de Arena naar muziek zitten te luisteren dan er protesterend de straat op gaan? De intentie zou goed genoeg zijn geweest voor een nationale betoging, zoals afgelopen donderdag in Brussel (120 duizend deelnemers).

  Op 2 december is een herhaling gepland. Door wie? Door de drie grootste, samenwerkende en nog steeds strijdvaardige Belgische vakbonden. Natuurlijk. Zo hoort het, zo moet het. Als ouderwets zichtbare, tastbare, geconcentreerde waarschuwing aan het adres van de verantwoordelijken.. Waarbij de computer, internet, social media nuttig middel kunnen zijn, maar zeker geen doel op zich.

  >>>>>>>>>>>Vraag: Hebben onze (toch al tot op het bot verdeelde en daardoor machteloze) vakbonden zich ‘in de polder’ door de politiek in de luren laten leggen, door het maken van afspraken en het afsluiten van onderhandse deelakkoorden met het kabinet?
  >>>>>>>>>>>>Zou dat één van de hoofdoorzaken kunnen zijn van het ontbreken van een geconcentreerd, openbaar verzet?

 10. trui de pum zei:

  Waarom actie ondernemen,dit systeem zakt uiteindelijk vanzelf als een kaartenhuis ineen,door de grootheidswaanzin van “ons”kabinet,lopen de schulden in hoog tempo op,men acteert als het Amerikaans systeem,-participatie-en knijpt af als een volgens paspoort Hollandse sjacheraar,kwestie van geduld,de 3e crises komt er aan,dan komt die zwaar gesubsiediërde valuta ten val,daar liggen al scenario,s voor klaar!

 11. Laurentien zei:

  @Henk Paris.
  Professor Frikschoten Amsterdam Post? Is hij nu ondergedoken? Eenmalige actie op gang brengen en dat is dan dat? Energie steken is niks. Hij had zeker even niets te doen.
  BurgerforumEU? Maar liefst 63.000 mensen hebben hun handtekening gezet om te smeken om een referendum over de EU. (referendum = gecontroleerd zoethoudertje). Was er trouwens niet eens eerder een soortgelijk referendum?
  Teleurgesteld was BurgerforumEU dat niet veel mensen een mailtje hadden gestuurd naar ‘hun’ volksvertegenwoordiger toen in de 2e kamer gekletst werd over dit “initiatief”.
  Ik stem niet meer. Dus ik heb geen volksvertegenwoordiger. Op mijn mailtje naar BurgerforumEU heb ik nog geen antwoord ontvangen.
  De 2e kamer heeft natuurlijk de vloer aangeveegd met die 63.000 gekken.
  Met de staart tussen de benen weer terug naar af met als huiswerk plan B bedenken.
  Misschien mailen naar “onze koning”? om meer druk op de zaak te zetten?
  Ik erken geen “koning” dus ik haak af.
  Wij moeten stoppen met het bestrijden van het “kwaad” binnen de door hen opgestelde regeltjes.

 12. Henk / Paris zei:

  @ Laurentien , ik bewonder uw domheid, Frikschoten was tot aan zijn overlijden een embleem in de Nederlandse protest scene, maar stond er telkens alleen voor, Uw toonzetting is ronduit beledigend t.a.v. iemand die zich wel inzette om te trachten zaken te veranderen.
  Het BurgerforumEU, natuurlijk geen actie zonder eigenbelang. Een referdum een zoethoudertertje ? Ik merk dat uw een deskundige bent, dus doe eens een voorstel !
  Henk /Paris

 13. Amsterdamertje zei:

  Beste schrijver van dit overigens prima artikel. Rest mij een vraag, wat doet u nu zelf, waar en bij wie kunnen wij ons melden ? Is dit ook weer geblaat van de veilige wallekant ?

 14. Ezra70 zei:

  @Laurentien, “Ome Frik ist Kaltgestellt”.

