Inhoud van de zak van Sinterklaas wordt door u betaald

U weet het inmiddels, participatiemaatschappij, verbinden, sociale gevoelens, kortom zacht roze dromen die ook de Sint bereikt hebben. Ofschoon hij er, zoals wij vernamen in eerste instantie vanaf wilde zien om ons land nog aan te doen, “een bevolking die voor zwarte chantage zwicht, dan dooft bij hen het licht “, besloot Sint toch nog een poging te wagen, opmerkzaam gemaakt door een regeling die wij hier afdrukken :

Hebt u al meer dan vijf jaar een inkomen dat niet hoger is dan 110% van de bijstandsnorm? Dan mag u op kosten van de gemeente een kapotte koelkast, wasmachine, televisie, computer of kooktoestel vervangen. Dit noemen we de ‘witgoedregeling’. Deze regeling gaat in per 1 maart 2014.

Let op. U vraagt eerst de vergoeding aan. Pas als u toestemming hebt gekregen, mag u een tweedehands koelkast, wasmachine, televisie, computer of kooktoestel uitzoeken. Hierover zijn afspraken gemaakt met een aantal leveranciers.

Voorwaarden

 • u kunt alleen een vergoeding krijgen als uw eigen koelkast, wasmachine, televisie, computer of kooktoestel kapot is;
 • voor een computer kunt u ook een vergoeding krijgen als er in uw huishouden nu nog geen computer is;
 • u vraagt eerst de vergoeding aan. Pas als u toestemming hebt gekregen, mag u een tweedehands koelkast, wasmachine, televisie, computer of kooktoestel kopen bij een van de aangesloten leveranciers (zie hieronder);
 • u bent 23 jaar of ouder;
 • u bent geen student of scholier;
 • u hebt al meer dan vijf jaar een inkomen dat niet hoger is dan 110% van de bijstandsnorm;
 • u mag één keer per jaar bijzondere bijstand aanvragen voor een koelkast, wasmachine, televisie of kooktoestel. Daarnaast kunt u bijzondere bijstand aanvragen voor een computer. Hebt u een apparaat vergoed verkregen? Dan kunt u voor dat apparaat de komende vier jaar geen beroep doen op deze regeling

Toen  de Sint dit las,  dacht hij even in de oude DDR beland te zijn, maar zelfs voor deze door velen in ons land  als ideale samenlevingsvorm beschouwde maatschappij, zou men voor het plaatsen van dit soort fantasiekreten gelijk een taxi van de STASI voor de deur gekregen hebben.

Niet bij ons, waar zoals wij al vaker schreven het echt werken nauwelijks nog meer loont, tenzij uw TomTom inmiddels ook de belasting sluiproutes aangeeft .

Nu hebben wij deze discussie al eens eerder gevoerd en werd ons voorgehouden dat wij geen idee hadden hoe erg het was om zonder wasmachine te moeten doen. Wij hebben die vraag toen maar niet beantwoord, gelet het feit dat op zakenreizen in derde wereld landen wij het  regelmatig zonder wasmachine en andere geneugten moesten doen.

Mensen wat een week, eerst de opgestapte Turken uit de PvdA fractie, om u de waarheid te zeggen , wij hebben stilletjes ons gebedstapijtje uitgerold en gebeden dat er nog veel van deze mogen volgen, dan een Sinterklaas intocht met gewapende undercover agenten, een groep deskundigen die nu opeens wel de ramp plek van de MH 17 kunnen bezoeken, een naheffing van Brussel die eerst niet en toen uiteraard wel betaald gaat worden, nog een naheffing, maar dan uw  kant op, omdat de belastingdienst weer een klein foutje had gemaakt, dit alles gemengd met weer wat sjoemelende ambtenaren  – “what’s new pussycat ? “- en dan nog maar serieus blijven, het hoofd schudden en zeggen, “tja wat kun je er als eenvoudige burger nu aan doen ? ”

Uit je luie stoel komen, net als Duitsers, Fransen, Italianen, Spanjaarden, Portugezen, Roemen, Grieken en Belgen en je stem laten horen.  Dat deden wel de studenten, want de schatjes die nog nooit iets gepresteerd hebben, vinden de studiefinancieringsregeling niet OK. Weet u nog wat WERKSTUDENTEN waren ? Gewoon jongens en meisjes met een ruggengraat die er voor gingen. Opmerkelijk was een reactie die wij lazen van een bijna afgestudeerde student van Nijenrode.  “Als ik klaar ben met mijn studie die ik zelf betaald heb, verdwijn ik zo snel mogelijk uit Nederland”, een uitspraak waarover men in den Haag misschien eens na zou moeten denken. Ofschoon, als je zelf nooit iets van enige importantie hebt uitgevoerd, wordt dat moeilijk.  Negen jaar doen over een studie geschiedenis, deze dan ook nog niet hebben afgemaakt en toch premier worden, een lichtend voorbeeld van deze totaal in en in verrotte Nederlandse maatschappij. (En zelfs Koning Pils Willemsen was te dom om zijn studie af te maken!)

Wij denken dat de Sint blij zal zijn als hij weer naar Spanje kan, waar het misschien niet veel beter is, maar de Spanjaard in ieder geval zijn stem nog laat horen.

Dit artikel zou niet compleet zijn als wij niet de onderstaande foto zouden hebben geplaatst. Goed geintegreerde Turkse Zwarte Pieten, er is dus toch nog hoop.

PvdA

 


8 Reacties

 1. BertG. zei:

  Volgens mij is zo’n soort gelijk artikel al eens langs gekomen hier.
  Als jullie nou willen zeuren over over de gulheid binnen zo’n COA opvangplek, dan hebben jullie gelijk. Waar de splinternieuwe Miele wasmachines niet meer zijn aan te slepen, evenals de beddenkussens van zo’n 43 euro p/st.
  Voor de gemiddelde NL’er is deze regeling afhankelijk van in welke gemeente je toevallig woont. Elke gemeente is hier helemaal vrij in hoe ze dit invullen.
  In b.v. de gemeente waar ik woon, kunnen mensen in de bijstand enkel een renteloze lening krijgen en niet zoals het hierboven in het blauw staat vermeld.
  Maar dat dit er in gaat als zoete koek bij de werkende NL’er dat begrijp ik ook nog wel. Maar vermeld het dan wel goed en volledig.
  Nu lijkt het alsof dit overal in NL zo geldt. Volgens het artikel.
  Er zijn inderdaad gemeentes waarin zo’n regeling wel bestaat maar niet overal.
  Hier is enorm veel verschil in onderling.
  In de enne gemeente krijg je bijna alles, en in een andere enkel een lening.

 2. Robert zei:

  Een getinte Sint of zwarte Sint geeft geen geschenken, want die houdt hijzelf met zijn kechten. Zwarten willen altijd Hun hand ophouden bij de blanken. Of hun eigen zwarte regering moet geld schenken. Dat heb ik nog nooit meegemaakt.

Comments are closed.