  Hij kwam van een vergadering met Caroline Vonhoff om een nieuwe partij op te richten tegen de wandaden van dit nazistische kabinet en werd geschept door een vrachtwagen. Zo doen ze dat als ze in de wielen gereden worden.
  Tegenwoordig moet je met dit soort zaken achterdochtig zijn. Hoe en waarom???
  Dit was zijn slotzin van zijn laatste redevoering:
  Ik wil een andere politiek. Ik wil een politiek die er staat voor de burgers! Voor u en voor mij! Ik sta op dit podium vandaag voor u en ga er niet meer vanaf! Om de regering van Rutte duidelijk te maken dat ze ophoepelen moet. In het belang van ons allen in Nederland. Ik wil ons land terug! Het is genoeg geweest!
  Ik dank u zeer.

  Dit soort mensen missen we in Nederland.
  http://vanfrikschoten.nl/adam-post-archief/index.html

 15. bs zei:

  @Amsterdammertje: goed gezien (en bedankt voor het compliment).

  De schrijver schrijft en het schaap blaat.
  Vooral doorgaan, allebei, en niet berusten, de discussie levendig houden.
  Enkele waterdruppels op een steen stellen niets voor, maar voortdurend gedruppel zal de hardste steen vervormen.

  Waar u zich kunt melden? De adressen zijn openbaar: politieke partijen, Tweede Kamer, Vakbonden, tal van maatschappelijke en kerkelijke organisaties.
  Bekogel ze desgewenst maar met mailtjes, die ongeopend als ‘SPAM’ of ‘ongewenst’ rechtstreeks in de prullenbak verdwijnen.

  Gedruppel via het net en elkaar op de hoogte houden is het enige dat wij momenteel kunnen doen. Meer heb ook ík niet in de aanbieding.
  Maar bedenk: het is meer, véél meer, dan wat de burger een halve eeuw geleden ter beschikking had.

 16. Laurentien zei:

  @Henk / Paris.
  Ik bewonder jou manier zoals je zaken vergelijkt.
  Wat die professor Frikschoten heeft gepresteerd weet ik niet maar jij haalt aan een actie waarbij 20 man op af komt en geeft aan dat BurgerforumEU NET zo’n voorbeeld is.
  Op voorhand ben ik niet onder de indruk van professoren.
  BurgerforumEU heb ik wel gevolgd. 63.000 handtekeningen, zo van tafel geveegd. Dat is het beschamende resultaat.
  Moet ik echt uitleggen waarom een referendum een zoethoudertje is?
  Wie heeft de regels bepaald? en je vindt vanzelf het antwoord.
  Ik durf nog verder te gaan. Je moet geen handtekeningen verzamelen en daarmee de “politiek” om een gunst vragen.
  Er moet een goed plan komen waarbij mensen hun eigenbelang eens helemaal aan de kant zetten.
  @bs.
  Internet gebruiken: Ja.
  Mensen bekogelen met mailtjes die de prullenbak in verdwijnen.
  Daar bereik je niets mee. Jammer van de tijd.
  Beter is het om mensen te informeren.

 17. Amsterdammertje zei:

  @ Laurentien

  Nu dan is er inmiddels een zaak opgelost, je weet nu wie Frikschoten is . Het was beter geweest eerst even te zoeken voordat je je laatdunkend uitlaat over een man die er echt voor ging. Kijk eens even bij de reactie van Ezra die ik voor het gemak nog even gepaste heb:
  Dit soort mensen missen we in Nederland.
  http://vanfrikschoten.nl/adam-post-archief/index.html
  en kom dan terug met wat “wij “moeten doen.
  Ik wordt doodziek van dit soort ongeleide projectiel reacties. Om je even te helpen ik was een van de Mariniers die jaren geleden de Amsterdam schoongeveegd . Daarvoor kwamen wij naar de Dam en niet om met een stel schreeuwers wat te blaten.
  En als je het vergelijk met Burgerforum niet begrijpt, dan zal ik je daar ook nog even bijles geven. Frikschoten bereikte ondanks zijn inzet niets, het Burgerforum van het zelfde laken en pak. Of het hun ging om eigenbelang kan ik niet beoordelen, denk dat het wel die kant uitging. Inmiddels hebben ze een “herstart” gemaakt, maar als ik zie wie daar de kar moet trekken, wordt het weer niets.
  Dus Laurentien, wij zijn het wel een beetje eens, alleen mis ik bij jou betoog wat er dan wel gedaan moet worden ?
  De straat op ? Werkt niet, want de Nederlanders zijn een lui vadsig ongeinteresseerd volkje, Bovendien de jongere garde zeg maar tot 44 gewoon blaters die het veel te goed gaat.
  Diverse instanties bestoken met mail etc ? Al talloze keren is dat ook op deze site voorgesteld en zagen wij alleen lege schoentjes.
  Maar misschien Laurentien kun JIJ NU EENS MET EEN CONCREET VOORSTEL KOMEN i.p;.v. het mij zeer bekende schop en kraakwerk.
  Afkraken is gemakkelijk en dan ????

 18. laurentien zei:

  @Amsterdammetje.
  Ik vond juist niet dat ik eerst moest opzoeken wie die persoon was.
  Het ging om de geschetste situatie waarop ik reageerde. Wie die persoon dan is/was maakt mij geen bal uit.
  Acties die weinig tot niets opleveren daar baal ik van.

  Of ik nou eens met een concreet voorstel kan komen i.p.v. het bekende schop en kraakwerk?
  Jazeker:
  Ik weet zeker dat er mensen zijn die net als ik met (goede?) ideeën rondlopen.
  Een groepje mensen moet hiervan een goed plan maken.
  Mensen die teveel met hun ego bezig zijn of die niet kritisch (durven) zijn vind ik ongeschikt om mee te doen.
  Ook iemand die nu nog gaat schreeuwen: KOM JIJ NOU EENS MET JE IDEEËN vind ik niet geschikt en heeft het voorgaande niet goed gelezen.

  Wat mij betreft geen ludieke acties of acties die niks opleveren.

 19. bs zei:

  =============================================
  Even een tussenstop.
  Iedereen honderd ‘LIKES’ voor de betrokkenheid en de reacties.
  =============================================

  Mijn verhaal ging oorspronkelijk over de ‘euro’ en een ‘buitenlander’ die ‘het’ ook voor ons heeft gedaan.
  Globalisme heeft geen boodschap aan navelstaren.
  Met andere woorden: heeft het zin om de filiaalbeheerder ter verantwoording te roepen voor het concernbeleid?
  Het gelijkgestemde ‘onbehagen’, vooral in Europa, is even groot als de Babylonische spraakverwarring en de onderlinge verdeeldheid.

  >>>>>>>Vraagt het bolwerk van anti-democratisch globalisme niet juist om een eensgezinde, internationale tegenstroom?

  >>>>>>>Waarom bloedt Occupy dood?
  =============================================

 20. laurentien zei:

  @bs
  Wij kunnen ook niet meer “onze” regering ter verantwoording roepen. Zij verschuilen zich simpelweg achter EU beleid.
  Occupy is overgewaaid uit de USA.
  Occupy Amsterdam. Geen manifest, Geen plan, Gezellige chaos.
  Dat zijn niet mijn woorden maar van een van de actievoerders in DWDD.
  Werkt niet.
  Stel je wilt hier eindelijk afscheid nemen van het zgn. “koninklijke huis”. Dan moet je ZELF een goed plan ontwikkelen.
  Het kan dan geen kwaad om contacten te onderhouden met groepen uit andere landen die ook van hun “hooggeplaatsten” af willen.

 21. bs zei:

  Oké, @laurentien.
  wat werkt wel?
  De man uit mijn voorbeeld haalde alles uit de kast, nam de handschoen op tegen de Brusselse moloch en mocht zich verheugen in een leger aanhangers.
  In september 2013 kwam, zoals verteld, bij de verkiezingen de aap uit de mouw: ‘Angst vor der eigenen Courage’, noemen ze dat bij de buren (bang voor de eigen dapperheid).

  Een jaar eerder gebeurde hier exact hetzelfde, maar dan zonder dat Brussel een punt van discussie vormde.
  Rutte loog gewoon: ‘Geen cent meer naar Griekenland’. Het liberale landje was happy en kon weer overgaan tot navelstaren.

  Sites worden (internationaal) vol gekalkt met ontevreden taal, maar wat gebeurt: opstandje hier, wat ongeregeldheden daar, maar het loopt zelfs bij erkende heethoofden in het zuiden nauwelijks echt uit de klauw.
  Nationalisme en oude afscheidingsidealen steken weer de kop op.

  En wij, koele Hollanders? Streven wij naar ‘redding’, b.v. door directe democratie? Natuurlijk niet. Het zou betekenen dat wij als gepeupel (mede)verantwoordelijkheid zouden moeten dragen voor het beleid. Dat wij een ideologische mening zouden moeten hebben over bijv. de handelsoorlog met Rusland. Die hebben we alleen op internet. In de praktijk tellen wij onze bloembollen, komkommers en tomaten en eisen luidkeels compensatie voor exportverliezen.

  MH17: zelfde laken een pak. Zit menigeen nog hoog. Terecht. Laffe massamoord op onschuldige mensen, landgenoten, kinderen. ‘GVD’, zou je denken dit is echt de limit, dit KAN en MAG niet. Roepen wij onze leiders ter verantwoording? Nee. blijkbaar is de belofte voldoende dat de onderzoekscommissie en het OM over een paar jaar met een eindrapport komen. Intussen neemt het volk op een ‘waardige’ manier afscheid van de slachtoffers en organiseren de politieke leiders een ‘ingetogen’ nationale herdenking. Sorry, is het niet om te k….. dat de politiek en onze gewaardeerde bondgenoten de opheldering verhinderen? Dat wij als medemensen niet het lef, zelfs niet het fatsoen kunnen opbrengen om genoegdoening voor de nabestaanden en de gemeenschap te eisen?

  Wat moeten we dan met Occupy en al die sites en lieden die vanuit een veel te grote broek strijdketen schreeuwen in de richting van ‘banksters’ en een corrupt systeem?

  Er rest naar mijn mening maar één conclusie: niet alleen het systeem, maar onze hele westerse welvaartssamenleving is corrupt. En verwend als de pest. Door een druk op de knop verwachten wij dat volautomatisch een kant en klare oplosing, voorgekauwd en netjes verpakt, uit de flappentap rolt. Onze leiders doen er hun voordeel mee.

  Of ziet een verlichte geest het anders? Kom op, we zijn er nog niet uit.

 22. Pieter H zei:

  Uit (bijna) alle reacties op dit forum blijkt dat Neteland helemaal NIETS begrijpt van de demonstraties van de”Belgen” in Brussel.

  De demonstraties zijn louter en alleen georganiseerd door vakbondstuig,omdat de regering na 25 jaar eindelijk centrum-rechts is en dat wordt door het links graaiende vakbondstuig niet geaccepteerd.

  De Vlamingen 7 miljoen,de Walen 4 miljoen zijn “evenredig” vertegenwoordigd in de federale regering;daardoor hebben de linkse Walen met hun SP jaren lang in de federale regering de Vlamingen en hun partijen kunnen uitbuiten en schofferen.
  Nu is dat niet meer mogelijk door de laatste verkiezingen en proberen ze het land te destabiliseren met demonstraties !
  De vakbondsleden krijgen gewoon doorbetaald;dus demonstreren is een lekker dagje vrij,terwijl het “ultra rechtse” programma niet zoveel afwijkt van het programma van de socialisten !!

  De socialisten gaan zelfs zo ver dat de door de politie aangevraagde versterkingen tegen de vernielers,door de Socialistische burgemeester niet werden gestuurd !!

  De vakbonden kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor het ophitsen van hun leden en de vernielingen,want ze zijn geen rechtspersoon,maar schijnen miljarden in het buitenland verstopt te hebben !
  De vakbonden zijn degene die bij werkeloosheid de steun uitbetalen en krijgen daar ook geld voor van de regering en daar verdienen ze ook aan;hoe ziek wil je het hebben ?

  Die demonstraties hebben NIETS met de EU te maken,maar zijn zuiver socialistisch-politiek getint.

 23. Pieter H zei:

  k.be/nieuws/belgie/de-enigen-die-belang-hebben-bij-werkloosheid-zijn-eigenlijk-de-vakbonden/article-opinion-509513.html

Comments are closed.